Teknik direktör Şenol Güneş’in takım içerisindeki en büyük destekçisi olan Tolga, genç oyunculara da tecrübelerini aktarıyor.

Süper Lig’de kötü haftalar geçiren ve aldığı sonuçlarla taraftarlarını memnun etmeyen Beşiktaş’ta, sıkıntılı süreçten çıkmanın yolları aranıyor. Siyah-beyazlı yönetim, bir yandan maddi sorunları çözmeye çalışırken, diğer yandan da takım içerisinde oluşan olumsuz havayı terse çevirmeye çalışıyor. Oyuncular arasında yaşanan huzursuzluk saha içerisindeki performansı da etkileyeme başlayınca, takım kaptanlarından Tolga Zengin, sorumluluk almak istedi. Teknik direktör Şenol Güneş ile görüşen deneyimli kaleci, takım arkadaşlarıyla yakından ilgilenmeye başladı. Yabancı futbolcularla ayrı, yerli futbolcularla ayrı görüşen Tolga Zengin, bu durumdan çıkışın yine kendi ellerinde olduğunu dile getirdi. Takım içerisinde birlikteliğin sağlanması gerektiğini ifade eden Kaptan, taraftarların yeniden desteğini kazanmak için daha fazla mücadele etmeleri gerektiğini ifade etti.

GÜZEL GÜNLERE DÖNMELİYİZ

Takım olarak son yıllarda çok güzel şeyler yaşadıklarını ve yaşattıklarını dile getiren Tolga Zengin, “Burada yaşadığımz 2 şampiyonluk çok güzeldi. Kadromuz, aynı günleri yeniden yaşamak için yeterli. Yeter ki biz birlik olalım ve motivasyonumuzu kaybetmeyelim. Taraftarlarımız bizden iyi mücadele ve iyi skor bekliyor. Kaybettiğimizde bizim gibi onlar da üzülüyorlar. Bu tepkileri anlayışla karşılayıp, onların istediği futbolu oynamamız gerekiyor. Bir an önce toparlanalım ve beklentileri karşılayalım” dedi. Yabancı oyuncularla da ayrı bir toplantı yapan Kaptan Tolga, kendilerini asla yalnız hissetmemelerini ve kaptan olarak her türlü sorunlarına yardım edebileceğini dile getirdi.

GENÇ OYUNCULARA UYARI

Beşiktaş’ta son haftalarda forma şansı bulan ve mücadeleleriyle tataftarların övgüsüyle karşılaşan genç oyuncularla da görüşen Kaptan Tolga, bunun devamlı hale gelmesi için çalışmalara devam etmelerini gerektiğini belirtti. Güven ve Dorukhan’la sık sık konuşan deneyimli kaleci, “Çok iyi bir başlangıç yaptınız. Şu an herkes sizden bahsediyor. Bu sakın sizi rehavete itmesin. Henüz yolun çok başındasınız. Başarınızı devamlı hale getirmeniz için ayaklarınız yere bassın ve mücadeleden vazgeçmeyin” ifadelerini kullandı. Siyah-beyazlı takıma 2013-2014 sezonunun başında Trabzonspor’dan transfer edilen 35 yaşındaki kalecinin sezon sonunda sözleşemesi sona erecek.

Haber Kaynağı: Yeni Şafak