Ali Ece, Beşiktaş gündemini değerlendirdi.
Spor yorumcusu Ali Ece, Beşiktaş’ta son dönemde yaşanan Rafa Silva krizi ve kulüp yönetimi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ünlü yorumcu, krizin kötü yönetildiğini belirterek, Başkan Serdal Adalı’nın ciddi bir hatalar zinciri içinde olduğunu ifade etti.
Ali Ece değerlendirmesinde, “Son derece başarısız yönetilen bir kriz var. Başkan Serdal Adalı bir şeyin farkında değil. Bu krizi körükleyerek onu başkanlıktan indirmeye çalışan bir sürecin taşları döşeniyor şu anda. Rafa Silva krizi yönetilemedi. Görünen o ki Rafa Silva ayrılacak. Ancak ara transfer dönemine daha çok var” dedi.
Beşiktaş’ın önünde kritik bir fikstür bulunduğunu vurgulayan Ece, “Samsunspor ve Trabzonspor maçları var. Üst üste yedi galibiyet alsan liderin dokuz puan gerisindesin. Devre arasına kadar beş puan farkla girebilirsin. Rafa Silva’nın olduğu bir takımla mı bu takımları yenme şansın daha fazla, yoksa onsuz mu?” ifadelerini kullandı.
Ece, yönetimin iletişim hatalarına da dikkat çekti: “Gerçek çözüm profesyonelce hareket etmekti. Kriz var ama devre arasına kadar idare edeceksin, kulüpten hiçbir şey sızmayacak. Yönetimin hatasına kızıyorum. Sergen Yalçın Rafa Silva’yı istemeyebilir ama o zaman takımın bu maçların hepsini kazanması gerekir ki Yalçın haklıymış algısı oluşsun.”
Yorumcu, Rafa Silva’nın değerinin farkına varılamadığını savundu: “Rafa Silva şu anda Fenerbahçe’de veya Galatasaray’da olsa, taraftarlar heyecandan kalp krizi geçirir. Böyle bir oyuncuyu takımda tutamamak büyük kayıp. Eğer ocak ayına kadar oynatır, 35-40 milyon euroya satarsan o parayla eksik bölgelere takviye yaparsın. Ama şimdi o şans da azalıyor.”
Ali Ece, yaşanabilecek olası puan kayıplarının teknik heyet ve yönetim üzerinde baskıyı artıracağını belirterek şu sözlerle uyardı:
“En ufak bir puan kaybında Sergen Yalçın’ın durumu daha da hassas hale gelecek. O zaman da bu süreç Serdal Adalı’nın aleyhine işleyecek. ‘Krizi yönetemedi, hem en iyi oyuncuyu gönderdi hem teknik direktör başarısız oldu’ denilecek. Ardından tribünlerden ‘Serdal Adalı istifa’ sesleri yükselecek. Serdal Adalı fena halde bu tuzağa düşmüştür.”
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (82)
@Deli Kartal sergen ıle adalı besıktastan buyukmu ? takımında top oynayan gedson u gonderıyorsun masuakuyu gonderıyorsun yerıne adam alamıyorsun cuvalla para harcadıgın halde ? sıra rafa damı ? bumu besıktaslı olmak ? bu ıkı beygırcı besıktasın ıcıne etmıslerdır
Biz ne zaman bir krizi iyi yönettik ki... :D:D:D
Zamanında Aboubakar da yaptı bu aykırı çıkışları! Takım şampiyonluğa giderken son haftalarda yatışa geçti adam! O sene zorlayarak şampiyonluğu almış olsak da sonraki sezon bağlar çözüldü, takım bir tepe taklak oldu hala toparlanamıyor! Oyuncu kaprisleri ile takımı yönetmeye çalışmayın! Kimse Beşiktaş'tan daha büyük değildir!
35-40 mio eur derken. Ali Ece de kafayı yemiş. S. Arabistan'a bile 10-15 ten fazla rakama satamazsın. Artık orası bile o paraları vermiyor. ama krizin iyi yönetilemediği noktasında haklı.
“En ufak bir puan kaybında Sergen Yalçın’ın durumu daha da hassas hale gelecek. O zaman da bu süreç Serdal Adalı’nın aleyhine işleyecek. ‘Krizi yönetemedi, hem en iyi oyuncuyu gönderdi hem teknik direktör başarısız oldu’ denilecek. Ardından tribünlerden ‘Serdal Adalı istifa’ sesleri yükselecek. Serdal Adalı fena halde bu tuzağa düşmüştür.” duhuliye.com BURASI ÇOK DOĞRU
Ne oldu durup dururken rafa silva kirizi cikti
çare guti hoca quaresma 6 ay jübile bizi resetler
Geçen yıl Beşiktaş'ın en değerli 2 oyuncusu Gedson ve Rafa'ydı. Gerçek Beşiktaş'lılar bu kulübü yönetiyor olsaydı, bunların çevresine takım kurardı. Şimdi ise gelinen noktada takımın en değerlileri kaybedilmiş, borç 100 milyon euro ve üzeri arttırılmış, Ekim ayında Ziraat kupası dışında heryere havlu atmış bir Beşiktaş var. Kulübü çökertmek için bir hain gelmiş olsaydı bu kadar kısa sürede bu denli zarar veremezdi.
