Süleyman Oktay'ın Duhuliye.com'a yaptığı açıklamalar şöyle:

"SERGEN YALÇIN'I BEŞİKTAŞLILAR BIRAKMAZ"

"Türkiye'de kim başarılı olursa hemen Milli Takım'a hemen onu getirmek isterler. Böyle bir görevleri var bunların! Ama tabii ki Sergen Yalçın'ın ben milli takıma gideceğini düşünmüyorum şu an. Çünkü Beşiktaş'ta yapacağı daha çok iş var, kazanacağı çok başarılar var. Ayrıca Beşiktaş ile Beşiktaşlıların da Sergen Yalçın'ı ben bu aşamada milli takıma bırakacağını, izin vereceğini düşünmüyorum."

"SERGEN YALÇIN İÇİN MİLLİ TAKIM İHTİMALİ OLMAZ"

"Sergen Yalçın'a gelirsek o da herhalde düşünmüyordur. O da Beşiktaş'ta memnun, altyapısından yetiştiği kulüpte başarılı da oldu. Daha da başarılar getirecek. Daha da başarılı olacak. O bakımdan ben şu an Sergen için milli takım ihtimalini düşünmüyorum. Sergen Yalçın Beşiktaş'la özdeşleşti ve de Beşiktaş'ta yapacağı daha çok iş var."

"BEŞİKTAŞ'I BASAMAK OLARAK KULLANDILAR"

"Ahmet Nur Çebi geldiğinden beri başkan olarak kulübün bir kuruşuna dahi çok önem verdi. Bütün herkes bunu görüyor. Zaten eğer sen şeffafsan, dürüstsen bu ortaya çıkacak. Çebi şu an çok doğru ve dürüst gidiyor. Bizim dediğimiz Beşiktaş'a sevgi, saygı, hizmet böyle olur. Ama son 20 senede 
gelenlerin çoğu bunu böyle görmediler. Beşiktaş'ı menfaat sağlayıcı bir kurum olarak gördüler. Kendilerine basamak yaptılar. Kendi markalarını ünlü yaptılar. Gittikten sonra da birçoğu arkasına bile bakmadı, Beşiktaş'ı ağzına bile almadı. Burada hakikaten çok dürüst yöneticilerimiz de vardı. Ama bunlar da kaynayıp gitti.

"ÇEBİ İMKANLARI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYOR"

"Bu süreçteki başkanlar hakkında birçok eleştiri yapıldı. Bazıları doğrulanır, bazıları doğrulanmaz. Ancak çok kötü yönettiklerini, çok gereksiz harcamalar yaptıklarını söyleyebiliriz. Denk bütçe bir türlü oluşturulamadı. Bu Serdar Bilgili ile başladı, Yıldırım Demirören'le ve Fikret Orman'la da devam etti. Ahmet Nur Çebi, şu an elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Yapılan transferlerdeki maliyet de ortada. Çebi şu ana kadar kulübün parasına dikkat ediyor. Ha Ahmet Nur Çebi'de de değişiklikler olursa o da zaten fark ediler. Fikret Orman nasıl son 2 senesine kadar iyi yönetti ama son 2 senesinde çok kötü yönetti. Paraları savurdu. Kulüp bu hale geldi. Çebi'nin işi kolay değil. 600 milyon gelir var, 600 milyon faiz var. Ama ona rağmen başkan mücadele ediyor, yönetmeye çalışıyor."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