“BÜYÜK TAKIM REAKSİYONU”

Büyük takımlar büyük maçlara farklı gözle bakarlar, farklı hazırlanırlar. Beşiktaş için Başakşehir maçı bir var oluş maçıydı. Karşısında çok güçlü bir rakip, kadrosunda eksikler bulunmasına rağmen Beşiktaş, özellikle maçın ilk yarısında çok büyük bir mücadele verdi. Beşiktaş çok iyi isimlerden oluşan bir takım olduğunda dahi maçlarını ruhla, mücadeleyle kazanır. O ruhu yeniden sahada gördük. Futbolculardan Sergen Hoca’ya kadar herkes çok farklıydı, sahaya yürek koydular. Beşiktaş Başakşehir karşısında büyük takım reaksiyonu verdi. Aynı mücadeleyi Fenerbahçe karşısında da bekliyorum.

“ATIBA’NIN ONDA BİRİ KADAR…”

Artık böyle büyük bütçelerle, sadece isimleri var diye oynayan oyuncuların buraya gelme dönemleri bitti. Biz yıllarca bunu yaptık. 32-33 yaşlarında, kariyerinin son sezonlarına gelmiş oyunculara yıldız muamelesi yaptık. Beşiktaş’ta şu anda yıldız dediğimiz oyuncu kim? Ljajic. Bu oyuncuda Atiba’nın onda biri kadar profesyonellik, iş ahlakı olsa Beşiktaş’a hem çok maç kazandırır, hem de buradan tekrar Avrupa’ya transfer yaparak büyük paralar da kazandırabilirdi. Demek ki gelecek oyuncuları saha içinde olduğu kadar saha dışında da izlemek gerekiyor. Beşiktaş’a gelecek yabancı oyuncuların Atiba karakterinde olması gerekiyor. İstikrarı, aidiyeti dışında Beşiktaş’ın ikinci golünde attığı depar oyuncunun bu yaşta kendisine ne kadar iyi baktığını gösteriyor.

“ALTYAPI DAHA FAZLA ŞANS BULMALI”

Beşiktaş’ta bu hafta 8 koronavirüs vakası açıklandı. Bunların 7 tanesi Başakehir maçında oynamadı. Pandemi koşullarından dolayı takımlarda bugün var dediğimiz oyuncu maçtan saatler önce bile kadrodan çıkabiliyor. Transfer diye bir şansınız yok. Demek ki altyapıdan daha fazla oyuncuyu bu seviye için hazır tutmak gerekiyor. Rıdvan Yılmaz’ı gördük, ligin en etkili kanat oyuncularından biri olan Visca’ya adım attırmadı. Kaleci Utku Beşiktaş’ın galibiyetinde en önemli pay sahiplerinden biri oldu. Bu örnekleri çoğaltmamız gerekiyor.

“SERGEN HOCA KADIKÖY’Ü SEVER”

Sergen Yalçın futbolculuk döneminde büyük maçları çok seven, oralarda ortaya çıkan bir isimdi. Beşiktaş’ın derbi maçta yine Sergen Yalçın’ın futbol ve taktik bilgisine, antrenörlük becerisine ihtiyacı var. Başakşehir ve Fenerbahçe maçları için herkes Beşiktaş’ı galibiyete uzak taraf olarak görüyordu. Başakşehir maçında Beşiktaş, bu düşünceye sahada yanıt verdi. Fenerbahçe maçı için hepimizin gönlünden geçen elbette galibiyet ama Beşiktaş’ın burada hem ligdeki durumundan, hem de kırılgan bir takım olmasından dolayı Kadıköy’den en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılması gerekiyor. Kadıköy’de uzun zamandır galibiyetimiz yok. Olası bir yenilgi, Başakşehir maçıyla gelen özgüvenin kırılmasına neden olabilir. Hem de Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkının açılmaması lazım. Sergen Yalçın Kadıköy’ü çok sever, en son Beşiktaş orada kazanırken sahadaydı. Beşiktaş’ın başında antrenör olarak Kadıköy’e ilk defa gidecek. Oradaki şansı devam etsin, bu maçtan da galibiyetle ayrılsın diliyoruz.

Duhuliye.com ÖZEL HABER