Hasan Çavuşoğlu, verdiği röportajda Sergen Yalçın'la ilgili şunları söyledi:

Erol Bulut hocanın geleceği çok parlak. Sergen hoca gibi aynı. Kapasitesi, yeteneği, bilgisi var. Her büyük takımı çalıştırır. Sergen hoca bizde başarılı olmasa Beşiktaş’a gidemezdi. Emre Akbaba, Merih, bizde yeniden doğan Ozan Tufan. Biz sadece futbolcu çıkarmıyoruz, Alanyaspor olarak hoca da yetiştiriyoruz.

Açıkçası biz her hocayla düzgün çalıştık. Hepsinden bir fayda gördük. Ayrılırken de hiç gönül kırıklığı olmadı. Hüseyin Kalpar, Mehmet Altıparmak, Mesut Bakkal, Safet Susic, Hikmet hoca, Sergen hoca ve Erol hoca... Onların hepsi en rahat çalıştıkları kulüp olarak bizi gösterir. Başkan olarak da beni söyler. Hepsinden memnunum Allah’a şükür. Şimdi Erol hoca var. Çok düzgün, dürüst. Sergen hoca da mesela. Sadece işini yapardı. Ben gereken desteği veririm, her zaman yanlarında dururum. Onlar da bu güvenle çalışırlar. Futbolcu, saha içinde patronun teknik adam olduğunu bilir.

"SERGEN HOCA MERİH'İN KALİTESİNİ İLK GÖRÜŞTE ANLADI"
Merih’in böyle olmasını ben ilk günden bekliyordum. İnanmasam, güvenmesem zaten almam. Portekiz kulübündeydi. İzleme fırsatım oldu. Sergen hoca da zaten görür görmez, kalitesini anladı. Değişik bir stoper. Onu görmemek, futboldan anlamamak demek. Yolu açık olsun. Evladım gibi.

Fanatik