Beşiktaş yönetiminin, önceki dönemle ilgili raporları açıklamakta geciktiğini ifade eden Nasır, Beşiktaş'ta başta Denetleme ve Divan Kurulu'nun görevini iyi yapmadığı fikrinde. Nasır, teknik direktör Sergen Yalçın'ın yöneticilerle ters düşmesine karşın camiayı karıştırmamak için sustuğunu ifade etti.

Radyospor'da Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Şeref Nasır'ın açıklamaları şu şekilde:

"Yönetim taraftara el açtı, taraftar itibar göstermedi"

-Beşiktaş yönetimi için eleştiriler var. Mevcut yönetim, önceki dönemle ilgili raporu ilk mali kurulda açıklayacağını duyurdu. Ne dersiniz bu konuyla ilgili?

Geçen yönetimden (Fikret Orman) bu yönetime bir enkaz kaldı. Bunu bütün camia biliyor. Spor kamuoyu, Beşiktaş'ın ne durumda olduğunun farkında. Yeni bir yönetim geldi. Göreve gelmeden önce, önceki yılları denetleyeceği vaadiyle geldi. Hiçbir ses çıkmayınca camia bundan rahatsızlık duydu. Beşiktaş'ın 4 milyara yakın bir borcu var. Yeni yönetim, taraftarlara el açtı. Ama taraftarların itibar göstermediklerini düşünüyorum. Gönül isterdi ki Beşiktaş'ın kasasına ciddi bir rakam girsin. Taraftarlar, yönetimden bazı hareketler de bekledi. Önceki yönetimle ilgili söz verilmesine karşın henüz harekete geçilmedi.

"Beşiktaş'ın borcunun daha fazla olduğunu düşünüyorum"

-Beşiktaş'ın gerçek borcu saklanıyor mu? Bu şekilde yorumlar yapanlar da var...

Beşiktaş taraftarları bu zamana kadar raporun açıklanmaması sebebiyle rahatsız. Bu benim gördüğüm. Borç 3.3 milyar görülüyor ama rakamın daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş yönetimi bu borçları bilerek geldi. Beşiktaş yöneticileri o koltukta çözüm üretmek için varlar. Tabii ki işleri kolay değil.

"Pandemi dönemindeki toplantılar verimli geçmiyor"

-Koronavirüs salgını sebebiyle teknoloji de kullanılarak toplantılar yapılıyor. Fiziki olarak bir arada olmadığınız toplantılar verimli geçiyor mu?

Pandemi sebebiyle yapılan Divan Kurulu toplantıları hiç verimli geçmedi. Yöneticiler ve divan başkanının sadece konuştuğu bir toplantı olmuş durumda. Konuşma yapmak isteyenler de görüşlerini bildirebilirdi. Divan Kurulu, Beşiktaş'ın senatosudur. Önemli fonksiyonları var. Divan yönetiminin, Beşiktaş yönetimine destek olması gerekiyor. Ama divan başkanları korkuyor. Durumu ikaz etmeye korkuyorlar. Ben ikaz ettiğim için 5 yıl ceza aldım, 2019'da cezam bitti. Uyarılar yönetimin işine gelmiyor. Beşiktaş tarihinde çok çirkin olaylar oldu.

"Kurulların sessiz kalması da görev ihlalidir"

-Yönetimin işi elbette kolay değil. Peki, kurullar işini ne derece iyi yapıyor sizin pencerenizden bakılınca?

Beşiktaş zor bir dönem yaşıyor. Ama Beşiktaş'ta kurullar da sessiz kalmamalı. Sessiz kalmaları da bence bir görev ihlalidir. Divan'dakiler de daha tecrübeli olmalıydı. Oturdukları yerlerde kısa konuşmalar yapıp, toplantıları açıyorlar. Denetleme Kurulu'ndaki arkadaşları hiç konuşmak bile istemiyorum. Bu arkadaşları kınıyorum. Denetleme Kurulu görevini yapmıyor.

"Sergen Yalçın camiayı karıştırmamak için susuyor"

-Sergen Yalçın, göreve devam edecek mi?

Sergen Yalçın, altyapıdan yetişen bir evladımız, şimdiki teknik direktörümüz... Yönetim ile arasında transferler konusunda anlaşmazlıklar. Sergen Yalçın, dilini fazla çözmek istemiyor. Yönetim kendi planları çerçevesinde transferleri yaptı. Bize hissettirdikleri de o. Sergen Yalçın camiayı karıştırmamak için susuyor. Aralarının da çok iyi olduğunu sanmıyorum. Beşiktaş, bir Sergen daha bulamaz. Sergen Yalçın ile devam edilmeli. Sergen Yalçın kalmalı.

Kaynak: Ajansspor