Beşiktaş'ın efsane futbolcularından, spor yazarı ve yorumcu Ali Gültiken, TRT Spor'da yayınlanan programında Beşiktaş'ı değerlendirdi.

İşte Gültiken'in açıklamaları:
 

"BIRAKTIĞI YERDEN BAŞLADI"

Beşiktaş Göztepe maçına, Karagümrük maçında bıraktığı yerden başladı. Rakip yarı alana yerleşti, rakibini geriye yasladı. Bütün topları kazandı. Pas trafiği yine Beşiktaş'ın elindeydi. Karagümrük maçından çok daha net pozisyonlar yakaladı. Aboubakar'ın iki tane çok net gol pozisyonu var. Bunları yapsa çok erken sonuca gidebilirdi. Göztepe bu ligin en iyi kontra yapan takımlarından bir tanesi. Bir kere net gelip gol buldular.

"SERGEN YALÇIN DOKUNUŞLARLA KAZANDI"

Maçın yine dokunuşlarla kazanıldığını düşünüyorum, çok önemli değişiklikler var. İkinci yarının başında bu kadar kapanan bir defansa karşı zorlanan Mensah yerine dar alanda daha iyi işler yapabilecek olan Ljajic ile başladı ve bunun karşılığını da çok çabuk aldı. Ljajic'in geri dönmesi, bu takımın içinde yer almak istemesi iyi giden işlerin içerisinde bu coşkuya ben de katılayım isteği önemliydi. Sonra yine kapalı defansa karşı Sergen Hoca'nın yine bir dokunuşu oldu, Gökhan Töre ve N'Koudou'yu oyuna aldı. Çalım yeteneği olan, içeri kat eden oyuncular. Gökhan Töre'nin iyi ortasına Aboubakar'ın harika bir golü. Orada her santrfor kendini öyle hazırlayarak o vuruşu yapamaz. İş ondan sonra zaten çözüldü.


"BÜTÜN OYUNCULAR TAKIMIN PARÇASI OLDU"

Beşiktaş ikinci golü bulana kadar oyunun boyu uzadı. Göztepe'nin pozisyonları var, Ersin'in kritik bir kurtarışı var. Beşiktaş takımı artık oyunu değiştirebilecek çok fazla enstrumana sahip. Bazen yüksek topla çözüyor, bazen merkez oyunuyla, bazen kanat organizasyonları, bazen duran toplarla. Çünkü bunları yapabilecek oyuncuları takım içerisinde yarattı. Sergen Hoca bütün oyuncuları takımın bir parçası haline getirdi. Herkes ne kadar şans alırsa alsın üzerine düşeni yapıyor. Pozisyon yaratıyor, oyun etkinliği yaratıyor. Göztepe kendi potansiyeli itibariyle iyi direndi ama Beşiktaş'a karşı topu alabilmek ve skoru koruyabilmek çok zor. Beşiktaş kaybetse dahi topu çok çabuk alıyor ve rakibi hataya zorluyor. Bugün direnmeye çalışan ama Beşiktaş'ın kalitesi karşısında biraz eriyen bir Göztepe takımı vardı.

Duhuliye.com