Karşılaşma sonrası Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu.

Yalçın, karşılaşmada ilk golü kendilerinin atmaları halinde daha farklı bir maç olacağını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Kırılma noktalarında istediğimiz gibi gitmedi"

"İyi bir oyun olduğunu düşünüyorum. İzleyenler açısından zevkliydi. Oyunun başında Dortmund'u daha ofansif bekliyorduk. Oyunun başında golü atsak başka türlü olurdu. Yediğimiz gol çok büyük hayal kırıklığı oldu. Taçtan yediğimiz gol. İkinci yarının başında golü atsak başka bir şey olurdu. 2-0 geriye düştükten sonra Dortmund'a pozisyon vermek doğal. bizim açımızdan bu grupta iyi şeyler olabilir. Dortmund'a karşı böyle oynadıysak diğerlerine karşı iyi şeyler olabilir. Kırılma noktalarında istediğimiz gibi gitmedi."

"Biz öne geçşek farklı bir oyun olurdu"

Mücadeleyi 2-0 yenik durumda iken, maçı çevirmenin zor olduğunu söyleyen başarılı teknik adam Sergen Yalçın "Bu seviyelerde 11'e 11 oynamak gerekiyor. Bazı oyuncularda düşüşler oldu. Tecrübe açısından iyi oldu. Kendimizi görmüş olduk. Montero çok iyi oynadı. Savunma oyuncuları çok iyiydi. Kötü oynayanlar olabilir ama hepsi çok iyi mücadele ettik. Biz öne geçşek farklı bir oyun olurdu. Skor istediğimiz gibi gitmedi. Dortmund'a karşı 2-0 yenik duruma düştükten sonra çevirmek kolay değil. Bundan sonrasına ümitle bakıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.