Beşiktaş Divan Kurulu üyesi, gazeteci Atıf Keçeci, Beşiktaş'ın gündemini duhuliye.com'a özel değerlendirdi.
Uzun zamandır Beşiktaş’taki gelişmeleri sessizce takip etmeyi tercih ederek yaşananları analiz ettim ve yönetimin ne yapmak istediğini, yani niyetini çözmeye çalıştım. Kulübün akçeli işleriyle ilgili olarak Futbol A.Ş.’de bağımsız, denetimden sorumlu yönetim kurulu üyesi sıfatıyla; öncesinde ise kongre ve divan kurulu üyesi, her şeyden önce kulübünü seven bir camia mensubu olarak bu konuların üzerine gittim. Huzuru kaçanlardan, yanlışlarına çomak sokmamdan ötürü Allah’ıma şükür kötülerden üç beş düşman edindim.
Özellikle stat inşaatımızla ilgili olarak Fikret Orman’ın kulüp ve Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Ahmet Nur Çebi’nin 2. Başkan ve İcra Kurulu Başkanı olduğu dönemde, zamanın denetim kurulu ile birlikte yaptığımız çalışmalar çok ses getirmiş, fincancı katırlarını ürkütmüştük. Hakkımda hukuki takipler yapılmış, kulüp disiplin kuruluna defaten sevk edilmiş; yalanımız dolanımız olmayışı ve hak ettiğimiz Futbol A.Ş. maaşlarını dahi el sürmeden derneğe hibe etmiş olmamızdan ötürü hepsinden takipsizlik kararlarıyla temize çıkmıştım. Bu açıklamayı, şahsımı tanımayanları bilgilendirmek için yazıyorum.
Şimdi esasa gelelim. Öncelikle 9-10 ay geriye gidip Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk’ün son toplantısında gündemde olan Fulya’daki, içerisinde AVM de bulunan mülklerimizin kiralanması dolayısıyla yaptığı ikaza değinelim. Yamantürk, kürsüden kiralamak isteyen firma ile ilgili olarak,
“... burayı biraz araştıralım. Hatta devletten de destek alalım araştırırken.” demişti.
Sonrasında konu özellikle sosyal medyada geniş yer bulmuş, bu husus günümüzde de zaman zaman gündeme getirilmektedir. Öğrenmek istediğim; bu uyarıyı önemseyip başta yönetim ve denetleme kurulumuz olmak üzere, önemli maçlar öncesinde piyasaya çıkan derneklerin ne gibi çalışmalar yaptığıdır. Aynı şekilde Dikilitaş Projesi ihalelerinde paralel bir araştırma yapılmış mıdır?
Başta Serdal Adalı’nın bu konularda sessiz kalması, disiplin cezası almış ve dosyası sümen altı edilmiş asbaşkan ile ilgili ne düşündüğü, öğrenmek istediğimiz bir başka önemli husustur.
Kulübün para makinesi olan futbol şubesi tam bir başarısızlık örneğidir. Öncelikle teknik direktöre tam teslimiyet, hiçbir deneyimi ve başarısı olmayan, vizyonsuz ama kendisine yakın bir kişiyi futbol direktörü yapmak tribün ahalisinin tepkisini çekmiştir. Yıllar sonra, en kötü günlerinde dahi bu kadar tenha seyirci önünde maç oynandığı görülmemiştir. Bunların önemli bir bölümü statü gereği sponsorlara tahsisli, bedavacı topluluklardan oluşmaktadır.
Birikmiş konu oldukça fazladır; zamanla bunlara da değiniriz.
Geçmişten başladık, günümüzdeki bir konuyla yazıyı bağlayalım.
BJKAS hisse senetleri, Serdal Adalı dönemi haricinde bu kadar hareket ettirilmemişti. Son olarak yapılan satış ortaklara cazip gelmemiş olacak ki, rakamsal olarak maalesef yeterli düzeyde olmamış; bakiye hisse senetleri o günkü fiyat olan yaklaşık 2 TL bedelle şirketçe, mevzuat gereği sahiplenilmiştir.
Önceki gün anlamını çözemediğim şekilde küçük bir bölüm, daha düşük fiyattan (ortalama 1,66 TL) satılmış ve nihayetinde 40 milyon TL getiri sağlayan bir satış gerçekleştirilmiştir. Bu hisseleri kimler edinmiştir? Niyet, BJKAS’ye adım atmak mıdır? Bu konuda ana ortak olan Dernek Denetleme Kurulu bir araştırma yapıp Takasbank kayıtlarından açıklanabilecek bilgileri paylaşmayı düşünmekte midir?
Bu hususlarda camianın sessizliğini bozması; bazı eski başkanların etkisinde kaldığı söylenen Serdal Adalı ve yönetiminin niyetinin açığa çıkarılması; kulüp elimizden kaymadan, arzu etmediğimiz siyasi ve farklı ideolojilerin mekânı olmadan uyanılması ve çevrenin uyarılması; Beşiktaş sevgisi taşıdığını hisseden ve dile getiren herkesin başlıca borcu ve görevidir.
