İşte Sergen Yalçın'ın açıklamaları:

İlk yarısı değerlendirmesi yaparsak kötü bir başlangıç yaptık. Hazırlık yapmadan Avrupa'da oynamamamız gerek maçlar oynadık. Transferler de gecikti, beklediğim kayıplardı. Milli ara ve BAY geçtiğimiz dönem bize yaradı, iyi çalıştık.

Bugünkü maçta takımı biraz yorgun gördüm. Bu da rotasyonun önemini gösteriyor. 6-7 farklı oyuncuyla oynayabilirdik, çok kaliteli oyuncularımız var.

Oyuncularımız birlik, beraberlik anlamında ciddi mesaj verdiler. Oğuzhan'ı, Necip'i, Montero'yu kullanamadık. Takım biraz yorgundu. Kazanmak çok önemli. Ligin ilk yarısında istediğimiz pozisyonda bitirmek bizim için çok değerli.

Milli ara ve bay geçilen 3 haftada çok iyi antrenmanlar yaptık ve o günden bugüne ciddi bir değişim oldu. Oyuncularımız birlik beraberlik anlamında ciddi mesajlar verip güçlü oyunlar oynadılar.

Ligin ilk yarısını böyle bir pozisyonda bitirmek bizim için çok değerli, camiamız adına çok mutluyuz ama çok zor bir ikinci yarı bizi bekliyor. 20 lig+kupa maçı, sıkışık fikstür kolay olmayacak. Bu süreçte tüm oyuncularımızı hazır ve fit tutmak zorundayız.

İlk yarıyı lider tamamladığımız için çok mutluyuz ancak çok zor bir ikinci yarı bizi bekliyor. Bütün oyuncularımız camia için savaşıyor. Bizim yapmamız gereken de onlara saygı duymak.

Mümkün olursa bir santrfor transferi yapmak istiyoruz. Bu benim elimde değil. Ben raporumu verdim. Ekonomik olarak yaşanan sıkıntılar, takviye yapmayı güçleştiriyor. Şartlar önümüzü kesiyor.

Forvet dışında başka bölgeye transfer yapmak planlarımız da yok. Adem Ljajic ve Gökhan Töre iki yeni transfer olarak aramıza döndü. Üçüncü transferi de yapabilirsek iyi olur.

Rakip bir kere geldi gol oldu. 2-1 den sonra da üzerimize geldiler. Erken gol bulsaydık maçın seyri zaten farklı olurdu. İlk yarıda maç bizim kontrolümüzdeydi, gol yedik. İkinci yarıda iyi bir dönüş sergiledik. Demek ki geri düşünce de maç kazanabiliyoruz. Göztepe güçlü bir takım, zor maçtı. İlk yarıda gol bulsaydık farklı olurduk.

Duhuliye.com