Usta spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, Beşiktaş'ın yoğun gündemini duhuliye.com okurları için yorumladı. Serdar Ali Çelikler transfer, borç yapılandırması ve Abdullah Avcı için neler söyledi.

İşte Serdar Ali Çelikler'in sözleri:

PARAN YOKSA SAVAŞA GİREMEZSİN

'Napolyon bir generalini yanına çağırmış ve 'Bu savaşı neden kaybettiniz' diye sormuş.


General de Napolyon'a şöyle bir cevap vermiş, 'Efendim, üç tane sebebi var. Birincisi paramız yoktu...' demiş

Araya giren Napolyon, 'Tamam geri kalan iki sebebi söylemesen de olur' demiş...


Yani paran yoksa herhangi bir savaşa giremezsin. Beşiktaş taraftarı da haklı olarak yönetime tepkili. Ama Beşiktaş'ta para yok. Beşiktaş'ta o kadar para yok ki Burak Yılmaz'a bir kuruş dahi para ödenmemiş. Adem Ljajic'in alacağının üçte ikisi hala içeride. Yani bu şartlardaki bir takımın, aylarca ödemelerini geciktiren bir takımın hemen transfer yapması beklenemez. Ancak bir iki oyuncu satması gerekiyor. Şu günlerde olan görüşmeler itibariyle, yeniden yapılandırma neticelendirilmesinin ardından maddi olarak elleri rahatlarsa transfer yapabilirler.

TRANSFERDE SON DURUM


Abdullah Avcı tarafından edindiğim bilgiler doğrultusunda, hoca iki kanat oyuncusu ve bir defans istediğini söylüyor. Beşiktaş'ın bir stopere ve iki kanat forvete ihtiyacı olduğu bir gerçek. Bu yönde çalışmalar yapacaklar. Ama dediğim gibi, öncelikle Beşiktaş ve Ziraat Bankası arasındaki yeniden yapılandırma meselesi halledilmeli.


Bu yönetim de bu parasızlıkla neden tekrar aday oldu, neden tekrar seçildi onu da anlamış değilim.


ABDULLAH AVCI BAŞARILI OLUR MU?


Abdullah Avcı hayatında ilk defa paraların ödenmediği, maaşların geç yatırıldığı, bazı oyuncuların bundan dolayı rahatsız olacağı ve oynamayacağı bir kulüpte çalışacak. Ne Başakşehir'de ne de Milli Takım'da böyle sorunlar yoktu. Bu sorunlar olmazsa, ödeme dengesi aksamazsa, her şey yolunda giderse, normal şartlar altında bir takım kurulumu sağlanırsa o zaman başarılı olup olmayacağına bakmamız lazım. Çünkü bunlar Abdullah Avcı'nın performansını doğrudan etkiler.


Eğer Beşiktaş'ın mali yapısı bir adım bile düzelmezse, değil Abdullah Avcı, kim gelirse gelsin başarılı olamaz. Mali yapı düzelir, en azından aylık ödemeler belli bir standatta yapılır da iş sadece teknik heyetin çalışmasına ve çalıştırmasına kalırsa Abdullah Avcı'yı ancak o zaman değerlendirebiliriz.

duhuliye.com / ÖZEL HABER