Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş, Antalyaspor'la Vodafone Park'ta 1-1 berabere kaldı. Spor yazarı Adnan Aybaba, Antalyaspor maçı ve siyah beyazlı takımın genel durumunu Duhuliye.com'a değerlendirdi.

İşte Aybaba'nın açıklamaları: 

"BEŞİKTAŞ HENÜZ HAZIR DEĞİL"

Beşiktaş henüz lige hazır değil, eksiklikleri bulunan bir takım. Yeni transferlerden beklenen katkı henüz alınabilmiş değil. Özellikle Alanyaspor'dan alınan N'Sakala ve Welinton'u hiç hazır görmüyorum. Alanyaspor'dan daha önce alınan Wagner Love da Beşiktaş'a katkı vermemişti. Bir de bu oyuncular karşılığında Fatih Aksoy gibi Beşiktaş'tan yetişmiş bir oyuncuyu veriyorsunuz. Bunlar yanlış hamleler.

"BEŞİKTAŞ'TA BİRÇOK BÖLGEDE TRANSFERE İHTİYAÇ VAR"

Beşiktaş'ta özellikle defans hattı güven vermiyor. Bana sorarsanız bir defans oyuncusu lazım derim. İyi bir sağ bek lazım derim. Kanat oyuncusu ve golcü derim. Ersin'i çok severim, çok da saygı duyarım. Beşiktaş altyapısından yetişmiş gençleri izlemeyi de çok severim ama kaleci lazım derim. Ancak bir de Beşiktaş'ın mali durumu ve UEFA kriterleri gibi gerçekler var. Biz transferde hep alalım alalım diyoruz ama aynı zamanda satalım demiyoruz. Oyunculara değer kazandırıp iyi paralara göndermek veya kendi içindeki oyuncudan maksimum verim alabilmek de en az yeni oyuncu almak kadar önemli. Açık söyleyeyim, ben Boyd'u beğeniyorum, çeşitli bir oyuncu. Biz Ljajic gibi bir oyuncuyu neden kazanamıyoruz, işin içine sokamıyoruz mesela? Umut, Güven, bu çocuklar neden birden bu kadar kenara atıldı? Tamam, Beşiktaş en iyi golcüyü alsın ama alamazsan eğer, bu çocuklarla sezon sonuna kadar devam edeceksin, bunları kazanmak lazım. Dün Tamer Tuna iki oyuncu soktu, biz bunlara karşılık veremedik. Bugün Podolski'yi getirsen Beşiktaş'ta oynar.

"SEN BEŞİKTAŞ'SIN, HAKEMİ DE YENECEKSİN"

Galatasaray maçının ilk yarısını izledim. Galatasaray'a verilen bir penaltı var. Dün de Beşiktaş'a verilmeyen bir penaltı var. Bunlar bugünün meseleleri değil, yıllardır böyle devam eden durumlar. Rahmetli Başkan Süleyman Seba'nın unutulmaz bir sözü var. Beşiktaş hem iyi oyunla rakiplerini, hem de hakemleri yenmek durumunda. Beşiktaş aleyhine yıllardır düdükler çalınıyor, bu doğru. Rakiplerinin lehine kararlar da veriliyor, bu da doğru. Ama Beşiktaş bunlara takılıp kalmamalı. Devam etmeli, üretmeli. Beşiktaş'ın şampiyon olduğu yıllara bakın, başarı hep bu şekilde geldi. Şampiyonluklarda Beşiktaş aleyhine karar verilmedi mi? Ama Beşiktaş ne yaptı? Oyununu oynamaya devam etti, üstüne koydu, hakemleri de yenerek kazandı.

"CAMİADA BİRLİK BERABERLİK OLMALI"

Asbaşkan Emre Kocadağ'ın serzenişlerini de, Ali Gültiken'in yorumlarını da dinledim. Ali Beşiktaş'ta efsane olmuş bir karakter. Emre Kocadağ da şu anda Beşiktaş'a hizmet eden, Beşiktaş için en iyisini yapmaya çalışan bir yöneticimiz. Böyle bir durumda ben birleştirici olmayı doğru buluyorum. Biz Ali'mizi de yöneticimizi de seviyoruz. Zor günlerden geçiyoruz, Beşiktaş'ı birlikte yaşamamız gereken bir dönemdeyiz.

Duhuliye.com ÖZEL HABER