Sakatlık lafıyla ne kendimize ne kadronun teknik tarafına ne de saha içine pansuman yapmaya gerek yok. Dün akşam ki kadro Altay’ı yener kardeşim. Hem de dünkü gibi silik oynayıp değil çıkar takır takır yener. Takımın böyle ezik (ilk yarı) oynayışının eksikten ziyade yaratılan panik ortamına bağlı olduğuna inanıyorum. Arkada Serdar nasıl oynayacak Atiba’nın Antalyadaki stoper performansı 1 maçlık mıydı gibi takıntıların kafada olması oyunun başlangıcını etkilediğini düşünüyorum.(ikisi de harikaydı)  Buna karşılık Altay’ın oyunu sadece baskı üzerine olması zaten kendine güvensiz takımı iyice pıstırdı. Üstüne Pjanic gidince yahu biz bunları yeneriz demek için ekstra 20 dakikaya ihtiyaç olundu. E sağolsun hakemliği uzatılan Fırat son senesindeki (geçen sene) adilane yönetimini bırakmış tekrar hasret kaldığı sistemin kollarına atmış tarzı ile bizi geriye itti. (geçen haftaki fb – başak maçında da yaptı şovunu)..Tüm bunlar ilk yarıyı çöpe atmamızı sağladı.

Ne zaman o kötü Altay saçmaladı golü bulduk o zaman takım aydı olaya bunlarda bir şey yok yürüyün demeye. Ama işte kader 2 oyuncuyu çıkardı ki sahneye bir çuval inciri berbat oldu. Önce Kenan efendi. Yüzde yüz pozisyonda evelemeler gevelemeler kendine yakışmayan üstünde sakil duran çalımları denemeler derken ne penaltıyı alabildi ne golü yaptı. Bitmedi pişekarın sahneleri. Devamında solunda 2 arkadaşı boş yuvarlasa o tarafa adam kaleye topla girecek ama paşam o raket sol ayağı ile kaleciye geri pas attı. (Bu pozisyon 1-1iken olabilir) Bakın bu arkadaş, dünkü şaşkın, korkak psikolojideki camiaya sırf kendimi beğendireyim diye ihanet etmiştir. Koşmuşmuş çabalamışmış bunlar işin palavrası. Tribünden çağır kilosuz bir vatandaşı al kardeşim Kenan’nın aldığının 10 da biri 100 Euro’yu çabala bakalım da görelim deyin sonra sizin için çok önemli ise bu unsur geçin tribünden seyredin çabalamanın kralını. Kimse kimseye çabalama hikayesi falan anlatmasın santrafor adamsın Bundesliga üstü Milli Takım görmüşsün gelip buraya o soytarılıkları yapacaksın mileti de uykusuz bırakacaksın. Hade bi be sende. Ama bu tipler üzülmez senin benim gibi kahrolmaz sorsan doğrusunu yapmıştır. Profesyonel futbolcudur, bir dahaki maç iyisi olur vs vs vs.. Ama merak etmesin bizler yarın gelir unuturuz da sahadaki vermiştir onun notunu. Bundan sonra isterse Ajax’a Dortmund’a Real’e Barca’ya kamyonla gol atsın benim için kendi gözünü kurtarıp takımın diğerlerine ne olursa olsun diyen bir kişiliktir. Gelelim öteki çabalama kaptana. Takımın en sakarı Nskala’ya. Bu arkadaşın da temposuna, çabukluğuna adanmışlığına herhangi bir lafımız olmuyor da abi bu yetenekle büyük takımda da olmuyor ama. Tamam mecburiyetten sağbek oynuyor ben de söyledim Alanya’da da var oynamışlığı oynasın da, be birader vur şu içine tükürdüğümün topuna. Aldığımız maçı hatta eminim farka gideceğimiz maçı gittin değil futbol hiçbir spor müsabakasında yapılmayacak bir hareket ve duruş ile verdin karşı tarafa. İkinci golde durduğu yeri söylemiyorum bile. Yetkililere sesleniyorum tamam çocuk iyi çocuk çok da koşuyor eminim ki kampta da neşe kaynağı ama vallahi olmaz billahi olmaz. Seviyoruz kendisini alın teknik heyete verin Stefanonun yanına dursun kadronun içinde koştursun takımı daha fazla işe yarayacağına eminim.Başta söylediğimi tekrarlıyarak bitireyim bu kısmı. Dünkü kadro bu Altay’ı yener. Salih matmazel gibi oynamasa, Töre ne yaptığını bilse oynadığı oyunun futbol olduğunu mesleğinin de futbolculuk olduğunu hatırlasa, Oğuzhan’nın (dün biraz kıpırdandı) temposu 2 yada 3.lig  değil amatör küme kıvamı olmasa, Beşiktaş bu maçı rahatlıkla alırdı. Yani benim gözümde bu maç sakatlığa değil sahaya ve kenarına yazar. Unutmayın Altay’ın da 5 eksiği vardı. Altay’da 5 eksik sendeki 10 eksiğe değer. Sen eğer Beşiktaş isen ve sahadaki bütün futbolcuların ülkesinin milli kadrosunda ise Altay’ı gidip 3 lük 5 lik yapıp geleceksin.

Gelelim son olarak sakatlık konusuna. Ne tempoymuş ne yorgunlukmuş be kardeşim. Millette 1-2 sakat olurken (o da 1-2 maçlık) sen de oldu 11-12. Sanıyorum ülkede her takımın fikstür maçını biz çıkıp oynuyoruz. Yani kimse konsiyonere, doktora ,teknik heyete falan bu kas sakatlıklarında hesap sormuyor sormayacak benim anladığım. Darbe sakatlıklarında topçuya hayırdır birader sıksan oynayamaz mısın denmeyecek sanırım. Yaw biz daha geçen sene başında ‘’Bırakmam Seni’’ kampanyası yapmıyor muyduk ne zaman bu kadar profesyonel her departmanın işine saygı duyan karışmayalım aman diyen bir yapı olduk. Bakın ülkede futbol böyle değil uyarayım şimdiden yönetimi. Geçen sene bindi herkes Sergen hocanın sırtına 13-15 kişiyle muazzam işler oldu. Hoca moca kurtarmaz bundan sonrasını, işine bakar. Bak adam çıkıyor efendice konuşuyor düzelticez falan diyor. Akıllı adam hoca. Yarın işler kötü giderse takımda sakatlık pandemisi vardı deyip çıkar işin içinden. Sen yaptığın yatırmla kala kalırsın. Bu sene takımda var 30 kişi sahaya çıkacak 16 kişiyi zor buluyorsun. Soruyorsun niye diye takım konsiyoneri sosyal meydada cevap veriyor Şanssızlık.. Yerzen kirşen..