Süper Lig'de son olarak Giresunspor'a 4-0 mağlup olarak zirve yarışında bir darbe daha alan Beşiktaş'ta eleştiri okları teknik direktör Sergen Yalçın'a çevrilmiş durumda...

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edilecek olması nedeniyle sezon başında Pjanic, Alex Teixeira, Batshuayi gibi yıldız isimleri kadrosuna katan siyah-beyazlılarda işler yolunda gitmedi.

Süper Lig'de 14 hafta sonunda zirvenin 13 puan gerisine düşen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde de 5'te 0 çekerek Avrupa kupalarına erken havlu attı. Son 6 resmi maçını kaybeden siyah-beyazlılarda teknik direktör Sergen Yalçın'ın bu sezonki formsuzluğu da dikkat çekiyor.

N'SAKALA VE WELINTON ISRARI

Beşiktaş'ın hocası, geçen sezon şampiyonlukta büyük pay sahibi olan N'Sakala ve Welinton'a bu sezon da güvenirken, iki futbolcu yaptıkları hatalarla taraftarlara saç baş yoldurttu. Ancak Yalçın'ın, taraftarın tepkisine rağmen bu ikiliye birçok maçta ısrarla görev vermesi dikkat çekti.

CAN VE SERDAR'A ŞANS VERMEDİ

Beşiktaş, bu sezon Josef dışında orta sahadaki oyuncularından beklediği katkıyı alamazken, Atiba ve Pjanic'in yokluğunda bazı maçlarda görev alan Can Bozdoğan ise başarılı performansıyla taraftarın beğenisini kazanmıştı. Ancak Yalçın, daha sonraki maçlarda Can'a forma vermemesi eleştirileri de beraberinde getirdi.

Sergen Yalçın, Devler Ligi'nde Hollanda'da oynanan Ajax maçında sakatlıklar nedeniyle stoperde Serdar Saatçı'ya görev verirken, genç savunmacı kritik hamleleriyle öne çıkmıştı.

Ancak Yalçıni tıpkı Can Bozdoğan gibi Serdar'a da daha sonraki maçlarda görev vermekten kaçındı. Welinton ve Vida'nın formsuzluğuna rağmen Serdar stoperde şans bulamadı.

KENAN KARAMAN...

Sergen Yalçın'ın en çok eleştirilen tercihi ise şüphesiz Kenan Karaman... Sezon başında kadroya derinlik katması amacıyla transfer edilen milli futbolcu Beşiktaş'ta bir türlü kendini bulamadı. Birçok maçta görev alan Kenan, son vuruşlardaki etkisiz görüntüsüyle taraftarı çileden çıkarırken, Yalçın'ın ısrarla Kenan'a şans vermesi siyah-beyazlı camia tarafından tepkiyle karşılandı.

GEÇ GELEN İMZA VE TRANSFERLER...

Beşiktaş yönetimi ile Sergen Yalçın arasında sezon başındaki yeni sözleşme görüşmeleri de yılan hikayesine dönmüştü. Yönetim, ilk teklifi kabul etmeyen Sergen Yalçın'a sosyal medyadan gelen tepkiler sonrası yeni bir teklif daha sunmuş ve sözleşme görüşmeleri mutlu sonla noktalanmıştı. Ancak imza sürecinin uzaması Yalçın ve yönetim arasında kopukluğa neden oldu. 

Transferlerin de sezon başı kampına yetiştirilememesi, Beşiktaş'ın sezona tam olarak hazırlanamamasına neden oldu. Bu sezonki başarısızlıkta bu durumun da etkisi oldukça büyük.

Duhuliye.com

Beşiktaş'tan son dakika, transfer ve özel haberler için  Duhuliye.com mobil  uygulamalarını indirin

IOS uygulamamızı indirmek için tıkla 
Android uygulamamızı indirmek için tıkla