Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"GALATASARAY GALİBİYETİNİN HİÇBİR ÖNEMİ KALMADI"

"Hatay yenilgisiyle Galatasaray galibiyetinin hiçbir önemi kalmadı. Bu sene büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor Beşiktaş. 3 deplasman 0 puan. Daha doğrusu Adana Demirspor karşısında 3-0 öne geçip 3-3 biten maçın ardından çorap söküğü gibi geldi gerisi. Olağanüstü bir sakatlık trajedisi yaşamaya devam ediyor. Şimdi de hem Batshuayi hem de Rosier Trabzon maçında olmayacaklar. Beşiktaş şimdi tek hedefi var, Trabzonspor'u yenmek. Kazanamazsa zaten atı alan Üsküdar'ı geçmiş olacak." 

"GEÇEN SENEKİ TEMPO YOK"

"Geçen sene bu senekinden daha güçsüz bir kadroyla alınan bir şampiyonluk vardı. Şimdi 10 transferle yaşanan bir hayal kırıklığı var. Bunu tarif etmenin bir yolunu bulamıyorum. Neden böyle oldu Beşiktaş takımı? Tamam, her takım sakatlık yaşıyor. Ancak geçen sezonki tempolu oyun da yok Beşiktaş'ta. Acaba Hatay maçında Josef olsa daha mı başka olurdu? Josef - Atiba geçen sene çok güzel işler yaptı. Bu sene Atiba elbette yaşının verdiği durumla bir düşüş yaşıyor. Hatay maçında da bu ortaya çıktı. Josef olsaydı Hatay maçı farklı olabilirdi." 

"SERDAR VE CAN NEDEN HEMEN KIZAĞA ÇEKİLDİ?"

"Şimdi Trabzon maçında Josef dönecek ama yanındaki partner kim olacak? Acaba Can Bozdoğan'da bir ısrar olabilir mi? Sakatların çok olduğu dönemde Serdar Saatçı ve Can Bozdoğan güzel işler yaptı. Ama sakatlar dönünce ikisi de hemen kızağa çekildi. Buna da bir mana bulamıyorum."

"ÜMRANİYE'DE İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR"

"Ghezzal'ın geçen seneki performansından eser yok. Batshuayi de sakatlanınca orada Kenan ya da Güven forma giyecek. N'Koudou dönerse Larin de oynayabilir ileride ama o da orada sırtı dönük başarılı olamıyor. Kısacası Ümraniye'de işler yolunda gitmiyor. Beşiktaş, Trabzonspor maçını kaybederse çok şey kaybeder, kazanırsa çok şey kazanır."

"BATSHUAYİ'NİN YERİNE ABOUBAKAR OLSA..."

"Sergen Yalçın olduğu sürece seyirci hocaya dokunmaz. Bu kadar deplasmanda maç kaybeden hoca başka bir takımda şimdiye teneke bağlanıp gönderilmiş ve hoca arayışları başlamıştı. Seyirciden sonra yönetim de hocayı içten içe hocayı eleştiriyor olabilir ama ona dair söylemlerde bulunmuyorlar. Transferler iyiydi ancak sakatlıklar üzerinden de değerlendirme yapmak gerek. Geçenlerde konuştuğum bir divan üyesi, Beşiktaş'ın Aboubakar'ı aradığını, Batshuayi yerine o olsa daha fazla puan toplayacağını söyledi. Batshuayi tam randıman vermiyor. Tabii ne kadar mağlubiyetlerin ardından ağıt yaksak da Beşiktaş'ın o tempolu oyununa dönmesi gerekiyor. Geçen seneki gibi kontratak oyununu bir türlü göremiyorum. Savunma çok büyük hatalar yapıyor."

"TEK HEDEF TRABZONSPOR MAÇI OLMALI"

"Beşiktaş'ın Sporting maçına havlu atıp Trabzonspor maçına odaklanması ve kazanması lazım. Trabzonspor galibiyeti ile lige yeni bir çehre getirmesi gerekiyor. Bence hafta sonuna odaklanmaları daha doğru olur."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