Süper Lig'de hakem tartışmaları son hız sürerken Karagümrük- Galatasaray karşılaşmasında kırmızı kart gören Fatih Terim için yayıncı kuruluşta 'X Hoca' denilerek Sergen Yalçın örneği verilmesi Beşiktaş camiasının tepkisine yol açmıştı.

Algı yapıyorlar

Sergen Yalçın da dün 4-0 kazandıkları, BB Erzurumspor maçının ardından kendisi hakkında televizyonlarda yapılan yorumlar hakkında açıklama yaparak, “Benim hakkımda oyundan atılmamam konusunda algı yapıyorlar. Ben oyundan atılırsam başınız göğe mi erecek" dedi.

Sergen Yalçın'ı iki kere atan hakeme görev

Polemik devam ederken Merkez Hakem Kurulu'ndan perşembe günü oynanacak Ankaragücü-Beşiktaş maçı için hakem Halis Özkahya atandı. Özkahya, Sergen Yalçın'ı iki kere tribüne gönderen hakem olarak biliniyor.

Konyaspor-Kayserispor maçında gerginlik

18 Mart 2018'de oynanan ve 2-0 ev sahibi takımın galibiyetiyle sona eren Konyaspor- Kayserispor maçı olaylı geçmişti. 75. dakikada Mehdi Bourabia'nın kırmızı kart görmesinden sonra o dönem Konyaspor'u çalıştıran Sergen Yalçın yaptığı itirazlar sonrası hakem Halis Özkahya tarafından 81. dakikada tribüne gönderilmişti.

Sergen Yalçın 5 saniyede kırmızı kart gördü

Sergen Yalçın Yeni Malatyaspor'u çalıştırırken 3 Kasım 2019'da Kasımpaşa deplasmanına çıkmıştı. 2-2 berabere biten mücadelenin 85. dakikasında itirazlarından dolayı hakem Halis Özkahya'dan sarı kart gören Sergen Yalçın 5 saniye sonra kırmızı kartla oyun dışında bırakılmıştı. Bu karar sonrası sinirlenen ve saha içine girmeye çalışan Sergen Yalçın'ı yardımcısı Murat Şahin sakinleştirmeye çalışmıştı. Halis Özkahya'nın Sergen Yalçın'a 'Defol' dediği iddia edilmişti.

Sergen Yalçın: Senin yaşın kaç?

Olaylı Kasımpaşa maçından sonra açıklama yapan Sergen Yalçın, hakem Halis Özkahya için şunları söylemişti: "Oyun içerisinde çok enteresan durumlar gelişti. Orada hakemle hiçbir temasım yok. Bana sarı kartı dördüncü hakem göstertiyor ki zaten ikinci yarı başladıktan sonra 4. hakem ne oyunu ne rakip kulübeyi seyrediyor, ben görüyorum, sürekli beni seyrediyor. Hakem bana sarı kart göstermeye geldiğinde, hakemin bana sarı kart gösterdiğini görmüyorum. Yıllarca bu ligde oyun oynamışım, sen benden küçüksün senin yaşın kaç? Senin bana orada saygı göstermen gerekirken sarı kartı göster, gel de ki 'Hocam sarı kart gösteriyorum, biraz daha sakin ol, oyundan atabilirim, biraz dikkat et' gibi bana uyarılar yapması gerekirken, bana 30-40 metreden sarı kart göstererek, tekrar maçı yönetmeye gitmiyor.

"Hakemin tavırlarına inanamadım"

Buraları saygısızca ve yanlış, bunlar olmaması gereken şeyler. Biz hakemin tavır ve davranışlarına şoke olduk. Bu saygısızca tavırlar bizi çok sıkıntıya soktu. Bana el kol hareketleri yapıyor, sen bir teknik direktöre el kol hareketleri nasıl yapıyorsun, senin böyle bir yetkin mi var? Sen bana yaptığın saygısızlıkları çık sokakta başkasına yapsana bir bakalım. Hakemin tavırlarına inanamadım."

PFK bu maçtan sonra Sergen Yalçın'a 4 maç ceza verdi. Tahkim Kurulu, cezayı 3 maça indirdi.

Sergen Yalçın Beşiktaş'ın başındayken barıştılar

Sergen yalçın Yeni Malatyaspor'dan ayrıldıktan sonra ikinci yarı Beşiktaş'a geldi. 28 Şubat 2020'de oynanan Alanyaspor-Beşiktaş maçının hakemi Halis Özkahya'ydı. İki isim arasındaki gerginlikten dolayı gözler hakem Halis Özkahya ile Beşiktaş Teknik Diröktörü Sergen Yalçın'daydı.

Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın sona ermesinin ardından ortaya dikkat çeken görüntüler çıktı. Sergen Yalçın karşılaşmanın bitmesiyle birlikte hakemlerin yanına giderek Özkahya'yı tebrik etti.

Buzlar eridi

Bu hareket ikili arasındaki buzların eridiği yorumuna neden oldu.