Önceki gün Beşiktaş eski teknik direktörü Sergen Yalçın ile bir telefon görüşmesi yaptığını belirten Sarıdağ, Sergen Yalçın ile ilgili izlenimlerini aktardı ve Beşiktaş ve Türk futbolunda olması beklenen değişimleri değerlendirdi.

İşte Sarıdağ'ın açıklamaları:

"SERGEN YALÇIN NEDEN VEDA ETSİN Kİ?"

Sergen Yalçın'la yaptığımız söyleşide benim edindiğim izlenim şu: Sergen Yalçın'ın kalbinde, gönlünde Beşiktaş'ın olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Halen Sergen Yalçın Beşiktaş'a, Beşiktaş taraftarına bir veda bile etmedi diyenler var. Ben de kendilerine şunu soruyorum: Sergen Yalçın Beşiktaş'a neden veda etsin? Sergen Yalçın Beşiktaş'a ilk gelişinde nasıl bir coşku ve motivasyonla geldiyse Beşiktaş'ın onun yüreğindeki yeri, Beşiktaş'a bakışı bugün de hala o noktada. Beşiktaş'tan ayrılırken bile Beşiktaş'ı düşünerek, Beşiktaş'ın daha fazla zarar görmesinin önüne geçmek için istifa kararı aldı. Üstelik Başkan Ahmet Nur Çebi'nin kendisine her türlü desteği vermesine, devam ediyoruz demesine rağmen Beşiktaş'ı düşünerek görevini bıraktı.

"SERGEN YALÇIN BAŞKA TAKIMDA ÇALIŞIR MI?"

Beşiktaş ayrılığı sonrası Sergen Yalçın'a hem yurt içinden, hem de yurt dışından teklifler geldi. Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray'la da adı geçti. Peki Sergen Yalçın Fenerbahçe, Galatasaray ya da başka bir takımda çalışır mı? Gerekli, uygun şartlar oluştuğunda elbette çalışabilir. Sergen Yalçın'ın mesleği ne? Teknik direktörlük. Şu anda çalıştığı bir takım var mı? Yok. Kendisine iyi bir proje sunan, hedeflerinin örtüştüğü bir takımdan teklif alırsa doğal olarak kabul edecektir, adamın mesleği bu. Beşiktaş'ta bugüne kadar başka takımlarda görev almış hocalar çalışmadı mı? Çalıştı. Beşiktaş'tan yetişmiş ve şu an başka takımlarda görev yapan birçok futbol adamı yok mu? Var. Sergen Yalçın da başka takımlarda çalışsa dahi Beşiktaşlılığından hiçbir şey kaybetmez, tıpkı futbolculuk döneminde ezeli rakiplerde oynayıp da Beşiktaşlılığından bir şey kaybetmediği gibi. 

"SERGEN YALÇIN DÖNEMİ DAHA BAŞLAMADI BİLE"

Biz her gelen teknik direktörden Alex Ferguson gibi, Fatih Terim gibi yıllarca burada kalmalarını bekliyoruz ama göreve geldikten sonra buna da biz kendimiz izin vermiyoruz. Fatih Terim Galatasaray'da göreve 4 sene üst üste şampiyonluk ve UEFA Kupası kazanarak başladı. Ardından Avrupa kariyeri geldi ve Galatasaray'da büyük bir krediye, büyük bir ağırlığa sahip oldu. Sergen Yalçın da Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşadı ancak yine söylüyorum, Beşiktaş'ın iyiliği için ayrılmak durumunda kaldı. Sergen Yalçın ve Fatih Terim zaten aynı yapıda olan insanlar değil, Fatih Terim Galatasaray ve Milli Takım dışında Türkiye'de başka bir yerde çalışamaz ama Sergen Yalçın başka takımlarda da çalışsa zamanı geldiğinde yine Beşiktaş'a geri dönecektir. Onu Sergen Yalçın yapan da bu yapısı, bu farklılıkları. Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi bitti mi derseniz, bence bitmeyi bırakın, daha başlamadı bile.

"VALERIEN ISMAEL DE BAŞARISIZ OLURSA..."

Şimdi Beşiktaş, yeni hocası Valerien Ismael ile bir yeniden yapılanma girişimi içerisinde. Beşiktaş, bunu daha önce de yaptı ve bence de büyük takımlarımız içerisinde böyle dönemleri en iyi şekilde planlayabilecek, yönetebilecek, arkasında büyük bir destek görecek olan camia Beşiktaş camiası. Feda döneminde Beşiktaş'ın nasıl bir başlangıç sonunda başarıya ulaştığını gördük. Şimdi kulüplerimizin daha da köklü bir şekilde oyuncu üreterek, maliyetten kaçarak devam etmesi gerekiyor. Sahada rakip olabilirler ama burada ya hep birlikte batacaklar ya da hep birlikte çıkacaklar. Sahalarda yeni Emirhanlar, Ardalar, Rıdvanlar görmeye Türk futbolunun ihtiyacı var. Beşiktaş bu yola girmiş durumda. Valerien Ismael için eleştiriler daha şimdiden başladı, Önder Karaveli için de göreve gelir gelmez eleştiriler başlamıştı. Yarın Beşiktaş'ın başına Pep Guardiola gelse onun da eleştirecek bir yanını biz mutlaka buluruz çünkü sosyal medyanın tehlike boyutu buralara ulaştı. Artık herkes teknik direktör. O yüzden Valerien Ismael de başarısız olursa biz de spor basınını bırakalım, magazin basınına geçelim. Çünkü burada konuşulacak bir şey kalmayacak.

"SERGEN YALÇIN HOCALIK YAPAMAZKEN BUNLAR HAKEMLİK YAPIYOR"

Kulüpler böyle bir yola çıkmaya başlamışken yeni gelecek olan federasyonun da köklü değişikliklere gitmesi lazım. Bugün Türk futbolu buralara gelirken herkesin yanlışlarıyla birlikte geldi. Düşünün, Sergen Yalçın gibi futbol yeteneği, donanımı, geçmişi olan bir futbol adamı şu an ülke futbolunun dışında, hocalık yapamıyor ama Sergen Yalçın gibi bir isim hocalık yapamazken bunlar hakemlik yapabiliyor. Türk futbolunun halini tek cümleyle anlatmaya kalksam bu olurdu herhalde. Beşiktaş bir yola girdi. Tanınmış, başarılı olmuş bir hoca getirip işin adeta kolayına kaçmak da bir yoldu. Ahmet Nur Çebi yönetimi bunu da yapabilirdi, yapmadı. Başarısızlığın nelere mâl olabileceğinin onlar da farkındalar. Beşiktaş bir futbol devriminin ilk adımlarını attı ama ne yazık ki burada da en büyük rakibi ülkedeki futbol konjonktürü olacak.

Doruk KOÇ / Duhuliye