TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü teknik sorumlusu ALİ RIZA SERGEN YALÇIN'ın 02.10.2021 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-DEMİR GRUP SİVASSPOR (2-1) Süper Lig müsabakasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 03.10.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz hafta Vodafone Park'ta oynanan Sivasspor mücadelesinin 44. dakikasında gelişen Beşiktaş atağında Can Bozdoğan yerde kalırken Yaşar Kemal Uğurlu oyunu devam ettirdi.

Hakemin devam kararına çok öfkelenen Sergen Yalçın, Can Bozdoğan'ın tedavisi için taca atılmak istenen top saha dışına çıkmadan, sert bir şekilde vurdu. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ise Sergen Yalçın'ı kırmızı kartla ihraç etti.

Sergen Yalçın kaç maç ceza alacak?

Sergen Yalçın'ın sevk edildiği Futbol Disiplin Talimatı'nın 1. fıkrasının (c) bendi 1 ila 3 maç arasında cezayı öngörüyor.

İşte söz konusu madde:

  • (c) Görevlilere ve diğer kişilere, 1 ila 3 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 15 ila 30 gün arasında hak mahrumiyeti cezası

Beşiktaş - Galatasaray derbisinde Sergen Yalçın takımın başında olacak mı?

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) en alt sınırdan yani 1 maç ceza verirse ve Tahkim Kurulu da bunu onarsa Sergen Yalçın sadece Medipol Başakşehir maçında kulübedeki yerini alamayacak. Yalçın, bu durumda 25 Ekim Pazartesi oynanacak olan Galatasaray derbisinde takımının başında sahaya çıkacak.

Kaynak: Ajansspor