Dünya Kupası grup elemeleri ve sonrası Beşiktaş için resmen kabusa döndü. Siyah beyazlılar bu süreçte ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışını kopartabilecek fırsatlar yakaladı. Ancak sakatlıklar teknik direktör Sergen Yalçın'ın elini kolunu bağladı. Özellikle de santrfor bölgesindeki eksiklikler Kara Kartal'ın ayarlarını bozdu.

Aboubakar derken Cenk de gitti
Milli takımlara giden Hasiç, yaşadığı sakatlık sonrası sezonu kapattı. Aynı şekilde milli takımdan sakat dönen Vincent Aboubakar da 4 maç kaçırdı ve bu maçlarda siyah beyazlılar 5 puan kaybetti. Aboubakar'ın yokluğunda gözlerin çevrildiği Cenk Tosun ise milli takımda koronavirüs oldu ve Aboubakar'ın yokluğunda oynaması beklenen Kasımpaşa maçında forma giyemedi. Ve Beşiktaş bu maçı 1-0 kaybetti.

Oğuzhan tam kendine gelmişken
Milli maçlardan sonra da problemler eksik olmadı. Cenk Tosun, Erzurum'da sakatlanıp sezonu kapattı. Dünkü Ankaragücü maçında da form grafiği yükselmeye başlayan Oğuzhan Özyakup sakatlandı. Oyuncunun 3 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Şampiyonluk yarışının en kritik haftalarında üst üste gelen bu sakatlıklar zaten kadrosu dar olan Sergen Yalçın'ın elini elini zayıflattı.

Yalçın'ın tercihleri de sıkıntılı
Diğer yandan takımı lider yaparak büyük övgüler alan teknik direktör Yalçın da son haftalarda eski formunda görünmüyor. Özellikle sezonun büyük bölümünde başarılı bir şekilde yürüttüğü rotasyonda son haftalarda sakatlıkların da etkisiyle sıkıntılar yaşarken, oyuna müdahalelerde de geciktiği eleştirileri yapılıyor. Fenerbahçe maçından başlayarak Yalçın'ın oyuncu değişikliklerinde ya geciktiği veya isabetli yapmadığı yorumları da artmaya başladı.

Larin'de aynı şeyi iki kez denedi olmadı
Fenerbahçe derbisinde 120 dakikalık kupa maçından gelinmesine rağmen oyuncu değişikliklerini son 10 dakikayı bırakması yanlış olarak değerlendirildi. Dün de 2-1 öndeyken Dorukhan-Necip değişikliğine gitmesi takımda skoru koruma psiklojisi yarattığı eleştirisini beraberinde getirdi. Hepsinden de önemlisi Aboubakar ve Cenk Tosun olmadığında tek santrfor oynayan Larin'in etkisiz olduğu belliyken Yalçın, buna çözüm üretemedi. Hem Kasımpaşa hem Ankaragücü maçında Larin'i kanattan santrfora çekti ve sonuç alamadı.

Oyunculara bahane üretti
Kazansa da kaybetse de hakemlere yönelik her maç sonu eleştirilerini eksik etmeyen Yalçın'ın "Kimse 8'de 8 yapamaz" sözleri de Ankargücü maçı sonrası yeniden masaya yatırıldı. Çünkü genç oyuncu Rıdvan Yılmaz'ın Ankaragücü beraberliği sonrası "Hocamız da kimse 8'de 8 yapamayacak" demesi, Yalçın'ın verdiği demecin oyunculara bahane yarattığı yorumlarına neden oldu.