Kaya Çilingiroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"SERGEN HOCANIN ÖNEMLİ BİR DERS ÇIKARMASI LAZIM"

"Beşiktaş açısından 2 tane kârı var bu haftanın. Fenerbahçe ve Galatasaray kaybetti, kendisi de 2-0'dan 3-2 kazanmayı başardı. Sergen Yalçın hatalarını görebildiyse bu galibiyete rağmen, önemli bir ders çıkarması lazım bu maçtan. Sen rotasyon diyerek sakatın varken as oyuncularla da bu kadar oynarsan, dinlendireceğin takım da böyle sarf etmesi gerekenin üzerinde efor sarf eder. Hocalık kolay bir şey değil tabii ki, hatalar olacaktır. Önemli olan hatalardan ders çıkarması."

"BATSHUAYİ MÜTHİŞ AMA PJANİC SAVUNMADA HİÇ YOKTU"

"Batshuayi, müthiş. Türkiye'ye gelen en önemli santrforlardan birisi. Bir forvette ne olması gerekiyorsa var. Arkadaşlarına duvar oluyor, pas alışverişleri, bitiriciliği çok iyi. Çok büyük baskı yapıyor. Bu kadar istekli olması çok önemli. Benim o maç özelinde Pjanic'le ilgili eleştirim var. Geri dönüşlerde hiç yok. İkili mücadeleden kaçıyor. Tamam, top ayağına geldiği zaman müthiş işler yapıyor ama bir oyuncu oyunun iki yönünde de biraz olmalı. Pjanic'le beraber savunma konusunda Beşiktaş bir kişi eksik oynadı Antalya maçında. Beşiktaş büyük bir geri dönüş yaptı. Arkadaşları büyük bir efor sarf etti ama o maçın özelinde arkadaşlarına daha fazla yardım etmeliydi."

"AVRUPA YORGUNLUĞUNUN ARKASINA KİMSE SIĞINMASIN"

"Avrupa yorgunluğu konusunun artık bırakılması gerek. 3 günde 1 maç oynamak kimseyi yormaz. Kimse bunun arkasına sığınmasın. Premier Lig'de ya da Serie A'da bir önceki maçtan şikayet eden teknik direktör gördünüz mü? İnsanları böyle kandırmayın. Kimse yorulmuyor. Herkes zorlu maç oynuyor."

"BEŞİKTAŞ HER ZAMAN FAVORİ YETER Kİ..."

"Beşiktaş kimle oynarsa favori. Yeter ki oyuncular o gün belli bir standartın altına düşmesinler. Josef'e bir şey olmasın da ne olursa olsun diyorum. Ama en azından Sergen Yalçın, artık Salih'le ve Mert'le daha da oynamayı düşünmesi lazım. O iki oyuncudan vazgeçmesin. Salih'in biraz daha korkaklığını üzerinden atması gerekiyor. Rakipler 10 kişilik bir savunma seti kurdu mu çözemeyen takımlar var. Ama Beşiktaş bu noktada daha kaliteli oyunculara sahip."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