'Lig Temmuz'da başlatılmalıydı'

12 Haziran'da başlayacağı açıklanan Süper Lig'i değerlendiren Fidan, "Liglerin birkaç hafta daha geç başlamasından yanaydım. Ligler tatil edildiğinde bu kadar fazla vaka yoktu. Yavaş yavaş normale dönüş başladı ama biraz daha beklenebilirdi. Temmuz ayını bekleseydik belki 2 ayı değil de 2 seneyi kurtarabilirdik. Bence en yakın Temmuz ayında başlatılmalıydı" dedi.

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından geriden oyun kurma konusunda değişikliğe gidildiğini söyleyen deneyimli teknik adam, "Futbolun tek bir gerçeği var, o da sonuç. Önümüzde zorlu bir süreç vardı. Taraftar olmakla, teknik heyet içinde yer almak arasında fark var. Büyük takımların güçlü oyunları olması gerekiyor. Kadroyu saymakla güçlü oyun yaratamazsınız. Bu oyunun yaratılması için çalışmaların yapılması gerekiyor. Savunma ve hücum setlerinde çalışmalar yapılıyor. Galatasaray maçından sonraki değişiklik geriden oyun kurmayla alakalıydı. Stoperlere oynamadan ileriye vurup ikinci topları almak üzerine bir plana geçildi. Geriden oyun kurmada değişiklikler yaptık, 2. ve 3. bölgede bir değişiklik yapmadık. 90 dakikayı planlayarak güçlü oyununuzu yansıtan bir planla sahaya çıkmanız gerekiyor" sözlerini kullandı.

Avcı, Beşiktaş'ı hak etti!

Sahaya sempati ile bakılmadığını vurgulayan Fidan, "Başarı dediğiniz şey kısa vadede olmuyor. Belli planlarla organize edilmeli. Beşiktaş'ı aldığımız döneme göre ilk yarıyı 4 puan önder tamamladık. Bu başarı. Ama başarı farklı değerlendirilen bir kavram. Sahaya bakılan sempati ile de alakalı.Abdullah Avcı'nın geçmişine bakarsak, Beşiktaş'ı hak eden bir adam. Beşikşta'ın farklı bir sosyolojik yapısı var. Sonuçlar iyi gitmezse dünyanın en iyi hocasını da getirseniz başarı olmazsa size sempatik bakmaları mümkün olmuyor. Gerçek olan tek şey var sonuç. Sürdürülebilir başarıyı yakaladığınızda büyük takım oluyorsunuz" şeklinde konuştu.

'Beşiktaş finansal zorluk yaşıyor'

Beşiktaş'ın bütçesinde kısıtlamaya gideceğini ifade eden başarılı teknik adami, "Beşiktaş forması her zaman şampiyonluğa oynar. Beşiktaş finansal zorluk yaşıyor ve kadrodaki maliyeti düşürmek istiyor. Zaman zaman bütçesi dar olan takımların başarıyı kovaladığını görebiliyoruz. Seçimler doğru yapılırsa şampiyonluk mücadelesi verilir.Sergen Yalçın, Beşiktaş'ta teknik direktör olmayı hak eden isimlerden biriydi. Burada her şey ona bırakılırsa takımın istenen seviyelere gitmesi zor olabilir. Beşiktaş'ın oyuncusu olabilecek oyuncular üzerinden transfer yapılırsa az para ile çok iyi işler yapılabilir" dedi.

Douglas, Diaby, Rebocho ve Kevin Nkoudou'nun transferinde onayınız var mı sorusuna cevap veren Fidan şu şekilde konuştu:Bize verilen oyuncu listesi üzerinden gitmemiz gerekiyordu. Oyuncu portföyünü yönetim oluşutrdu. Kadro dışı kalacak oyuncular üzerinden oluşturulan bir portföy vardı. 'Benim başarılı olmam lazım, kulübün içindeki finansal yapıyı önemsemiyorum' da diyebilir teknik adam. Abdullah Avcı böyle demedi. Abdullah Avcı, Beşiktaş'a önce isim üzerinden değil mevki üzerinden gitti. Sağ kanat, sol kanat oyuncusu bir sezonda en az 24 gole katkı yapması lazım. Ben bunu sırf Beşiktaş takımı için söylemiyorum. Şampiyonluğa oynamak isteyen takımlar o mevkideki oyunculardan bunları isteyebilir. Talisca'nın ortaya koyduğu performansla günümüzdeki oyuncuların performansını düşündüğümüzde açık ortaya çıkıyor.

Türkiye Kupası'nda alınan sonuçların önemli olduğunu ifade eden Fidan, "Türkiye Kupası maçlarının negatif olması birtakım düşünceleri tetiklemiş olabilir. O günkü şartlarda kulübün, kupa maçları öncesi ve sonrasında oynanacak maçları da düşüncesi gerekiyordu. Bırakın Türkiye Kupası maçlarını, kulübü düşünerek UEFA Ligi maçlarında da rotasyona gitti" ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı, Fenerbahçe'den teklif aldı mı?

Şenol Fidan, Fenerbahçe'nin Avcı ile ilgilenip ilgilenmediği konusunda gelen soruya ise "Abdullah Avcı konuşuluyor. Oran olarak var tabii ama şartlar neler getirir bilmiyorum" cevabını verdi.

Beşiktaş'taki döneminde beklentiyi karşılayan oyuncular sorusuna yanıt veren Fidan, "Beşiktaş'ta başlangıçtan itibaren olumlu enerjiler de aldık ama saha içinde bunu göremedik. Ben yabancı serbestliğine karşıydım. Yerli oyuncunun daha fazla oynamasından yanaydım. Gelinen noktada yerli oyuncuların bunu süre anlamında ve performans anlamında rahatladıklarını gördüm. Yerli oyuncu bırakın kendini zorlasın" açıklamasında bulundu.

Şenol Fidan son olarak, "Zor dönemden geçiyoruz. Her kriz bir fırsat yaratıyor. Pragmatik düşüncelerle günü kurtarmaktan çok, taraftara düzgünce anlattıktan sonra Beşiktaş'ın geleceğinin kurtarılması adına bir sistem kurulması gerekiyor. Beşiktaş bir ara pilot takım yapmayı düşündü ama şu anda bilmiyorum. Bence pilot takım olmazsa olmaz" diye konuştu.

Kaynak: Ajansspor