Bu krizin müsebbibi Adalı ve ekibidir. Yaz transfer sezonunda ne kadar amatör olduklarını gördük. Avrupa'nın en kötü sol beklerinden ve son vuruşları en kötü forvetlerinden birini sırf menajer önerdi diye tuttu getirdi. Hatırlayın temmuz ayının başında önceliğimiz 4 bölgeye transfer yetmezse 2 tane daha alırız diyen adam 12 transfer yaptı. Sol bek ve sağ bek transferleri lig başlamadan sıçtı, tuttu bu pozisyonlara birer tane daha transfer yaptı. Gedson yerine merkez orta sahaya sosyal medya gazıyla 30 milyon euro gömdü. Tamamen plansızlık, kör topal başladık sezona. Teknik direktör konusu zaten fecaat. Sergen'i rezervde tutuyordu zaten. Avrupa'dan elenince tak diye getirdi. Sürpriz olmadı. Siz bu adamın Dikiltaş projesinden kulübün kasasına kemiksiz 150 milyon dolar bırakabileceğini sanıyor musunuz? Beşiktaş ölmüş gömeni yok. Hadi Allah rahmet eylesin.
@Ersun Kardeşim, söylediklerine katılmakla birlikte, o parayı kazandıracak olsa bile ki kazandıramaz, ettirdiği zararı telafi etmiş bile olmaz. Buna ek bir de zaman ve vizyon kaybı da yaşadık, üstelik itibarımız da zedelendi. Beşiktaş tarihinin en kötü yönetimi olmak üzereler, belki de oldular.
Serdal Adalı kendini yönetbiliyor mu da kriz yönetsin?
Son 5 yıldır iğrenç bir şekilde yönetiliyoruz. Yazık. Her kategoride istatistiklerim altüst oldu.
birilerin elinde oyuncak olduktan sonra bence hemen başkanlığı bırak başkan
Serdal burası at çiftliği değil… Demirören bile senden iyi başkandı…
Serdal Adalı bakkal yönetemez. Sergen Yalçın Türkiyenin en boş egosu olduğuna dair bir gündem var Türkiyede. Bu gündem daha önce hiç bir sporcu için oluşmadı. O kadar gereksiz bir herif
Hasan Arat kötüsü gelir mi dedim yok abi Beşiktaş her başkanda beş çıta aşağı iniyor. Basın toplantısı yapmayın ufacık zekanızla ne diyeceğiniz belli ; -oyuncu şöyle oyuncu böyle, kimse Beşiktaş'taki büyük değil, kapanış.
Başta serdal adalı olmak şartıyla koskoca Beşiktaş kulübüne yönetici olmuşsunuz adı üstünde yönetici kriz zamanda bir anlaşmazlık anında gerekeni yapıca arayı bulucak bir tek futbolcunun bile gönlünü alıp ki rafa silva gibi iyi bir futbolcusun bahsediyoruz siz neyin yöneticisi başkanısınız orda sen bu işi yapamadın serdal adalı pasifsiniz basiretsiz vizyonsuzsunuz sizden Beşiktaş başkanı filan olmaz
"Rafa Silva’nın olduğu bir takımla mı bu takımları yenme şansın daha fazla, yoksa onsuz mu?” demiş alı bey. sen önce rafanın oynamadığı maçlarda atılan gol sayısına,girilen gol poziyon sayısına,ön alanda presle kapılan top sayılarına bakta böyle boş beleş konuşma. rafa oynadığı kayseri maçındaki hattrickini sayma sadece 1 golü var. set oyununu rafasız beşiktaş daha iyi oynuyor.anadolu takı oyun anlayışına uygun oyuncu,kontra atakla hızla kaleye gitme dışında takım oyunuda yok. giderse gitsin.bu takımdan ondan daha iyileri gitti.
Sergen geldi fitne soktu. Olay bu.
Yahu daha ne kadar rezil edecek ki camiayı? Etrafındaki goygoycuların dolmuşuna binip Ole'yi kendisine verdiği bütün sözleri unutarak hakkaniyetsiz bi ṣ̌ekilde gönderen, Arroyo, Ricardo fiyaskosuna göz kulak tıkayan, kimsenin hala ne oldugunu tam olarak anlayamadığı şike kisvesi altında toplum önünde küçük düşürülen oyuncularını doğru dürüst savunamayan, TFF ye karşı tavır alamayan şimdi de Rafa sürecini eline yüzüne bulaştıran bu arkadaşa daha ne kadar üç maymunu oynayacak siniz dikkatle izliyoruz. Neden mi? Tarihe not düşmek için, sizlerin yarın yüzüne tokat gibi yapıştırmak için..