Atıf Keçeci / duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (25)
Bizdeki eski nesil insanların düşünce yapısı kulüp için aşağı yukarı aynı. Kulüp küçük olsun hep aynı kalsın bizim istediğimiz olsun misali. Yıl olmuş 2026 halen aynı kafadalar kulüp büyüsün büyük hedefler peşinde koşsun. az olsun bizim olsun mantığıyla yerimizde sayar dururuz
Sayın Atıf bey BEŞİKTAŞ ı çok onemsiyorsaniz seçimlerde aday olun.sizi de görelim. Bu yazdıklarınızı yönetimle paylaşabilirsiniz. Medyada muhalefet yapmak niye.
@Özcan Türk yahu kardeşim bu senin dediğin sokak roportajlarında ekonomiyi eleştirenlere 'çıkar telefonunu'' demek gibi birşey. Atıf beyi seversin sevmezsin ama camianın en eskisi en tecrübelisi, yani her muhalefet eden her fikir beyan eden başkanmı olmalı, bu ne cehalettir bu ne cürettir.
Ağzı kalabalık olan, çok konuşan veya satırlarca yazı yazanlar haklı olmuyor bazan işin içinde SAMİMİYET değilde fitne, fesatlık, hizipçilik varsa hiç haklı olmuyor o zaman, son yıllarda bu tür insanlar çayırlarda mantar biter gibi çoğaldılar malesef,,,,
Bir gün gelmişsiniz Atatürk'ün, Seba'nın kulübünde takunyalılar dolanıyor bulursanız. Kulübün tapusunu aldıklarını görürseniz.. Baştan beri; Adalı ve Sergen Beşiktaş için beka sorunudur diyenleri hatırlayın.
Adalınin niyetini söyleyeyim.. siz ve sizin gibi Beşiktaş ustunden gecinenleri bertaraf etmek. Kulübü istenilen düzeye borçsuz harcsiz bırakıp kulüp tarihine geçmek.. bu yüzden istemiyor her noktayı delik yapmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.. Birlik beraberlik olunması gerekirken , futbolun iyiye gittiği dönemde tekere çomak sokmak besiktaslikik değildir..
Evet çok önemli bir cümle var çok doğru ama yüreği yememiş devamını söylemeye o zaman ben söyleyim; sponsorlara verilen biletler zaten verildiğini biliyoruz orada sıkıntı yok kimlere veriliyor bu biletler işte asıl soru ve sorun bu? Malesef ve malesef ki beşiktaşlılara verilmiyor.. diğer takım taraftarları bizim maçları izlemeye geliyor ama art niyetle küfür ıslık çoğu bunların başının altından çıkıyor.. kulübü de bu konuyla ilgili yazı yazmıştım 24.10.2024 te 1,5 sene önce.. kaile alan olmadı.. maça giden taraftarlar fb gs tr ve diğer kulüp takımları taraftarlarıyla maç izliyorsunuz haberiniz yok… ve galyana getiriyor sizi bu gruplar.. dikkat edin..
Recber konusunda uzun süredir epeyce yorum yaptım.Sanrım burada benden başka bu konuya deginen olmadı. Sergen'in yardımcısı varken ikinci bir yardımcının spor koordinatörü adı altında kulübede oturması ve kadro oluşumu, değişiklikleri, oyun sistemi gibi konularda aktif olarak rol alması normal değil.Serkan'ın eli daha fazla değiyor takıma. Ünvanı Spor koordinatörü.Yani futbol dahil diğer branişları koordine etmek.Yaptıgı işle ünvanı arasında hiç bir ilgi yok. Asıl mesele Atıf Keceçi'nin Serkan'ın Beşiktaş'ın çocuğu degil meselesi degil,geri planda Sergen'den daha aktif olması. Sorarlar o zaman adama Sergen sen ne iş yaparsın diye.
Hisseleri ucuza toplayıp olası Beşiktaş AŞ satışında voleyi vurmak güzel plan, hayırlı işler. Anlaşılan şu an gizliden yağlı müşteri aranıyor.
ÇOK SOYUT BİR YAZI OLMUŞ HEP YUVARLAK CÜMLELER KURMUŞSUN ATIF ABİ BİR DİYECEĞİN VARSA NET OL LÜTFEN KOMPLO TEORİSİ GİBİ BİR YAZI OLMUŞ
biraz zekı olan Atıf beyin ne dediğini anlar, yani diyorki çaktırmadan bırılerı boyle parti parti beşiktaş hissesimi topluyor, hani şu aralar kulubu cemaatçiler takunnyalılar ele geçiriyor deniyor ya, Atıf bey oraya işaret ediyor. Asbaşkan Murat'a, kiracılara sponsorlara bi bakarsanız adalı döneminde içeri nasıl sızıldığını göreceksiniz, ayık olun uyumayın
Var boyle gencinden yaslisina icimizde ümit özatlar dolu. Tarla faresi gibi girip cikiyorlar deliklerden.
