“Kadromuz yeterli değil psikolojisi, tüm Beşiktaş camiasına hatta söylemlerine bakarsanız Sergen Yalçın’a bile hakim. Siyah beyazlıları geride bırakan; bu psikoloji ve kadro mühendisliği. Bütün bunlara rağmen şapkadan tavşan çıkarıyor Sergen Hoca!”

1- Çok sayıda eksiğine karşın Başakşehir karşısında müthiş bir 45 dakika oynayan Beşiktaş’ın ‘bir şampiyonluk yarışçısıyım’ mesajı verdiğini söyleyebilir miyiz?

2- Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın son durumları ışığında bu haftaki derbi maçta nasıl bir oyun ve skor bekliyorsunuz? Derbinin kilit isimleri kimler olur?

MEHMET ASLAN

ŞAMPiYONLUK iÇiN SEZONA YAYMALI

1- Şampiyonluk tek bir maçın ürünü değil, bütün bir sezona yayılan güçlü, kaliteli bir mücadeleyi zorunlu kılıyor. Bu anlamda Beşiktaş’ın ciddi eksikleri var. “Bizim kadromuz yeterli değil” psikolojisi tüm camiaya hatta söylemlerine bakarsanız, Sergen Yalçın’a bile hakim. Bu psikoloji ile de mücadele etmek zorunda Beşiktaş. Bu açıdan baktığınızda şampiyon olabilmek için her hafta kapasitesinin üstüne çıkmak zorunda. Bu mümkün mü? İmkânsız değil ama zor. Beşiktaş’ı geride bırakan bu psikoloji ve bu kadro mühendisliği. Bütün bunlara rağmen Sergen Hoca şapkadan tavşan çıkarıyor

F.BAHÇE-BEŞiKTAŞ MAÇI BERABERE BiTMEZ

2- İki haftadır kötü oynayan Fenerbahçe ve son maçta çok iyi oynayan Beşiktaş. Tipik beraberlik maçı gibi görünüyor. Ama berabere bitmez. Benim analiz ettiğim tabloya göre Fenerbahçe her tabloda galibiyete yakın görünüyor. Nedenlerini saymaya gerek yok. Kadro kalitesi bunun en başında geliyor. Ama Başakşehir maçındaki performansı ve Sergen Hoca’nın takıma ve camiaya aşıladığı özgüven Beşiktaş adına bir umut.

UĞUR MELEKE

SERGEN YALÇIN FUTBOLU

1- Bu sezonun da çok yarışçılı bir lige gebe olduğunu düşünüyorum. Üstelik herkesin 40 maç yapacağını, henüz 8-9 müsabakayı geride bıraktığımızı düşünürsek sadece Beşiktaş değil Trabzon da pekala şampiyonluk yarışının içinde. Ancak tabii Beşiktaş’ın bu kadar eksikle Başakşehir’e karşı oynadığı ilk devre takdire şayan. Bir Sergen Yalçın futbolu tanımı gelişti ve Beşiktaş bunu yine ilk 45’te gösterdi. Mesele, bu futbolu daha sık oynayabilmek ve sürekli hale getirebilmek.

F.BAHÇE’DE OZAN BEŞiKTAŞ’TA ATIBA

2- Maç Kadıköy’de. Tabii ki korona döneminde mühim bir seyirci avantajı yok ama stat detayı, Fenerbahçe’yi muhtemelen daha dominant bir oyuna zorlayacak. Gökhan-Caner’li, topa daha fazla sahip olmak ve domine etmek isteyen bir Fenerbahçe bekleyebiliriz bu kez. Beşiktaş ise Başakşehir ilk 45 dakikasının aksine sanırım topu biraz daha fazla paylaşan, daha pragmatik bir futbola yönelebilir. Beşiktaş’ta Atiba yine en kilit adam. Erol Bulut bence bu maçta Ozan’ı ilk 11’de kullanır ve sarı lacivertlilerin anahtar adamı o olabilir.

GÜNTEKİN ONAY

SON YARIM SAATE DiKKAT

1- Beşiktaş, son şampiyon Başakşehir karşısında gerçekten mükemmel bir ilk yarı oynadı. Güçlü rakibini bu bölümde kendi kalesine bir kez dahi yaklaştırmadı. Ancak yapılan oyuncu değişiklikleri sonrası, 10 kişilik Başakşehir karşısında baskı yedi ve kalesinde 2 gol gördü. Sergen Yalçın Hoca buna benzer bir durumu Denizlispor deplasmanında da yaşadı ve 3-0 önde iken 2 gol yedi. 60 dakika müthiş oynayan Beşiktaş, iyi oyununa devam etmek zorunda. Son yarım saate dikkat diyorum.

SAVUNMALAR GÜVEN VERMiYOR

2- Derbi maçın sonucunu tahmin etmek çok zor. Fenerbahçe önde baskı yaparsa avantajlı. Ancak Beşiktaş da skora kolay gidecek bir 3’lüye sahip. Şu bir gerçek; gerek Fenerbahçe’nin gerekse Beşiktaş’ın savunması güven vermiyor. Fenerbahçe bir adım önde gözükse de derbinin kazananını kestirmek çok güç.