Hürriyet yazarları Fırat Aydınus, Uğur Meleke, Güntekin Onay ve Mehmet Arslan, Futbol Konseyi'nde Süper Lig'in 30. haftasında oynanan maçları değerlendirdi.
GÜNTEKİN ONAY: BEŞİKTAŞ BAZI OYUNCULARLA İLGİLİ KESKİN KARARLAR VERMELİ
BEŞİKTAŞ gibi bir takım hiçbir koşulda yenilgiyi doğal karşılamaz. Sahada her şeyini veren bir oyuncu grubu olur ama sonuç istenildiği gibi gelmeyebilir. Fakat Beşiktaş vurdumduymaz, reaksiyon göstermeyen, gerekli mücadele gücünü sahaya koymayan bir görüntü içindeydi. Her şeyden önce Sergen Yalçın’ın kabullenmeyen bir tavrı olması lazım. Beşiktaş; Fenerbahçe’ye kaybediyor, 10 kişilik Galatasaray’a yeniliyor, ligdeki durumu ortada... Bunlar siyah beyazlı camia için kabul edilebilir şeyler değil. Ayrıca takımdaki oyuncu grubunda da kalite problemleri fazlasıyla göze çarpıyor. Bu kadar transferler yapıldı, paralar harcandı, hâlâ bir vasatlık söz konusu. Beşiktaş bazı oyuncularla ilgili keskin kararlar vermek zorunda.
FIRAT AYDINUS: DALGALI PERFORMANSIN SEBEBİ YAPISAL İSTİKRARSIZLIK
BEŞiKTAŞ’ın bu sezonki dalgalı performansı artık kötü gün açıklamasını aştı; bu, yapısal bir istikrarsızlık. Samsunspor maçının ikinci yarısındaki görüntüsü de bunun tipik bir özeti gibiydi. Gerçekçi olmak gerekirse; lig yarışında üst sıralardaki takımlarla oluşan uçurum kapanmıyor, bilakis tam aksine seyrediyor. Siyah beyazlıların ligde seri yakalama ihtimali de düşük görünüyor. Bu yüzden Türkiye Kupası, hem sezonu kurtarma hem de UEFA Konferans Ligi’nden ziyade Avrupa ligi bileti alma açısından en mantıklı hedef haline gelmiş durumda.
MEHMET ARSLAN:SERGEN YALÇIN EN AZ 3 YIL GÖREVİNİN BAŞINDA KALMALI
SERGEN Yalçın göreve çağrıldığında Beşiktaş Süper Lig’de şampiyonluk adayı mıydı? Tabii ki tek hedefi Türkiye Kupası’ydı. Süper Lig’de de mümkün olduğunca zirveyi kovalayacaktı. Bakın Arsenal’e... 22 yıldır İngiltere Premier Lig’de şampiyon olamıyorlar. Ama teknik direktör Mikel Arteta ile yola devam ediyorlar. Dolayısıyla Beşiktaş’ta da sorgulanacak en son isim Sergen Yalçın’dır. Türkiye Kupası’nı kazansa da, kaybetse de en az 3 yıl bu takımın başında kalmalı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı taklit ederek zirveye oynayamaz.
Kaynak Hürriyet
YORUMLAR (51)
Sergen Hoca bu camianın evladıdır. Sahip çıkalım. TAŞ YERİNDE AĞIRDIR.
