Milli takımın ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Şenol Güneş, ünlü yorumcu eski hakem Erman Toroğlu'nu mahkemeye verdi.

Güneş, futbolculuğu döneminde kendisini şike yapmakla suçlayan Toroğlu'ndan davacı olarak manevi tazminat talebinde bulundu. Güneş ayrıca, Toroğlu'nun iddiasını ortaya attığı "Oynadım Oynattım Oynatalım" isimli kitabı kaleme alan gazeteci Hamit Turhan ve Turkuvaz Yayıncılık'tan da şikâyetçi oldu. 

Güneş, Toroğlu'nu mahkemeye verdi

Güneş, avukatı Erdem Egemen vasıtasıyla İstanbul Anadalou 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 17 Mayıs 2022 tarihinde başvurdu. Mahkeme, tebligatın ulaşmasından sonra Toroğlu ve diğer iki davalının iki hafta içerisinde öne sürdükleri iddiaya dair tüm delilleri ve savunmanın dayanacağı olayların da belirtilmesini istedi.

"Beraberlik için şike yapıldı"

Ünlü futbol insanı Erman Toroğlu, kitabında Süper Lig'in 1976-777 sezonundaki Trabzonspor-Zonguldakspor maçında sonucun berabere bitmesi için şike yapıldığını öne sürüyor. Göztepe'nin düştüğü bu maç sonrası Toroğlu, durumun ortaya çıkmasından sonra dağıtılan parayı, Şenol Güneş hariç, diğer herkesin iade ettiğini yazıyor. 

Toroğlu'dan Güneş'e şike suçlaması

İşte Toroğlu'nun kendi ifadeleriyle şike iddiası: "Genelde maç satmayı futbolcular bireysel yaparlar. Ama bazen de çok özel durumlarda organize olan birkaç futbolcu da olabiliyor! 1976-1977 sezonu... Trabzonspor 43 puanla şampiyon oluyor. İçerideki 15 maçın 14'ünü kazanıyor. Ligin son haftasında içeride oynayacağı Zonguldak maçında nedendir bilinmez berabere kalıyor! Maçtan önce futbolculara para geldiği iddia ediliyor, yönetimin haberi yok. Trabzonspor santraforu Necmi Perekli (o sezon 21 golle Gol Kralı olmuştu) futbolculara. 'Hiçbiriniz yaramazsınız,' diyor. Ahmet Suat Özyazıcı'ya dönerek, 'Sen de bu işe dâhilsin, yaptığınız iş doğru değil. Trabzonspor'u lekeleyeceksiniz' diyor ve kampı terk ederek arabasına biniyor Erzurum'a doğru yola çıkıyor. Ve ertesi günü maç 0-0 bitince 26 puana çıkan Zongludakspor kümede kalıyor, 25 puanlı Göztepe küme düşüyor." 

Kaynak: Ajanasspor