Beşiktaş’ın bağış kampanyası hedefine ulaşabilecek mi? Altyapıdaki devrim gerçekleştirilebilecek mi? Ali Rıza Dizdar yanıtladı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Rıza Dizdar’ın değerlendirmeleri şu şekilde:

-Beşiktaş’ın bağış kampanyası hedefine varabilecek mi? Fikriniz nedir?

Beşiktaş için bir şey yapılacaksa ve kampanya yapılacaksa koşulsuz katılırım. Bu kampanya başladı ve katkımı verdim. Arkadaşlarımı da katkı vermeye teşvik ettim. Bu kampanyanın yapılması şart mıydı? Şarttı. Beşiktaş sevgisi başka şey. Camiadaki herkes Beşiktaş’a nasıl yardım edeceğini düşünmeli. Herkes gönlünden geçen yardımı yapar. Beşiktaşlı sokak çocuklarının, akşamda karanlıkta kalındığında mum yaktığını da görmüştük. Beşiktaşlılık budur. Yardım kampanyası varsa destek olunmalı.

-Fenerbahçe de daha önce bir bağış kampanyası yaptı. İki kulübün düzenlediği kampanyanın kıyaslanmasına nasıl bakıyorsunuz?

Beşiktaş’ın kampanyasının Fenerbahçe’nin kampanyasıyla kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Herkes kendi damındaki karı temizlemeli. Beşiktaş’ın kampanyası neden kıyaslanıyor? Az verdi, çok verdi olmamalı. Rekabet sadece sporda olur. Kampanyada olmaz. Beşiktaş yürek yüreğe mücadele eder ve şampiyonluğa yürür.

"Divan'dan attığınız Rahmi Koç gelip sponsor oldu"

- Beşiktaşlı iş insanları elini cebine atacak mı?

Beşiktaşlı iş insanları var. Kim ne kadar yardım yapar bilemem. Ayrıca, hesap verme olayı başka bir olaydır, kampanya başka bir olaydır. Yıldırım Demirören ve Serdal Adalı parasını aldı mı? Almadı. Divan’dan atılan Rahmi Koç gelip sponsor oldu. Beni asıl üzen şey; geçmişte yöneticilik yapmış isimlerin Denetleme Kurulu tarafından Divan’a verilen listede borçlarının görünmesi. Bu beni üzüyor. Halen onların borçları görünüyor. Bu çok kötü bir şey. Borçlar ödenirse rahatlar Beşiktaş.

-Gelecek sezondan itibaren ‘devrim’ niteliğinde kararlar alınacağı konuşuluyor. Altyapıdaki devrim nasıl gerçekleştirilecek sizce?

Sergen Yalçın’ın öze dönüş projesini, devrimi gerçekleştireceğini düşünmüyorum. Futbolculuğu döneminde olağanüstü bir oyuncuydu. Teknik adamlık kariyerinde de başarılı olduğu takımlar var. Ersin Destanoğlu ve Rıdvan’da ısrar etmesi güzel. Ama daha cesur olmak zorunda. Altyapıya daha fazla önem vermesi lazım. Eğer antrenörlükte başarı sağlamak istiyorsa aşağıdan gelen oyuncuları yetiştirmesi gerek. Yetiştirici olmalı. Bunu Sergen Yalçın’da göremiyorum. Beşiktaş öze dönmek zorunda. Acıları çekiyoruz. Çekmeye de devam edeceğiz. Bu kampanyayla birlikte öze dönüş olmalı.

-Beşiktaş için UEFA’dan bir ceza gelmesi söz konusu mu?

Ahmet Nur Çebi, benden sonra gelecek tüm başkanlar denetlenecek diyor. Son söz budur. Beşiktaş’a UEFA’dan ceza gelecek mi? Eğer kurallara uyarsan sorun yaşamazsın. Trabzonspor bu konuda adım attı. Muharrem Usta’nın verdiği karar ortada. Beşiktaş’ın Avrupa kupalarına gitmesinden yanayım. Bir sorun olacağına da inanmak istemiyorum.

Ajansspor