Renkli takımlardan birini tutsam bende sergenin ilelebet takımın başında kalmasını isterdim
Sergen hocanın teknik direktörlük kariyerinde bırak 3 yılı 2 yılı tamamladığı takım yok Ayrıca bu inat ve kibirle her puan kaybından sonra başkalarını suçlayarak kendini ancak Cengiz ve Gökhan Sazdağı’na sevdirirsin diğerleriyle hep problem yaşarsın
ALLAH muhafaza,,, biliyorum zaten senin Bjk düşmanı olduğunu. Dilin Bjk liyim diyor kalbin tam tersi. Programlarından bile anlıyoruz
İkna edilirse futbolculuk kariyeri gibi teknik direktörlük kariyerife çok başarılı olan Arda Turan’ı Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşıyacak hocalardan biri olarak görüyorum Beşiktaş’la ilgili açıklamalarında hep çok saygılı ifadeler kullandı ve günümüz futbol anlayışını bilen bir hoca Ciddi anlamda düşünülmeli derim
Sezonun neredeyse başından beri takımın başında olan bir hocanın bir oyun şablonu olmaz mı. Beşiktaş hangi sistemle oynuyor biriniz bunu açıklasın
Senin ne fetön var, ne mehmet aparın arkanda; ne senin para babası zenginlerin var yönetimlerinde. Sen onlarla bu şekilde yarışamazsın. Yok yarışacağım dersen en az 750 000 forma almalı, kartal yuvasında ne varsa silip, süpürmelisin. Yapıyor musun yok. Bir de yeni nesil z kuşağı türedi eski kuşakta içindeki z kuşağını çıkardı herkes sabırsız ve saldırgan. Bizim hasletimiz sabırlı olmamız, yıldızlar değil takım olmamızdır. 2 yıl sabrettik sonra üst üste 3 yıl şampiyon olduk. Siz yeni nesil yarışmacı taraftar yüzünden " çıldırt bizi başkan!" Panik transferleri, sürekli oyuncu, hoca ve yönetim değişiklikleri yaşandı bu kadar oynak bir zeminde haklı olduğumuz bütün konularda trf de, mhk de itibarsız, sahipsiz kaldık. Hala hoca gitsin, oyuncu gitsin, yönetim gitsin diyorsunuz. Siz Beşiktaş ın ne olduğunu bilmiyorsunuz. Ya arkadaş illa her şeye rağmen kazanan takım istiyorsanız sizi tutan yok. Ne hoca gitsin, ne yönetim gitsin - bu sözlerim ne sergen ne serdal için kim olsaydı onun için- hocanın sistem kurmasına sabredelim, sisteme uymayan sporcularımızla adabıyla yolları ayıralım, her camianın kimyası farklıdır, bizi kavramayan taraftar gitsin.
@Gazı kaçmış gzz Ben de sabırdan yanayım ama ışık olan yerde sabredilmeli. 1 sene takımın başında olan hocanın ne oynattığını kimse açıklayamaz. Sene başından beri çalışılmış pozisyondan golümüz yok. Getir adam gibi futbol bilen bir taktisyen 5 sene ilk 5e girmeyelim kimsenin sesi çıkmaz. Bu taraftar şampiyonluk değil savaşan, ne oynadığı belli olan takım görmek istiyor. Boşa çarçur edilmiş paralar değil.
Yazdığım yoruma bomboş saçma diyen J49'a hemen belgelerle cevap verelim. Geçen sene kaleye gidemeyen Beşiktaş Sergen ile ne kadar kaleye gitmiş görelim. Önümüzde oynanacak 4 hafta daha var ama zaten maç kazanamıyoruz. Kaleye gidemediğimiz, geçen sezon devre arası berbat transfer politikası ile 4. olmuşuz. 59 gol atıp 36 gol yemişiz. 62 puan toplamışız. A. Bilbao'yu 4'leyip deplasmanda Lyon'u yenmişiz. Derbilerde de FB'yi 2 defa yenmişiz, GS'yi 2 defa, TS'yi 1 defa yenmişiz. Peki, kaleye gidebildiğimiz bu sene? Ligde 4., 56 gol atıp 36 gol yemişiz. 55 puan toplamışız. GS ve TS'den 1'er beraberlik kapabilmişiz. 10 kişi GS ve FB'yi yenememişiz. Bu sene henüz 16 galibiyetimiz var, geçtiğimiz sene ise 17 galibiyetimiz var. Transfer harcaması ise bir önceki seneye göre 3 kat artmış. Menajer giderleri ise denetim raporuna göre 5 kat artmış. Buyurun, rakamlara siz bakın. Kaleye mi gitmişiz, yoksa iflasa mı?
Bu şekilde mi? Potansiyelini çalışmaya geçirmiyor.
Sergen 3 değil 5 yıl kalsın yetmez Cengiz de 5 yıl Ersin de 10 yıl kalsın sonra biz niye Ekim'de havlu atıyoruz diye zırlamayın ama
Beşiktaş sevdalısı bir hoca bulursak evet amambu segeninho değil çalışma sevmez beşiktaşı sevmez (fenerlidir )kendisi para buldumu kaçar (siirtjetpa) ve taraftara orta parmak yapmış bir adamdır takımda 3 de 10 yılda kalacak sergen değildir bu kişi
Her kötü sonuçta ortaya çikan Sergen düsmani tayfa hoca yapilaniyoruz demedimi lan size.Son maclardada kiralik oyunculari görmek için oynatiyor.Hepsi birbirinden berbat oyuncular.Cengiz konusunda hakli olabilirsiniz ama yok takim gelismemiş yok hoca filan değilmiş .Hoca seneyede burada olacak yeter artik iki kötı maçta hoca değistirmeler filan.Akıllanmayacakmisiniz lan siz kaos ve istikrarsizlik görmekten.Gidin evinizde ps oynarken istediginizi yapın ama Beşiktaşı karıştırmayın.