Burası Beşiktaş tabiki birileri gider. Birileri gelir. Önemli olan zamanlamadır. Şuanda bu takımın mutlaka Rafaya çok ihiyacı var. Sezon biter. Güzel bir fiyat ile satılabilir. Sergen hocada artık işine bakması gerekiyor. Takım performansı çok kötü
Rafanın yerini sosa türü bir oyuncu lazim. Rafa üzerine takım kurulamaz, Rafa takım oyunu oynamaz, sadece kendini düşünür. Rafanın olmadıǧı 2 maçta bir galibiyet bir beraberlik aldı Beşiktaş.Rafa oynadigi 10 maçta sadece 4 maçta gol attı, 6 maçta ruh gibi dolaştı. Attıǧı 6 golün 3 ünü kayseriye atti. Rafanın tek özelliǧi 3 maçta bir gol atmak.Beşiktaşın Rafa olmadanda gol atma sıkıntısı zaten yok.Yani Beşiktaş zaten gol atıyor, proplem Beşiktaşın hatalarla gol yemesi
Tamam amatörce evet ama kimse Beşiktaşın üstünde değildir. Kimler geldi kimler geçti sabahları spor salonunda çalışmam demek nedir yahu bunu kabul eden yönetimde aptl. Nazlanır bırakın gitsin suratından düşen bin parça geldiğinden beri kontra oynuyoruz
UZUN ZAMANDIR YAZMIYORDUM SERGEN HAKKINDA YAZDIKLARIM GERÇEK ÇIKTI BAŞARILI OLABİLMESİ İÇİN ÇAĞDAŞ ATANI YARDIMCISI OLARAK ALMASI GEREKİYOR BİRDE SERGENİN EGOSU ÇOK BÜYÜK RAFA GERÇEKTEN ÇOK KALİTELİ BİR FUTBOLCU AMA SERGEN 30 DK KALIK CENGİZ İÇİN RAFA YI YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR BAŞKANDA GEDSONU GÖNDERDİ EN BÜYÜK HATALARI BUNLAR GEDSON VE RAFA İKİLİSİ OLSAYDI NE GS BERABERLİĞİ NE FENER YENİLGİSİ NEDE KASIMPAŞA BERABERLİĞİ GENÇLER BİRLİĞİ YENİLGİSİ GELMEZDİ SERGENİNDE DEFANSA ÇEKİ DÜZEN VEREBİLMESİ İÇİN MUTLAKA ÇAĞDAŞLA ANLAŞIP YARDIMCILIĞINA GETİRTMELİ
10 yaşından beri beri kulüpte oynamış, teknik direktörlüğü ile beraber 25 yıl bu takımda çalışmış, son 7 şampiyonluğun 4 ünde ismi geçen birisi ile 1 buçuk yıl takımda oynayıp 0 başarı yaşayan birisini kıyaslıyosunuz. Kendinize gelin arkadaşlar.
@O sene bu sene. Sen ilke, değerler manzumesi nedir bilir misin, Seba soba markasi değil farkında mısın? Züccaciye dükkanındaki fil misali etrafı yıkıp döktüklerini görmüyo musun? Böyle mi anladınız Beşiktaşlılığı siz, yoksa gökten zembille mi indiniz?? Pes..
Mantık dışı olaylar mevcut. Rafa oynadı ilk hatrickini sergen yalçınla yaptı ailevi sorunu olabilir. Yoksa en çok sevilen Futbolcu sergend e kayıtsız şartsız oynatıyor neden gitsin. kim ayağına sıkar böyle? Umarım c.tesi güzel haber alınır tribünlerde Rafa yı tekrar canlandırır. yoksa sezon geçmez. Gedson Masuaku zaten gitti. Oda giderse işimiz var.
Sergen, Rafa konusunda çuvalladı. Kendi sonunu hazırladı. Serdal Adalıda ona uyarsa yakında el ele giderler.
ya adam artık maçlara çıkmam demiş, neyi sessiz yönetiyorsun? getirsin bonservisini, nereye isterse gidebilir.
