Şenol Güneş'ten farklı kadro
Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Sarpsborg karşısında ilk 11'de sahaya sürdüğü Jeremain Lens, Oğuzhan Özyakup ve Cyle Larin'i derbi mücadelesinde yedek soyundurdu.

Quaresma ve Medel ilk 11'de
Beşiktaş'ta sakatlıkları nedeniyle Sarpsborg karşılaşmasında kadroda yer alamayan Ricardo Quaresma ile Gary Medel, Galatasaray karşısında ilk 11'de şans buldu. Medel, Oğuzhan Özyakup'un yerine orta sahada görev aldı. Lens'in kenarda olduğu siyah-beyazlı ekipte sol kanatta Mustafa Pektemek oynadı. Quaresma ise her zaman olduğu gibi orta sahanın sağında takımına destek vermeye çalıştı.

Hücüma ayar
Güneş, son maçlarda olduğu gibi hücum hattında yine değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Sarpsborg karşılaşmasında ilk 11'de görevlendirdiği Larin'e yedekler arasında yer verdi. Siyah-beyazlı takımda bu oyuncunun yerine 19 yaşındaki Güven Yalçın, derbi karşılaşmasında gol aradı.

Gökhan Gönül yedek, Adriano sağ bek
Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Norveç'e götürülmeyen oyunculardan biri olan Gökhan Gönül, derbi maçına yedek başladı.

Teknik direktör Şenol Güneş, Galatasaray karşısında savunmanın sağında Adriano'ya şans verdi.

Töre kadroda
Beşiktaş'ın Süper Lig'in 10. haftasında Çaykur Rizespor ile yaptığı maçta sakatlanan ve bir süre sahalardan uzak kalan Gökhan Töre, kadroda kendisine yer buldu.

Sakatlığı nedeniyle ligde Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor ve MKE Ankaragücü, Avrupa'da da Genk ile Sarpsborg karşılaşmalarını kaçıran Gökhan Töre, yedek soyundu.

Atiba yedek
Siyah-beyazlı ekipte Atiba Hutchinson da Galatasaray maçında yedekler arasında yer aldı.

UEFA listesinde yer almadığı için Sarpsborg maçı kadrosunda bulunmayan Hutchinson, ilerleyen dakikalarda oynamak için kenarda bekledi.

Babel, Pepe ve Roco derbide yok
Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Ryan Babel, Pepe ile Enzo Roco, Galatasaray derbisinde de kadroda yer bulamadı. Bu üç oyuncu, sakatlıkları nedeniyle Sarpsborg ve MKE Ankaragücü maçlarında da görev alamamıştı.

Siyah-beyazlı takımda ayrıca Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Fatih Aksoy ve Vagner Love yedekler arasında yer aldı.

Beşiktaşlı oyuncular ısınma çalışmalarına "Engelleri ve ön yargıları birlikte aşalım" yazılı pankartla çıktı.

Haber Kaynağı: Ajansspor