Ne 3 senesi. Bakın bu adamı kendi transfer ettirdiği futbolcular bile istemiyor. Futbolcu kesimi huzursuz. Bu durum futbolcuların yüz ifadelerinden de anlaşılmaktadır. Çoğu futbolcu bu adamın teknik direktörlüğüne saygı duymuyor (özellikle avrupadan gelenler). Lütfen bu adama artık transfer ettirmeyin kulüp battı batacak. Seneye bundan daha iyi top oynatamayacak. tüm gerçek beşiktaşlı futbol severler durumun farkında. yönetim ile birlikte acil istifa etmeleri gerekli.
Sergen hoca önce aynaya bakmalı egolarından vazgeçmeli, herkesin gördüğü Cengiz Ünder inadından biran evvel dönmeli, biz de taraftar olarak yeni teknik direktör gelmesinden bıktık ama Sergen Hocayla olmuyorsa da zorlamamak lazım. Ders çalışmayan çok zeki öğrenciden sırf zeki diye ileride Profesör olmaz, olursa da verdiği dersten hayır gelmez öğrencileri başarılı olamaz.
CENGİZ ISRARI DEVAM EDERSE BIRAK ÜÇ YIL KALMAYI SEZON SONUNU ZOR GÖRÜR
Her sene şampiyonluğa oynamayan on yılda bir iki kupa alan bir takım olduğumuz sürece ne başkan ne teknik direktör nede oyuncu dayanmaz.. tek sorun hakemler değil malesef gelip giden yöneticiler beşiktaşı hep batırdı..
Ersini cengizi futbolcu sanan zihniyet 3 saat dahi durmamalı. Bu sene zerre gelisme olmadı. Kitap okumayan biri seneye çıkacak kitabı merak etmez.
@Nouma gelişme olmadı mı? Takımda kaç oyuncu var farkında mısın? Gönder gönder bitmiyor. Adam 3 transfer dönemi lazım dedi. 1 i geçti. 2. Geliyor bu transfer dönemi çok önemli. Yapışacaksa yazın yapılacak asıl temizlik. Rakiplerin maaş bütçelerine bakın bir de bize. Kante ve edersonun sadece maaşları bizim takımın yarısı
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar doğru kalmalı seri şampiyonluklar yakın Okan bücürüğünün 4 sene şampiyon olduğu ligde sergen de 3 sene olur yeterki kadroyu mükemmel kuralım sürekli hoca değişikliği başarı getirmez
Dalgalı performansın sahibi Sergen Yalçın ve onun kendini beğenmiş egosu ile birlikte Kaya Çilingiroğlu.
Bence 10 yıl kalmalı Salih Cengiz sazdagi ersini de 10 yıl oynatmali kesintisiz. Yanına musrati onana yida ekle
TABİKİ KALMALI Kİ İYİCE Bİ BATALIM 3-5 YIL DAHA 5. OLALIM
Mehmet kardeş hayırdır sergenin menejeri falanmisin haydi kardeş başka çöplüğüe
Sergen yalçına bakınca bir ciddiyet göremiyorum profesyonellik göremiyorum hele ki Avrupa maçlarında hiç umudum yok. Adam bu işi para için yapıyor ligde şampiyon olursam olurum havasında futbol bilgisi ülke sınırları içinde geçerli. Bize olmpiakosun hocası gibi adam lazım razvan lucesku gibi daniel farke gibi bu çapsız sergenle olmaz
Sergen Yalçın'ın isteği, heyecanı ve hırsı kalmamış. Eski Sergen yok. Zaten teknik direktörlük kapasitesi Beşiktaş’ı kaldırmaya yetmez. Görüyoruz bunu. Daha üst düzey bir teknik direktör bulunması gereken.
Herkes bi sergen hocaya cengizden kaynakli sallamis, arkadaslar ben sergen hocaya guveniyorum belkide adam uygun fiyata aliriz son 3-5 mac oynatayim belki toparlar diye dusunuyordur, ligde zaten ne 3uncu oluruz ne 5inci belli oldu 4uncu bitiriecegiz, belkide cernyi kupada kullanayim yada rashicayi kupada kullanayim diyerek cengizi ligde 11de sahaya surdu, orkunu 72dkda cikartma sebebide bu zaten. Merak etmeyin sergen hepmiziden iyi biliyor futbolu zaten bu cengizi oda istemez oda elestiriyordur. Ama herkes olmus bi td zaten bu yuzden 5 yildir bu haldeyiz onu yuhla bunu yuhla o gitsin bu gitsin boyle devam etmez. Sonuna kadar Sergen hocanin arkasindayim
Beşiktaş takımı her sene şampiyonluğa oynar sergene gerek yok 3 yıl verin bana illa birinde şampiyon olurum
Sergen yalakalari is basinda. Havalar isininca kacip gidecek birini 3 yil takimin basinda tutmayi hayal edenler, Besiktas'in buyuklugunu unutmus zavalli insanlardir.
