Kariyerinin başında 1991-1992 sezonunda Boluspor ile süper lige veda eden Şenol Güneş ustalık döneminde ise A Milli Takım ile UEFA Uluslar Ligi'nde aynı acıyı yaşadı.

Teknik Direktör Şenol Güneş kariyeri boyunca A Milli Takım, Beşiktaş, Trabzonspor, Antalyaspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Boluspor, İstanbulspor ve Kore'den FC Seoul olmak üzere 9 takım çalıştırdı. Kulüp takımlarında birçok kez kupa sevinci yaşayan Şenol Güneş sadece 1991-92 sezonunda Boluspor'la küma düşme üzüntüsü yaşadı. O sezon 30 maçta 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 15 mağlubiyet alan Boluspor 31 puan topladı. Şenol Güneş'in takımı 16 takımlı ligde 14. sırada yer alabildi.

Ustalık döneminde aynı acı

Kariyerinin başındaki bu talihsizlikten sonra Şenol Güneş, A Milli Takım'da Dünya Kupası 3.lüğe kadar varacak başarılı bir performans sergiledi. Güneş, ikinci kez geldiği A Milli Takım'da Macaristan deplasmanında 2-0 kaybederek 28 yıl sonra küme düşme acısı yaşadı. Rusya, Sırbistan ve Macaristan'ın bulunduğu grupta 6 puan toplayan ve averajla Sırbıstan'a geçilen Türkiye, Uluslar Ligi'nde 'B Ligi'nden 'C Ligi'ne düştü. Böylece Şenol Güneş, kariyerinde ikinci kez küme düşme üzüntüsü yaşadı.

Küme düşünce Lucescu'nun yerine gelmişti

Mircea Lucescu'nun A Milli Takım'ın başında bulunduğu sırada Türkiye, İsveç ve Rusya'nın bulunduğu UEFA Uluslar Ligi'nde yine küme düşmüştü. Konya'da oynanan ve İsveç'in 1-0 kaybettiği maç sonrasında eleştiri okları Lucescu'ya yöneltilmişti. Lucescu'nun görevine son verilirken 18 Mart 2019'da A Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne Şenol Güneş getirilmişti. UEFA'nın statüyü değiştirmesiyle Türkiye B Ligi'ndeki yerini korumuştu.

Ajansspor