Usta spor yorumcusu Şansal Büyüka, Beşiktaş'ın tepki gösterdiği fikstür çekimi ve takımın bu sezon oyununda yaşanacak deişimi yorumladı.


İşte Büyüka'nın sözleri:

"Bodrum’dan Sabiha Gökçen’e indim, bir taksiye bindim, şoförün üstünde Beşiktaş forması... Adını bile aldım; Yunus Şahinoğlu... Ağzını bir açtı, Bağdat Caddesi’ne kadar yaklaşık 30 kilometre kendisini dinledim. İlk sözü, “Son dört sezondur Galatasaray maçlarını hep rakip sahada oynuyoruz ve bu yüzden şampiyonluğu kaybediyoruz” oldu.

Bu aklıma takılmışken birkaç gün sonra Beşiktaşlı yönetici Deniz Atalay’ın, “Son 8 sezonda Galatasaray’la ikinci yarı maçlarını hep rakip sahada oynuyoruz” açıklaması gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Ardından Başkan Fikret Orman aynı konuda açıklama yaptı. Fikstür çekildi, Beşiktaş’ın kaderi gene değişmedi. Yeni sezonun ikinci Galatasaray maçı Aslantepe’de oynanacak. Yani bu 9. sezon...

Bütün bunlardan sonra Uğur Meleke’nin Hürriyet’te fikstür çekiminin sistemi ve kuralları ile ilgili ayrıntılı bir haber-yorumu çıktı. Sevgili Uğur ağzından çıkan, klavyesinden dökülen her kelimeyi elli defa tartar, düşünür, araştırır, ondan sonra yazıp konuşur.

Uğur’a göre bu bir çekim değil, adeta atama... Hangi takım hangi takımı takip ediyor, kura çekimi belirlenirken nelere dikkat ediliyor, gördük ki, yıllarca ne yapılıyorsa, gene aynısı yapılmış.
Ortada bir hile-hurda, kayırma kollama yok. Ama ezberlenmiş, modeli geçmiş bir kura çekimi taslağı var. Bütün bunlardan sonra bir sonraki sezon belli ki fikstür de radikal değişiklikler olacak."

Şansal Büyüka, Adullah Avcı ile birlikte Beşiktaş'ın oyununda yaşanacak değişimi de yorumladı. İşte Büyüka'nın açıklamaları:

"Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, antrenmanlarda kaleci Karius’u libero oynatıyormuş. Bu bir fantazi değil, Abdullah Hoca’nın futbol anlayışının temel prensiplerinden biri... Avcı’nın takımlarında oyunu kurmak kaleciden başlar. Başakşehir’de Mert örneği çok canlı gözümün önünde duruyor. Karius için önümüzdeki sezon, kariyerinin topla en fazla oynadığı sezonu olacak."

Milliyet