Mehmet Aslan, Sergen'i başımıza musallat etmek istiyor. Benim anlamadığım, futboldan ortalama anlayan biri bile Sergen Yalçın'la Mikel Arteta arasındaki teknik direktörlük farkını görür, böyle bir söz söylemez. Sergen Yalçın'ın kaderi zaten bu sezonki Türkiye Kupası'na bağlı. Kupayı alsa dahi, ben Sergen Yalçın'ın üç sene Beşiktaş'ın başında kalacağına inanmıyorum.
Magazinci ile devam demek boş ve hüsran , onu diyenin ve savunanın aklı , Cengiz’in sahada ki oyununda gizli, milyon kere söyledik sergenle olmaz , yapamaz , oynu okuması sıfır , doğru gözlemleyebilmesi sıfır, sıfırları çok ayrıca oyuncu saplantıları var , adalının şanssızlığı sergeni tercih etmesi , bize Fatih tekke gibi veya hull city nin teknik adamı gibi birileri ancak kurtarır…
En az 3 yıl daha 4.lüğe talim. tamam.
Arsenalin artetanin oyun gelisimine bakin peki sergen de en ufak gelisim var mi dil mi öğreniyor yeni bir seyler mi deniyor avrupa da seminerler mi yapiyor sergenin amaci hedefi var mi bir tane oyuncu formda mi bir tane gelisen oyuncu var mi hatta hepsi geldiginden daha da geride en ufak oyunda ilerleme var mi yok hiçbiri 50 yil kalsa ayni olur
Önümüzdeki sezonun takımını kurmalı ve sezon sonuna kadar kalmalı ve başarılı olursa devam etmeli, fakat bizde sabır yok ki, takım kötü ounayınca küplere binip istifa diye bağırıyoruz. Üç sene mi kalmalı orasını tam bilmiyorum ancak Cengiz olayını anlamış değiliz, bu ve buna benzer kadro tercihlerini sürdürürse bu aşk uzun sürmez gibi geliyor bana. Sanırım diğer taraftarların görüşleri de bu şekilde.
Daha neyin kesin kararını vereceksin Güntekin, Ersin, Cengiz, Jota, Rashica, El Bilal, Asllani, Gökhan Sazdağı, Taylan Bulut, Udokhai,,Djalo, kiralıktan dönecek Jean Onana, Al Musrati, Elan Ricardo ve Ernst Muçi'ye by by diyeceksin. Bunun kesin kararı mı kalmış? Eğer Sergen Yalçın, sabredin ben Cengiz'den yıldız yaparım, El Bilal'i hem sol kanatda hem forvette kullanırım diyorsa ona da by by diyeceksin. Her şey bu kadar kesin ve net. Eğer bunları yapamıyorsa, bu takıma 7-8 üst seviyede futbolcu alamıyorsa, ben böyle devam edeceğim diyorsa, Kasım -Aralık ayı gibi Serdal Adalı'ya da by çekeceksin. Yeter artık, sabır denen şeyde bir yere kadar. Ama bence Sergen Yalçın'ın kaderi Türkiye Kupasına bağlı.
Allah korusun üç yıldaha kalırsa hep havlu atarız hele avrupadan sıfırdır hocadan hayır gelmez sergen ve adalı gitmeli
Cengizi isteyen ve oynatan adamdan hayir gelmez
Ümit veren, fark yaratan bir hoca şampiyon olmasa da, kupa almasa da 3 yıl kalmalıdır. Sergen Yalçın ile ilgili sorun bu dönemde kupa alamaması, devre arası transferlere rağmen kaybetmeye devam etmesi veya puan farkının açılması değil. Geldiği günden beri hep şikâyet etmesi, oyuncuları hedef göstermesi, hâlen sistem oturtamaması, bizi daha iyi oynatamaması ve ümit vermemesi. Bu nedenlerle olmaz. Arteta geldiği ilk sene fark yarattı. Sergen bir adım ileri götüremedi.