En başından beri yazıyorum,..Adalı da takım içi dışı kriz yönetecek kabiliyet yok!!! Sergen' in futbolculuğu döneminde nasıl iş disiplini ve karakter yoksa aynısı teknik direk. için geçerli! Kafa da futbol yokkk...Gelmesinin tek sebebi hocalık için değil, Adalı ile olan ahbaplığı ve Adalı girdiği krizden çıkmak için Sergen i getirdi! İş böyle olunca saha içi ve dışı her şey arapsaçı! Adalı ve Sergen le bu yol gitmez ve bitmezzzz
Bu olay başkanı götürür. Bizim taraftar saftır hemen gaza gelir ama emek veren oyuncuyuda bilir. Adam 2 senedir tek başına oynuyor daha ne yapsın.
Soljkajer'i gönderip Sergen Yalçın'getirmek:yağmurdan kaçarken doluya tutulmak.
Neresinden tutsan elinde kaliyor.Sergen bu takıma gelmemeliydi. Geldiginden beri sürekli eleştiriyor. Yönetimi eleştiriyor, Scoutu eleştiriyor, futbolcuları eleştiriyor. Sanki durumu gelince gördü. Gelmeseydin madem bu kadar şikayet edeceksen. Geldiginden beri takıma kattığı birşey yok. Profesyonel adam oyuncusunu eleştirir mi hiç? Begenmiyorsan devre arasına kadar maksimum verimi al devre arasında yüksek fiyata sat. Para senin değil tabi sen herhalükarda alacaksın paranı. Para klübün parası. Umarım Adalı Sergenin lafıyla transfer yapacak kadar kör değildir.
Suratsız nereye istiyorsa defolsun gitsin. Yok onu yapmam yok bunu yapmam , Beşiktaş teknik direktörü ne diyorsa takım ne yapıyorsa sende ona uymak zorundasın. Biri çıkıp diyecek ki daha önce ki hocalar ile niye sorun yaşamadı? Çünkü o zaman kafasına göre takılıyordu. Burası Beşiktaş herkes gider Beşiktaş kalır. Sanki Maradona AMK....
@Kartal 63 Hayır, daha önceki hocaları dil bilen, hört zört kültürüyle iletişim kurmayan, uluslararası düzeyde insanlardı
Burada Sergen'e giydiren Sergen' ciler Ole nin başını yediniz, bunlar daha iyi günleriniz. Ole kalsaydı bu durumda kesinlikle kötü olmazdık belki de kafaya oynardık.
BU VAHİM OLAY YÖNETİMİN NE GAFLET VE DALALET İÇİNDE OLDUĞU GİBİ AYRICA BİR O KADAR DA PROFESYONELLİKTEN UZAK ACEMİCE KULÜBÜN YÖNETİLDİĞİNİN RESMİDİR
Takımın içinde Çete var bu çete 10 antrenör gönderdi şimdi de 11. istiyor. Kim gelse bu topçulara 3 pas yaptıramadı. Gelen antrenör yan pas geri pas kaleciye pas yaptırdı. Fazlasını isteyeni gönderdiler. Şu an takım iyi futbol oynuyor oyuncular çok gayretli hadi oluyor mu derken şimdide bu çıktı. Artık dışarıdan içeriden takıma müdahale yapılıyora inanmaya başladım.
Serdar Sarıdağ hocayı koruyor rafa ya çakıyor.
Ben hiç katılmıyorum.Rafa Beşiktaşı eksik bırakıyor.Rafanın tek özelliǧi 3 maçta bir gol atmak.Beşiktaşın Rafa olmadanda gol atma sıkıntısı zaten yok.Yani Beşiktaş zaten gol atıyor, proplem Beşiktaşın hatalarla gol yemesi.
1 ay önce yazdım burda hiç sakatlanmayan adam sergen den sonra sakatlandı hayirdir diye. Basinin önünde sürekli futbolcularını eleştirme dedik sergen efendiye! Kendini aklamak kurtarmak için futbolcuları hedefe koydu! Bunu yazdığımda senden iyi komplo teorisyeni olur diyen dallamalar nerde şimdi??!!!
O kumarbaz ile eşek jokeyi başı defolup gideceksiniz.
Serdal efendiden başkan, Sergen eşekçisinden de hoca olmaz. Yakacaklar koca camiayı
Taraftar hazirlik maclari dahil her mac sergen sergen diye bagirmadi mi adali da taraftari dinledi sergeni getirdi sergen rafa gitsin dedi taraftarin bisey demeye hakki var mi koca kulüp resmen sergenspor olmus yazıklar olsun
Samsun a yenil de gor bakalim Inonu den cikabilecekmisin Sergen efendi..Kredin vardi ama bukadar da degil fazla ileri gittin…
ALLAH AŞKINA BU KLÜBÜ SATINNN FUTBOLDAN SOĞUDUK
Kimse boşa Başkana Sergen 'e sallamasın. Giden gider aslolan Beşiktaş' tır. Zaten futboldan anlayan bize pas pırpır 10 numara değil bir Sosa lazım olduğunu bilir.
Ali Ece Efendi Rafa Silva Beşiktaş'tan büyük mü?