ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLEBİLİR

Süper Lig'de son 3 haftaya girilirken, heyecan ve adrenalin adeta tavan yaptı. Belki de şampiyonluk düğümünü çözecek derbide 81 puanlı lider Beşiktaş, Türk Telekom Stadı'nda 75 puanı bulunan ezeli rakibi Galatasaray'ın konuğu olacak.

KRİTİK DERBİ

Beşiktaş karşılaşmayı kazanıp Fenerbahçe'nin Ankara'da puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Galatasaray kazanırsa şampiyonluk ümitlerini son 2 haftaya taşıyacak. Futbol otoriteleri, kritik derbiyi Skorer'e yorumladı...

OKTAY DERELİOĞLU: "BERABERLİK KOKUYOR"

Zor bir maç olacak ama ben Beşiktaş’ın çok büyük avantajı var. Beşiktaş’a beraberlik de yetiyor. Beşiktaş zaten ikili averajda Fenerbahçe’den de önde. Sanki maç berabere bitecek gibi düşünüyorum. Bu derbi beraberlik kokuyor.

ENGİN İPEKOĞLU: "ŞAMPİYONLUĞA BİR ADIM KALDI"

Favorisi olmayan bir maç bence. Her iki takım da kazanabilecek bir kadroya sahip. Ancak Beşiktaş, Sergen Yalçın'la bu sene çok güzel işler yaptı. Sonuçta aradaki puan farkını düşündüğümüz zaman Beşiktaş şampiyon. Beşiktaş tabii berabere kaldığı takdirde bile şampiyon olacaktır. Bir adım kaldı şampiyonluğa diye düşünüyorum."

FATİH AKYEL: "G.SARAY'IN ŞAMPİYONLUK İNANCI BENCE YOK"

Baktığımız zaman Beşiktaş’a yaklaşmak için çok önemli Galatasaray için. Bu sezon Galatasaray’ın çok ciddi puan kayıpları oldu. Şampiyonluk inancı var mı derseniz bence yok, herkes yarışı kaybetti gözüyle bakıyor. Bu derbi maçı sonuçta ne olacağı belli olmaz. Galatasaray tabii ki mücadele edecek ve kazanmak isteyecek. Beşiktaş’ın ise kaybetmemesi gereken bir maç. Galibiyet veya beraberlik durumunda şampiyonluklarını ilan edeceklerdir.

"SERGEN HOCA BU SAATTEN SONRA ŞAMPİYONLUĞU VERMEZ"

Ama burası Türkiye ne olacağı belli olmuyor futbolda ancak baktığınızda inanmış ve iyi oynayan bir Beşiktaş var. Fenerbahçe’nin kadrosu Beşiktaş’tan çok üstün olmasına rağmen Beşiktaş zaman zaman daha iyi futbol oynadı. Beşiktaş sezon sonunda ipi göğüsler. Sergen hoca bu saatten sonra şampiyonluğu vermez. Güzel bir maç bizi bekliyor. Bol gollü bir derbi olabilir.

CENK ERGÜN: "BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLUR AMA BU HAFTA DEĞİL"

Tabii ki derbilerden önce yorumlarda bulunmak her zaman zor ama her ne kadar Beşiktaş şampiyonluk yarışında olsa da, Galatasaray maçı kaybetmez. Beşiktaş şampiyon olur ama bence bu hafta değil.

MEHMET ALTIPARMAK: "TÜM SEZONUN FİNALİ"

Ligin final maçı bu derbi. İki takım açısından da çok önemli bir karşılaşma. Beşiktaş belki şampiyonluğunu ilan edecek. Tüm sezonun final karşılaşması olacak bir derbi. Galatasaray son şansını kullanacak ama aynı zamanda Fenerbahçe için de çok önemli bir maç olacak. Ben Beşiktaş takımının daha formda olduğunu ve bunu son haftalara taşıyıp bu senenin şampiyonu olacağını düşünüyorum.

ÖMER ÜRÜNDÜL: "BEŞİKTAŞ ZİHİNSEL OLARAK RAHAT"

Beşiktaş’ın puan olarak rahat durumda olması bu deplasman derbisinden zihinsel olarak rahat çıkacakları anlamına geliyor. Takım uyumu olarak ve kadro istikrarı ile birlikte ligin en iyi futbolunu oynayan takım Beşiktaş ama Galatasaray’ın da kolay teslim olacağını düşünmüyorum. Bana göre Galatasaray’ın sorunu çok geniş ve kaliteli bir kadroya sahip olmasına rağmen her maça değişik bir kadro ile çıkmaları. Bu da beklemedikleri sonuçlarla karşılaşmalarına neden oldu. Derbiyi üç neticeli olarak görüyorum.

MEHMET AYAN: "YÜZDE 51 BEŞİKTAŞ"

Yüzde 51’e 49 Beşiktaş lehine bir derbi. Bugüne kadar oyun gücü hep Beşiktaş’ın yanında oldu. Kendini geliştirip sezonu finalize edecek oyuncuların inancını ve oyunu Beşiktaş’ta görüyorum. Galatasaray’ın seyirci desteği de yanında olmadığı için Beşiktaş derbide 51/49 önde. 49’un da 25’i beraberlik bence.

BİLAL MEŞE: "G.SARAY OFANSİF OYNAMAK ZORUNDA"

İlginç bir maç olacağı kesin. İlginç derken bunun temelinde zirve yarışı yatıyor. Galatasaray’ın rakibinden 6 puan geride olması elbette bir handikap. Tabii ki bu yarışta Fenerbahçe’de var. Beşiktaş’ın rakibi ile puan farkı ise 5. Bu da şunu gösteriyor. Beşiktaş 7 eksikle çıktığı bir maçı kazanabiliyorsa ki kazandı, Galatasaray derbisini de kazanacak gücü var. Kuşkusuz Galatasaray ofansif oynamak zorunda galibiyet için, başka şansı yok! Beşiktaş’ın ise böylesi açık futbol oynayan rakipler karşısında çok etkili olduğunu gördük. Beşiktaş elinin altındaki bu krediyi sonuna kadar kullanacaktır.

Kaynak: Milliyet