MAÇTA 10 GOL OLABİLİRDİ

Abdullah Avcı geldiğinde puanlar geliyordu ama oyun tatmin etmiyordu. Antalyaspor maçındaki yarım saat tüncelin ucunu gösteriyordu. Bu kez o tünel öyle bir gözüktü ki, kazanmaya ve özgüvenli oynamaya başladılar. Olimpiyat'ta Başekşehir'i yendiler, ligimizin en formda ve en hücüumcu takımına üstünlük sağladılar. Beşiktaş 5-2 kazanabilirdi, Trabzonspor 3-2 kazanabilirdi. Orta sahalar direk geçildi. Son paslar iyi yapılsa, bu maçta 10 gol olurdu.

UĞURCAN ÇAKIR'I TUTAMAZLAR

Türkiye'de çok iyi kaleciler yetişiyor, bizim kalecilerimiz çok iyi. Uğurcan Çakır çok iyi kaleci. Muslera gibi maç kazandırıyor. Geçen sene Sörloth atıyordu, Uğurcan tutuyordu. Pandemiden sonra Sörloth düştü, Uğurcan sallandı. Bu maçta da Uğurcan devleşti. Allah sakatlık vermezse, Trabzonspor onu tutamaz.

SERGEN YALÇIN HATA YAPTI

Sergen Yalçın strateji hatası yaptı. Türkiye'de 5 şampiyon çıktı. Trabzonspor uzun yıllardır şampiyon olamadı ama büyük kulüptür. Her yerde kazanmaya oynar ve sürpriz olmaz. Trabzonspor kazanmaya gelmiş, burada Sergen Yalçın liderliğe devam etmeyi düşündü. Liderlik sadece hücum yaparak gelmeyebilir. Trabzonspor'da Abdullah Avcı maç sabahı 'Beraberliğe sevinmeyin' demiş. Kazanamamaları halinde havlu atacaklarını herkes biliyordu, Sergen Yalçın da biliyordu. Kur tuzağı, oyuncu değil oyun sürprizi yap. Beşiktaş 0-0'a oynasa liderliğini devam ettirebilirdi. Zirvede kalmakla, zirveyi takip etmek çok farklı. O zaman tecrübe gerekiyor. 'Ben burada nasıl kalıcı olacağım' diye düşünmelisin.

ABDULLAH AVCI DOĞRU İSİM

Abdullah Avcı tek ve birinci adaydı. O ekolden Aykut Kocaman'ın Trabzonspor'a gitme şansı olmadığına göre Abdullah Avcı'yı alacaklardı. Bazı teknik adamlar uzun maratonda iş yapar. Bazı teknik adam kısa vadede iş yapar, bazısı uzun vadede. Sergen Yalçın, Anadolu'da kısa süre iş yapabilir ama Beşiktaş için uzun vade hocasıdır. Mustafa Denizli, Fatih Terim bunlar uzun maraton hocasıdır.

YARIŞTAN KOPACAKTI!

Trabzonspor gibi büyük bir camia kaybetse, şampiyonluk yarışından kopacaktı. Beşiktaş'ı yendi, hala var olmaya çalışıyor. Beşiktaş için büyük bir kayıp değil Beşiktaş bu felsefede devam edecektir. Bazen rakibin oyununa dikkat etmeleri gerekiyor.

SAKATLIKLAR BAŞLADI

Sakatlıklar artık başladı, sahalar ağırlaştı. Pelkas minimum 2-3 hafta yok, derbide oynayamayacak. Çok takımda bu sakatlıklar olacak.

DORUKHAN TOKÖZ BÖYLE ATILAMAZ

Dorukhan Toköz'ün böyle atılmaya hakkı yok. Değerli ve genç oyuncu, hoca senden bir şey bekliyor ve oyuna sokuyor. Gereksiz atılıyorsun. 11'e 10 oynanması da Beşiktaş'ı etkilemedi.

CENK TOSUN FAYDALI OLUR

Cenk Tosun, Beşiktaş'a faydalı olur. Şenol Güneş bazen Cenk'i sola koyardı. Muhtemelen Sergen Yalçın da öyle oynatacaktır.

SERGEN YALÇIN İÇİN HAKSIZ REKABET

Sergen Yalçın beklentilerin üzerinde performans gösterdi. Allah devamını erdersin. Çok başarılı buldum. Haksız rekabet içerisinde yarışıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray transfer yapıyor, Beşiktaş da Cenk Tosun'a 'Gel' diyor. Beşiktaş, Şenol Güneş döneminde iyi transferler yaptı. Ancak Sergen Yalçın'a şimdi bu kaldı.

Kaynak: NTV