"SPORTING MAÇINDAKİ SONUCA ŞAŞIRMADIM"

"Sporting maçındaki sonuç beni çok şaşırtmadı. İçerideki Dortmund ve Sporting maçlarının ardından teknik direktör Sergen Yalçın'ın maç sonucu açıklamaları da çok şaşırtmadı. Benzer bir şeyler bekliyordum. Tabii Galatasaray maçı önemliydi. Orada puan ya da puanlar kaybetse işin rengi daha farklı olacaktı. Ama bizde her şey skorla yorumlandığı için oradaki galibiyet bir şeylerin üstünü örtmüş gibi göründü." 

"SERGEN HOCA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE HAZIR DEĞİL"

"Birkaç ay evvel televizyonda mağlubiyet geldiği zaman 'Tek düşüncem gitti 2.5 milyon Euro' dediğim zaman millet gülüyordu. Tabii Şampiyonlar Ligi'nin yanı sıra ligde de kaybedilen primler var, bunlar da göz ardı edilmemeli. Sergen Yalçın'ın şimdilik kredisi vardı ama bu yavaş yavaş tükeniyor. Futbolda dünün olmadığını en iyi kendisi biliyor. Şampiyonlar Ligi hakikaten söylediği gibi farklı bir lig ama kendisinin de bu lige hazır olmadığı çok net ortada. Kendisinin de bu ligi kaldıracak kapasitede bir teknik adam olmadığını çok rahat görüyoruz." 

"SERGEN YALÇIN KENDİSİNİ NASIL YORUMLARDI?"

"Bu sene bir şekilde biter. Beşiktaş, şampiyon olabilir, ilk 3'te bitirebilir ama seneye kulübü çok daha ciddi problemler bekliyor. Bunları dile getirdiğimiz zaman 'Destek verin' gibi yorumlar da alıyoruz. Ama uzağı görmek için futbolu çok da bilmeye gerek yok. Ben tek bir soru soracağım; Eğer Sergen Yalçın eskideki gibi yorumcu olsaydı, şu son 6-7 maçlık periyodunu aynı şekilde yorumlar mıydı? Yorumculuğunda çok sert ve düzgün yorumlar yapardı, bu durumu nasıl yorumlardı, merak ediyorum."

"BEŞİKTAŞ KAZANSA DA SORUNLAR..."

"Trabzonspor maçına gelince... Trabzonspor oturmuş bir kadro, iyi oynuyorlar. Ancak defansta ve orta sahada zafiyetleri oluyor. Neticede büyük bir maç ve her türlü neticeye açık. Ben Trabzonspor'un puan ya da puanlar alabileceğini düşünüyorum. Böyle olursa çok farklı şeyler konuşulacak. Derbilerin tabii sonucu kestirilemez. Beşiktaş bu maçı kazansa da sorunlar giderilecek mi, hayır. Ama tabii Sergen Yalçın'ın burada zaman geçtikçe daha da tecrübeler kazanacağını, bu takımda başarılı olması gerektiğini, gelişmeye açık olması gerektiğini kendi de görmesi lazım. Kendi eksiklerini giderebilirse Beşiktaş'a çok faydalı olabilir. Zeki bir insan. Ancak bu iş öyle göründüğü kadar kolay değil."

"GHEZZAL VE ALEX BU SEVİYENİN ALTINDA"

"Daha önce de söylemiştim. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için tempo lazım, güç lazım, performans lazım. Bunlar olmadıktan sonra konsantrasyonun önemi yok. Ghezzal bu ligin altında bir oyuncu mesela. Çok net görünüyor. Geçen seneki performansını gösterir mi acaba diye transfer sürecinde sormuştum. Alex yine aynı şekilde. Leicester Premier Lig'de ortalarda bir takım ve Ghezzal'i istemiyor. Demek ki yetenek dışında tempo gibi farklı faktörler devreye giriyor. Oyuncular için olduğu kadar Şampiyonlar Ligi teknik adamlar için de farklı bir kulvar." 

"GÜNEŞ DÖNEMİNDEKİ GİBİ BİR KADRO OLMALIYDI"

"Mevcut takımın Josef dışında, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için bir tek oyuncusunu göremiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak daha ciddi bir kadro lazım. Şenol Güneş dönemindeki kadro gibi kadro olmalıydı. Yine şunu da ekleyeyim, kendisini çok beğenmem ama Şampiyonlar Ligi'ndeki şu 4 maçta Şenol Güneş'i bile arar olduk. Yapılan kadronun tamamıyla sosyal medyaya cevap bir kadro olduğunu düşünüyorum. Başkanı çok seviyorum, çok takdir ediyorum ama sosyal medyaya bu kadar da kulak verip işleri yürütmesinler. Hep zarar görürler." 

"MENTAL AÇIDAN DEĞİŞMELİYİZ"

"Bizim önce mental açıdan değişmemiz lazım. O seviyede bir kafa yapımız yok. Galatasaray'ın kadrosu saysan senden iyi değil ama Avrupa'da oyun olarak mücadele eden bir futbol ortaya koyuyor. Ama Beşiktaş sahaya çıktığı zaman olacağı belli görünüyor. Zaten maçta 60'ta 4-0 oldu. Bunları söyleyince eleştirmek oluyor. Ancak ben iyi bir Beşiktaşlıyım ve takımımın iyi olmasını istiyorum. İlk Dortmund maçı sonrası yorumculara bakıyorum, sanki bir maç oynandı ve şanssızlıkla kaybettik gibi bir hava vardı. 2-1 bitti ama daha farklı bitebilirdi. Esas sıkıntı bu seneye değil seneye. İnşallah yaşamayız ama bunu da bir kenara not alın."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