Atıf abim bir sürü cephe açarsan savaşı kazanamazsın bir girmişsin Fikret orman,çebi,sergen,Serkan reçber,Serdar adalı,Fulya’yı kiralayan firma böyle olmaz
Ne çektiysek kulübümü çok seviyorum diyenlerden çektik bir gidin uzak durun biraz
ya bu atıf keçeciler falan filan bu adamlardan falan sıyrılması gerek kurtulması gerek. hantal sakin agır yapılar bunlar. efendici beşiktaş şerefli üçüncülükte kalan beşiktaş bunlar. beşiktaşlı başarı ve kupa istiyor. gs ve fb nin yöneticileri iş adamları ve eski oyuncuları gibi agresif tipler istiyor. lütfen yeter ama ya
Sayın divan kurulu üyesi sizle birlikte sayın Celal Kolot, değerli büyüğümüz sayın Sinan Vardar gelişmeleri her zaman biraz uzaktan ve SESİZCE takip etmeye devam ediniz lütfen. Kulübümüz için daha hayırlı olur diye düşünüyorum. Saygılarımla,
keske guvenebilsek, zira yazdiginiz bircok dogru var. ama Ibrada usulsuzluk iddialarinin merkezinde sizin isminiz var, canli olarak yakisiksiz konusmalarinizi da izledik. oy kullanmasi yasak olan yoneticilere kendi kendilerini ibra icin oy kullandirttiniz. noldu, simdi neyi bolesemediniz de yine basladiniz elestiriye? keske guvenip yonetime hesap sor diyebilsek ama o guveni coktan kaybettiniz.
@bct ozur dilerim Affan Kececi'yle karistirmisim, af edersiniz
@bct sen kimden neden bahsediyorsun, Benim adım Atıf Keçeci , ayırdığınız bir kere daha değerlendirin
Mmmmm demekki sütten çıkma ak kaşıklardan biride bu. Şimdiye kadar susmuş susmuş takım bataktan çıkıp biraz toparlanmaya başlayınca konuşacağı tutmuş.
Atıf ağabey bir de sen başkan olsan da görsek. Dilin kadar elinden de iş geliyor mu?
Tamamda zenginlerimiz hiç para vermiyor ve sponsor olmuyor adalı gitse kim gelecek eski yönetimlerden biri zaten niye gittiler başarısız oldukları için
sergen ve özellikle de serkan için yazdıklarından ötürü , seni gönülden kutluyorum , duygularımıza tercüman olmuşsun .
Artık kavga değil huzur olsun huzur getırbılıyorsanız Beşiktaş'a konuşun yazın getıremıyorsanız bı susun Beşiktaş'ı ve beşiktaşlıyı bı rahat bırakın artık söylediniz yazdınız noldu kocca bı hiç gelen bişeyler yapar başarırsa ne ala başaramazsa gönderilir bitti
Artık kavga değil huzur olsun huzur getırbılıyorsanız Beşiktaş'a konuşun yazın getıremıyorsanız bı susun Beşiktaş'ı ve beşiktaşlıyı bı rahat bırakın artık söylediniz yazdınız noldu kocca bı hiç gelen bişeyler yapar başarırsa ne ala başaramazsa gönderilir bitti
Artık kavga değil huzur olsun huzur getırbılıyorsanız Beşiktaş'a konuşun yazın getıremıyorsanız bı susun Beşiktaş'ı ve beşiktaşlıyı bı rahat bırakın artık söylediniz yazdınız noldu kocca bı hiç gelen bişeyler yapar başarırsa ne ala başaramazsa gönderilir bitti
Gene başladı dinozorlar konuşmaya. İki maç kazanıp olumlu havaya girdik mi hemen bir delikten çıkıp ortamı bozuyorlar.. bi susun gari.. seçimde/kongrede konuşursunuz.
ben de epeydir boş beleş görüşlerini paylaşmadığınız için endişelenmiştim. Takım iki maç kazandı ya, hemen kafayı çıkartmışsınız. Yine ne dediğiniz anlaşılmıyor: "Öncelikle teknik direktöre tam teslimiyet, hiçbir deneyimi ve başarısı olmayan, vizyonsuz ama kendisine yakın bir kişiyi futbol direktörü yapmak tribün ahalisinin tepkisini çekmiştir" Böyle bir tepki yok tribündeyim kimsenin Reçber'i eleştirdiği yok, bu adam bir profesyonel yarın yolu ayırabilirsin, üstelik transferlerde de şu an itibariyle başarılı gözüküyor. Yazar Türkçe konuşamamasına ve yazamamasına rağmen kendini pek önemsiyor yok fincancı katırı ürkütmüş , yok çok emek vermiş. Şimdi stada gitmediği yorumlarından belli. Bu örümcek kafalardan kurtulmadıkça kulübümüzün gidişatı karanlık.