'SERGEN YALÇIN'I TRİBÜNLER GETİRDİ'

"Sergen Yalçın ile ilgili camianın teveccühü var. Hocayı bağıra bağıra getiren bir tribündür Beşiktaş tribünü... Tribün getirdi Sergen hocayı. Bu planlamanın öne çekilmesinde Beşiktaş taraftarının büyük bir katkısı oldu. İmza töreninde de bunu gördük. Sergen hoca normalde böyle bir imza töreni istemiyordu. Ama bir yönetici "İmza töreni yapacağız" deyince mecbur kalınıyor. 

SERGEN HOCA 'CAMİANIN LİDERİ OLURUM' MESAJI VERDİ

"Güncele gelecek olursak... Sergen Hoca Beşiktaş'ta birçok futbolcudan az para alıyor. Sergen Yalçın 1.5 sezondur yaptıklarıyla ileride yapacaklarının sinyalini vermiştir. "Ben bu camianın lideri olurum" mesajı vermiştir. Şu bir gerçekki Sergen Hoca Beşiktaş'ta sadece teknik adamlık görevi yapmıyor. Adeta bir lider gibi... Maç sonu açıklamaları, zaman zaman yaptığı agresif çıkışlar, camiayı ateşleyen faktörler..."

'BAŞKANLA ARASINDA PROBLEM YOK'

"Sergen hocayla ilgili ucuz polemik yapmak Beşiktaş'a hiçbir şey katmaz. Hocanın başkanla arasında bugün itibariyle herhangi bir problem yok. Gerek yönetim gerekse başkanla bir sıkıntısı yok. Sözleşme konusunda Beşiktaş yönetiminin hakkını vereceğini düşünüyorum. İlk Beşiktaş'a geldiğinde "Nereye imza atıyorum" diyen bir teknik adam bulamayacaklar karşılarında... 

'HAYDİ 1903 TL'YE İMZA AT' DİYEMEZSİNİZ'

"Bu iş profesyonel bir iş herkes geleceğini düşünmek zorunda... Sergen hoca ilk sözleşmede yaptığınız gibi "Haydi 1903 TL'ye imza atalım" diyemezsiniz. Sergen hocanın kenarda veya antrenmanda bile otoritesini sağlayabilmesi için oyunculardan daha az para vermemeniz lazım. NSakala'dan daha düşük bir paraya teklif ederseniz Sergen Yalçın'a ayıp etmiş olursunuz. Hocanın otoritesini etkin kılabilmek için bunu yapmanız lazım. Aynı hataya Trabzonspor da düştü... Teknik adam 4 oyuncunun 3'ünden daha az para alıyorsa orada otorite kuramazsınız. Sergen hocanın şu an aldığından daha fazla ücret hak ettiğini düşünüyorum..."

"BEŞİKTAŞ'IN LOBİ GÜCÜNÜ ELİNDEN ALDILAR"

"Başkan Ahmet Nur Çebi'nin Kulüpler Birliği Başkanı olması da Beşiktaş'ın elini masada güçsüzleştirdi. Ahmet Başkanın Kulüpler Birliği Başkanı olması Beşiktaş'ı olumsuz etkileyebilir. "Ahmet ağabey" formülü kısıtlı olan lobi gücünü kaybetmesine neden olur. Beşiktaş'ın lobi gücü hiçbir zaman istediği gibi karşılığını alamamıştır. Söz konusu Beşiktaş'ın hakları olunca kimse destek olmuyor... Kısıtlı olan lobi faliyetleri "Ahmet ağabey" formülü ile Beşiktaş'ın elinden aldılar.

"4 TAKIMI DA ZİRVEDE TUTACAKLAR"

"Şampiyonluk yarışı kızışıp son haftalarda girildiğinde 3 takımı, 4 takımı zirvede tutmaya çalışıyorlar... Potaya bu şekilde girilirse bundan sonraki süreçte lobi devreye girecek... Hala bunları görüyoruz... Mustafa Cengiz'in açıklamalarının karşılığını Kasımpaşa maçında gördük mesela! Kulüpler arasında köprü olması gereken Ahmet Nur Çebi'nin yeni görevi, diğer başkanlar gibi çıkışlar yapmasına engel olacak... Kulüpler Birliği Başkanlığı ciddi bir şekilde strateji hatasıdır."

 DUHULİYE.COM  - ÖZEL RÖPORTAJ