Beşiktaş Futbol Akademi Direktörü Necmettin Çelikhan, Radyospor'a konuştu

Çelikhan, Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'ın akademi için büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Koronavirüs sürecinde yaşananları aktaran deneyimli spor adamı, "13 Mart Cuma günü, yönetim kurulu ile yaptığımız toplantı akabinde tesislerde kalan sporcularımızı ailelerinin yanına teslim ettik ve antrenmanları sona erdirdik. O günden bu yana aktif saha antrenmanı yapılmadı. Doktorumuz sporcularımızla iletişim halinde. Bağışıklık sistemini güçlendirici gıda programları veriliyor. Şu ana kadar herhangi bir sağlık problemi yaşamadık" dedi.

"Kulüpler altyapıya yönelecek"

Koronavirüs salgınının ardından futbol ekonomisinde yaşanacak küçülmeye dikkat çeken Çelikhan, "Futbol ekonomisi korona sonrası küçülecek. Ekonomi küçülme sonrası kulüpler altyapıya yönelecek. Bunu kulüpler için bir fırsat olarak görüyorum. Beşiktaş A Takımı'na yükselecek sporcularımız mevcut" sözlerini kullandı.

Akademi liglerinde oynanması muhtemel tek ligin U19 Ligi olduğunu ifade eden Necmettin Çelikhan şunları söyledi:

Akademi liglerinde belki U19 Ligi oynanabilir çünkü onların UEFA Youth League süreci var. Diğer yaş grupları için çok sıcak bakmıyoruz. Fulya ve Ümraniye tesislerimizde çalışmalarımız devam ediyordu korona süreci başlayana kadar. Alt yaş gruplarında aktif 28 milli oyuncumuz var.

"Hayata farklı bakış açılarını destekleyici aktiviteler..."

Beşiktaş Akademisi'nde çalışmalar hakkında bilgi veren Çelikhan, "Akademideki teknik adamlarımızın kişisel gelişimlerine de ağırlık vermeye başladık. Günümüz gençleri bizi değil, biz onları anlamalıyız. Akademide bu sebeple eğitime ağırlık verdik. Sporcularımıza takım olma, beslenme psikolojisi, drama, İngilizce eğitimleri veriyoruz. Teknik kadromuza ise İngilizce, iletişim, sporda etik değerler, nefes egzerzisi gibi düzenli dersler veriyoruz. Hem hocalarımızı geliştiriyoruz hem de onların güncelliğini korumaya çalışıyoruz. Akademide sadece saha içine odaklanmış bir yapımız yok.

Oyuncularımızın iletişim dillerine çok dikkat ediyoruz. Kültür-sanat aktivitelerine de önem veriyoruz. Düzenli müze gezileri oluyor. Hayata farklı bakış açılarını destekleyici aktiviteler yapmaya özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yönetim altyapıya önem veriyor"

Çelikhan'ın diğer açıklamaları şu şekilde:

Başkanımız sadece iç saha maçlarımıza değil, deplasman maçlarımıza dahi geliyor. Antrenmanlarımızı seyrediyor. Yönetim kurulu üyelerimiz bizi destekliyorlar. Mevcut yönetimimiz altyapıya son derece değer veriyor. Biz profesyonellere rahat çalışma alanları yaratıyorlar.

"Sergen Yalçın büyük şans"

Beşiktaş altyapısı için Sergen Yalçın'ın teknik direktör olması büyük bir şans. O da buralardan geçmiş ve Beşiktaş Akademisi'nin değerini bilen biri. Son derece önem veriyor. Maçlarımızı takip ediyor. Yönetimimiz ve Sergen Yalçın bir hamle yaparak U19 teknik sorumlumuz Ozan Köprülü'yü yardımcı antrenör olarak görevlendirdi. Ozan hocamız, Sergen hocayla birlikte altyapıdan çıkan oyuncuları en iyi şekilde koordine edecek.

"Akademinin şartlarını geliştirmek için..."

Kulüplerin bu dönemden sonra akademiye bakış açıları daha efektif olacaktır ve bence daha fazla yatırım yapacaklardır. Burada eğitim yapan profesyonellere daha fazla özen gösterilecektir. Bu önem de şartlar düzeltmeleriyle başlayacaktır. Bu sürecin futbola olumlu etkisi olacaktır. Akademinin şartlarını geliştirmek için, akademinin bir kısmını Nevzat Demir Tesisleri'ne aktarmak istiyoruz. Bunun için başkanımız yoğun mesai veriyor.

Ajansspor.com