Şafak Malatya'nın açıklamaları şöyle:

"ŞENOL GÜNEŞ KONUSU BÜYÜK İHİTMALLE KAPANDI"

"Öncelikle geçtiğimiz röportajda da ilettiğim gibi; Murat Sancak'ın yapmış olduğu maç sonu açıklamasından sonra Şenol Güneş işinin olacağı varsa da olmaz demiştik. Son yapılan açıklamalardan sonra Güneş isminin çok çok büyük bir sürpriz olmazsa kapandığını söyleyebiliriz. Burada yönetimin içerisinde Güneş ile ilgili fikir ayrılıkları olduğuna dair söylemler vardı, hatta eyleme de döküldüğünü görüyorduk, ama geldiğimiz noktada başkanın söylemi bizim için esastır. Sayın Ahmet Nur Çebi, 'Şenol Güneş önümüzdeki seneki planlarımızda yok' dedikten sonra Beşiktaş medyası bizim bunu dikkate alıp haberlerimizi şekillendirmemiz gerekiyor." 

"NUNO ESPIRITO GÜNDEMDE"

"Son dönemde gündeme gelen isim Nuno Espirito Santo. Beşiktaş'ın uğraştığı hocalardan bir tanesi. Sadece o değil, Beşiktaş ona yakın hoca ile görüşüyor. Burada da ufak bir eleştiri yapmak lazım; yeni sezonda yabancı bir hoca ile bir planlama aşamasına girildikten sonra yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hala net adımlar atılmaması sıkıntı yaratabilir. En azından sezon sonuna doğru. O yüzden sportif direktör Ceyhun Kazancı ve Beşiktaş yönetiminin harıl harıl hoca aradığını söylemek pek de yanlış olmaz."

"ÖNDER HOCANIN SON MAÇTAKİ ÇIKIŞI GÜZEL AMA..."

"Saha içine gelecek olursak... Önder hocanın son maçtan sonraki çıkışı güzel. Hala alışılagelmiş bir teknik adam düzeni üzerinden yaşanan bir futbol iklimi var Türkiye'de. Ama Önder Karaveli, konuştuklarıyla, yaptıklarıyla, saha dışında gösterdikleriyle farklı bir teknik adam profili çiziyor. Fakat söylem ve eylemin içerisinde bir tutarsızlık olduğu zaman da Beşiktaş medyası ve taraftarı hocanın eleştirildiğini görüyoruz. Bu noktada hocanın şunu kabul edebilmesi lazım; Emirhan İlkhan'ın gece yattığı zaman sağa yatarak mı yoksa sola yatarak mı daha fazla uyuduğunu Önder hocadan daha iyi bilen yoktur. Bunda hemfikiriz. Hoca da bunu söylüyor. Saha içerisinde bu kadar eksiğe rağmen hala Mehmet Topal'lar, hala stoperde oynadığı zaman istatistiklerde zirveye çıkan Montero yerine başka alternatifler, orijini stoper olmayan alternatifler değerlendirilirse bu soruların sorulması kadar doğal bir şey yok. Ama şu konuda hoca ile hemfikirim; genç oyuncularla ilgili detayları bilen 3-4 hocadan bir tanesidir. Ama bunu saha içine ne zaman yansıtırsa eleştirilerin önü de o kadar kesilir. 

"HOCA YA GENÇLERİ EKLEMELİ YA DA ELEŞTİRİLERE GÖĞÜS GERMELİ"

"Beşiktaş taraftarı, hocadan şampiyon yapmasını beklemiyor. U13'teki oyuncuların da oynamasını beklemiyor. Ama Emirhan İlkhan'ın ya da Serdar Saatçı gibi oyuncuların neden oyunda olmadığını sorguluyor. Mesela Rosier sakat ya da cezalı olmasaydı, Kerem'i görebilecek miydik? Evet, Kerem'i hoca çağırdı. Zorunluluktan olmasa oynayacak mıydı? Bence eleştiri olumlu olduktan sonra geliştirir. Yeter ki yıkmadan dökmeden olsun. Önder hoca da bunun farkında. Ama altyapı hocası olduğu için Beşiktaş'ta hocalık yapamayacağına dair sığ eleştirilere ben de katılmıyorum. Ama altyapıdan gelen bir hocanın altyapıdan gelen oyuncularla alakalı tutumunun bu kadar ağır aksak ilerlemesi eleştiriliyor. Ki gayet normal. Bu konuda hocanın eleştirilere kulak vermesi ve görüslemesi lazım. Birilerinin çıkıp Serdar Saatçı'nın çıkıp neden oynamadığını anlatması lazım. Bu açıklanmadıkça herkes de bunu sorguluyor. Ya da Adana Demirspor maçında orta saha düşmüşken neden Can yerine Mehmet Topal hamlesi yapıldığını birilerinin hocaya sorması lazım. Hoca bunu uzun süredir yapıyor. Tamam 1 mağlubiyeti var hocanın ama taraftarın beklentisi galibiyet ya da mağlubiyet değil. Mevcut kadroya gençlerin eklenmesi. Bu nedenle eleştirileri de anlayışla karşılaması gerekiyor."

"BEŞİKTAŞ ZORLU FİKSTÜRDE SIKINTI YAŞAYABİLİR"

"Ben açıkçası Beşiktaş'ın zorlu fikstürden full çıkarabileceğini düşünmüyorum. Çünkü Beşiktaş'ın savruk oyunu, hala hücum rotasyonlarındaki düzenin oturmayışı, orta sahada bile iki maç üst üste aynı diziliş ve aynı oyuncularla çıkılmayışı, bu zorlu fikstürde beni umutsuzluğa düşüren noktalar. Son maçta Kenan eleştiriliyor. Ben de eleştiriyorum. Ama Güven'le birlikte oynadığında ileride daha üretken olmak için gayret ettiğini gördük. Bu nedenle Batshuayi ile birlikte ya da farklı isimlerle Güven Yalçın'ın bu zorlu fikstürde oyunun içerisine sokulması gerekiyor. Böylece daha üretken bir hücum hattı olabilir." 

"DERBİLERİ KAYBETMEZ AMA..."

"Beşiktaş'ın saha içinde verdiği ışık; mücadele gücü yüksek ama üretkenliği zayıf olduğu için bu orlu periyotta sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyorum. Biraz alışılmışın aksine bir ifade olacak ama ben Beşiktaş'ın önümüzdeki derbileri kaybetmeyeceğini ama Sivasspor gibi zorlu maçlarda sıkıntıları daha fazla yaşayacağını düşünen taraftayım."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