Önder Özen'in açıklamaları şöyle:

ALMANYA VE İTALYA, ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİNDE FARK ATTI"

"Almanya'da teknik direktör yaşı giderek düşüyor çok ciddi anlamda. Almanya, Avrupa'nın en genç teknik adam havuzu. İtalya'da da çok düşüyor. Almanya Federasyonu tekrar müfredat değiştirdi. Tekrar eğitimi güncelledi. Bu yüzyılda 2 kez yaptı bunu. Yani 21 yılda iki kez şeyi güncelledi. Daha ileriye götürdü. Büyük fark attılar şu anda. Şu anda en iyi eğitimini en iyi veren iki ülke Almanya ve İtalya. Bunu herkes biliyor. Çünkü onların da bir networkü var. Kendi aralarında yazışıyorlar. Dünyada en iyi bu ülkeler veriyor.

"LİGİMİZDE DE HOCA YAŞI DÜŞÜYOR"

"Şimdi bizim ligimizde de giderek düşüyor. Bakın 40 yaşın altında İlhan Palut, Nestor El Maestro, fikirleri çok yeni olan Abdullah Avcı, 40 yaş Emre Belözoğlu, 40 Volkan Demirel, Ömer Erdoğan... Yaş ortalamamız düşüyor. Neden düşüyor? Yeni fikirleri var. Daha cesurlar, daha idealistler, sadece yarışmacı değiller. Enteresan bir rekabetçilikleri var. Ve gelişime çok açıklar. Şimdi soru şu; siz yeninin cazibesi dediniz. Bir de eskinin muhasebesi vardır. Beşiktaş Yönetim Kurulu son derece de akıllı insanlar. Buna bakarlar. Bize ne getirdi ne götürdü. Sadece kupa getirdi, kupa kaybı da o anlamda. götürdü. Ne yenilik bıraktı? Nasıl bir miras bıraktı?"

"JOSE MOURINHO ARTIK KAZANAMIYOR!"

"Fenomen teknik adamlar o  başardıkları büyük şeyleri, yaptıkları büyük değişimleri, dünya futbolunu, ülke futbolunu veya şehrin futbolunu bir yere götürürken yaptıkları şeyleri genelde çok erken yaşlarda yaptılar. Sonra mirasları devam etti. Ama erken yaşta yaptılar. Bakın Jose Mourinho. 30 küsur yaşında Porto'yla UEFA Ligi'ni aldı. Hemen arkasından Şampiyonlar Ligi'ni aldı. Şimdi Roma'yla İtalya Kupası'nı alamıyor! Çünkü diğerleri, yani gençler yeni fikirleri var ve o fikri yeniyor. O fikre çözüm buluyor."

Duhuliye.com