Fikret Orman  Haber 1903 YouTube kanalında katıldığı programda "Beşiktaş sahipsiz değildir. Beşiktaş'ın iş insanları var, eski sporcuları var, eski sporcular derneği var, camianın önde gelenleri var, niçin çıkıp konuşmuyorlar" demişti...

Bence çok haklıydı.

Türkiye'de, Norveç'te tribünler, 'yönetim istifa' bağırıyor, bizimkiler aday olmaya hazırlanıyor. Şaka mı bu? Mevcut yönetimin, daha fazla itibar kaybetmeden çekilmesi gerekir. 

Bu ortamda tekrar aday olmayı düşünmelerinin kendi kuyularını kazmak olacağı kanaatindeyim.

Seçim sürecinin başlatılmış olması son derece yerinde bir karar. Yönetimin değişmesi yeni bir heyecan yaratacaktır. Camiamızda bugüne kadar yönetici olmamış çok değerli insanlar var. Ulke ekonomisine yön veren Beşiktaşlı iş insanlarını kongrelerde görmez olduk. 

Süleyman Seba döneminde ön sıraları dolduran kıymetli insanları küstürüp, yerlerine şakşakçıları oturttuk. Kulağıma gelen isimler ile aday listelerinin oluşturulmasını trajikomik buluyorum. 

Başkan ve yönetim kurulu adaylarının, uygulanabilir, hayal olmayan projelerle genel kurul üyelerinin karşısına çıkmaları gerekir. Adayların, oturacakları koltuklara layık, itibarlı ve iş hayatlarında başarılı isimler olmalarını bekliyoruz. Bunu yapabilecek kişiler neredeler? 
  
Gençler bilmezler, onursal başkanımız Seba öncesi Mehmet Üstünkaya, kulübü dönemin şartlarına göre öyle üstün bir seviyeye getirip devretmişti ki Seba'ya da buna layık olma adına başarılı olmaktan başka yol kalmamıştı.

Oy kullanacaklara sesleniyorum: Beşiktaş çok kan kaybetti. Kişisel iliskileri, duygusallıkları bir kenara bırakıp, en doğru adayı tespit edip oyumuzu kullanmalıyız. Kongre üyelerinin oy verirken, Beşiktaşlılığın ne demek olduğunu anlayan, Beşiktaş'a gönülden bağlı adayları iyi incelemesi, Beşiktaş'ın manevi değerlerine sahip çıkacak, koruyup kollayacak bir başkanı seçeceğine emin olması gerekir. Bir kulübü yönetecek donanımın yanında Beşiktaş'a gönülden bağlı kişileri seçmek lazım.

Bu seçim süresince başkan adaylarının, genel kurul üyelerinin karşısına hayalleri ile değil ayağı yere sağlam basan ve ikna edici projelerle ve bu projeleri hayata geçirecek liyakata sahip, saygın ve itibarlı yönetim kurulu üyeleri ile çıkmaları son derece önemli. Zira bu seçim Beşiktaş için köprüden önce son çıkışa gidecek son trenin hareket zamanıdır. Ve bu trende de son bilet satılmış olacaktır. Yanlış ve duygusal bir seçim yapıp da "Allah kahretsin, elim kırılsaydı da oy vermeseydim" gibi komik hayıflanmaların da hiçbir anlamı yok çünkü iş işten geçmiş olacaktır. Kongre üyelerinin oy verirken, Beşiktaşlılığın ne demek olduğunu anlayan, Beşiktaşa gönülden bağlı adayları iyi incelemesi, Beşiktaş'ın manevi değerlerine sahip çıkacak, koruyup kollayacak bir başkanı seçeceğine emin olması gerekir. Paralı olması önemli tabii ama Beşiktaş daha önemli. Beşiktaş'a gönülden bağlı kişi zaten başarının yüzde ellisini sağlamıştır.

Masis Kuyumcu / Duhuliye