@Benjamin saçma sapan yalan yanlış bi yorum. ligin ilkyarısında sergenin beğenmediği futbolcularla kaleye gidemeyen bi beşiktaş vardı. geçen seneler söylemiyorum bile. rezildik. devre arasında sergenin istediği birkaç iyi futbolcu alındı ve kıpırdama oldu takımda. yeter mi asla. ligin 2 yarısında gsarayla aynı puanı topladık. takım da ilerleme yok derken kötü niyetli olduğunuz o kadar net ki. beşiktaşlı bile olmayabilirsiniz. ama siizn gibilere rağmen beşiktaş iyiye gitmeye devam edecek
sen kimsin neden kalıyormuş başarısız kişilere Beşiktaş kapısını acmak zorunda değil sergen kupayı alıtsa kalot almazsa adalı ile beraber defolup giderler
Sergen Yalçın kalsın elbette. Biz de istemeyiz her sene her sene yeni hoca yeni sistem, fakat, burada Sergen hocanın da iştahının kabarık olması lazım. Ben şimdiye kadar o ışığı göremedim. Daha çok şampiyon olduğu senenin ertesi senesindeki gibi bir hali var sanki. Bu iştahsızlık oyuna da yansıyor. Gerçekten Beşiktaş'ın başında kalmak istiyorsa önce kendi bunu yürekten istemeli. Oyuncu grubu vs. onun bu isteğine, oynatmak istediği oyuna göre şekillenir zaten.
Sergen hoca babamın oğlu değil, dedemin oğlu değil. Sergenden bağımsız konuşuyorum, sürekli hoca değiştirmenin kimseye faydası yok. Bakın oyuncular gider gelir, yönetimler gider gelir ama hocanın değişmemesi lazım. Atak oynatan hocayı istiyorsan ve hoca da atak oynatıyorsa değişmemeli. 3 seneyi verirsin herhangi bir hocaya ve takım ilerlemezse kovarsın. Arsenal Arsen wenger'i 21 sene tuttu ve bu sürede 3 defa premier lig şampiyonu oldu adamlar. Bunu futbolun beşiği premier lig bilmiyor biz mi biliyoruz? Per Guardiola 2 senedir çok kötüydü takımı. Hala takımın başında. Liverpool hocasını kovdu yeni hocayla çok mu iyi durumda. İstikrar gelmeden başarı gelmez. İstikrar için hoca kalmalı.
@BabaKartal hoca kötü olsa kötüde ısrar etmenin anlamı yok ancak sergen hoca bu ülkenin 1 numaralı futbol aklı. seçmediği istemediği oyuncularla oynadı ilk devre. berbattık. 2. yarı birkaç iyi oyuncu seçti sergen hoca ve takım kıpırdadı. evet derbilerde yenildik ama 2. devre gsarayla aynı puanı topladık. ilk devre gsaraydan 13 puan fark yemiştik. çok çabuk unutuyor ergenler o kötü günleri. yaz transferinde de yine sergen hoca yapacak transferleri ve işte o zaman farkı belirgin olarak hissedeceğiz. o büyük takım oyununu oynatmak istiyor sergen hoca. defans yapmak istemiyor. o yüzden yine kaliteli futbolcuları alacak. şampiyon olur muyuz bilmem ama 1 numaralı favori olucaz seneye. ama bu beşiktaş düşmanları neden 20 puan fark atmadık veya avrupa şampiyonu olamadık diye bahaneler üretip yine sergen hocaya çemkircekler. çünkü amaçları farklı. niyetleri belli. bunlar beşiktaş düşmalığı yapıyor başka bi şey değil.
aynı fikirdeyim. sergen beşiktaşın futbol aklı olmalı. zeki dürüst disiplinli ve bizim evladımız. zaten futbolu sergenden daha iyi bilen yok
Uzun süreli kalmalı hoca bu konuda hemfikirim ama alman ingiliz teknik taktik bilen biri olmalı bu
Bugünlerde ona çok sert eleştiriler yapmama rağmen (ki hak ediyor) ben de kalmasından yanayım. Öyle zırt pırt hoca değiştirmek iyi olmuyor, istikrarsızlıktan başka hiç bir şeye yaramıyor.
Bu Mehmet Arslan'a yorumcu diye itibar edip bir de burada haberini yapmayın. Adamın sinirini bozmayın sabah sabah. Sergen değil 3 yıl 3 ay daha kalırsa önümüzdeki 3 yılımız da çöp olacak
Tabi nasılsa gd fb ts ye zorluk çıkarmıyor maçları kaybediyor en yüksek 4 cü olabilir. Siktirin gidin lan sergen yalakaları Beşikaş düşmanlarısınız.
Yok Sergen ölene kadar beşiktaşın başında kalsın bizde ölellim takımda ölsün