Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde sakatlıkların da etkisiyle genç isimlerle mücadele eden Beşiktaş'ta Rıdvan Yılmaz'ın son iki sezondur sergilediği etkili performansın ardından stoper Serdar Saatçı da büyük beğeni kazandı.

Çok genç yaşlarda Beşiktaş formasını giyen iki isimden Serdar, sadece 15 günlük farklı Rıdvan'a göre Kartal'ın tarihdeki en genç isimler sıralamasında daha üst basamakta yer aldı.

Tarihler 17 Aralık 2020'yi gösterirken, Tarsus İdman Yurdu'nu iç sahada 3-1 yenerek kupada tur atlayan Beşiktaş'ta Serdar Saatçı,     17 yaş 10 ay 3 günlükken ilk kez forma giydi. Serdar aynı zamanda müvcut kadroda en genç yaşta Kartal'da oynayan isim konumunda. 

Rıdvan Yılmaz ise 8 Nisan 2019'da deplasmanda 7-2 galip gelinen Çaykur Rizespor karşılaşmasında 17 yaş 10 ay 18 günlükken oynadı.

Genel sıralamada ise Serdar 15, Rıdvan 16. en genç oynayan isim konumunda. 

REKOR MUHAMMED DEMİRCİ'DE 

Beşiktaş tarihinde en genç yaşta oynayan isim ise bir dönemin en fazla gelecek vadeden ismi olan Muhammed Demirci idi. Demirci, 16 yaş 2 aylıkken 3 Mart 2011'de deplasmanda 3-0 kazanılan Gaziantep Belediye karşılaşmasında oynamıştı.

Duhuliye.com / Özel Haber