Fotomaç yazarları Reha Kapsal ve Zeki Uzundurukan Beşiktaş'ın son durumunu yorumladı.

SORU: Beşiktaş'ın hocası SergenYalçın 'Birçok şeyi bende TV'den öğreniyorum. Her şeyi benim yaptığım izlenimi verilmesi yanlış' dedi. Sergen Yalçın haklı mı?

ZEKİ UZUNDURUKAN: Sergen Yalçın hocanın, yönetimi bu kadar sert biçimde eleştirmesini doğru bulmuyorum. Çünkü Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetici arkadaşları, adeta mali yönden bir enkaz davrandılar. Ateşten gömleği giydiler. Onların yaptığı fedakârlığı alkışlamak lazım. Geldikleri günden beri borç ödüyorlar. Kulübü mali yönden ayağa kaldırmak için 7/24 çalışıyorlar. Bir taraftan da ligde yarışan bir takımları var. Beşiktaş, Mensah gibi bir yıldızı aldığında taraflı tarafsız herkes demedi mi 'Beşiktaş, bu ligin en iyi yabancılarından birini transfer etti' diye. Şimdi Mensah'a bile adeta burun kıvıran bir Sergen hoca var ortada.

Sergen Yalçın için hep şunu söyledim... Yineliyorum. Türk futbolunun en zeki ve öz güveni en yüksek teknik direktörü. Ama yönetimi eleştireceksen de Sergen hoca, bunu mikrofonlar önünde yapma. Maçtan sonra git dinlen. Kaybettiğin maçın hüznünü yaşa, sakinleş ve ondan sonra Başkan Ahmet Nur Çebi ve yöneticilerle bir araya gel. Bu çok daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Ama Beşiktaş'ın Sergen Yalçın ile yola devam etmesi gerekir. Daha ligin başı. Beşiktaş'ın elindeki kadro, şampiyonluğa oynayacak donanıma sahip. Öyle hemen enseyi karartmamak lazım. Biz ne transfer şampiyonları gördük. Ama ligin sonunda transfer şampiyonu dediğimiz takımların, ligin zirvede bitiremediklerine de şahit olduk. O yüzden daha ligin 4. haftasında kötümser olmak, takıma ve camiaya negatif bir hava vermek doğru değil. Beşiktaş camiasının bu yönetime güvenmesi, Sergen Yalçın ve futbol takımına destek vermesi başarıyı getirecektir...

REHA KAPSAL: Sergen Yalçın haklı mı, haksız mı? Bundan daha önemlisi, Başkan Ahmet Nur Çebi ile Sergen Yalçın'ın konuşmakta geç kalmaları. Beşiktaş'ta Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki PAOK maçı ile birlikte başlayan süreç çok sağlıklı değil. Evet gelen ile giden oyuncular arasında kalite farkı var. Ama özellikle takımın, o Beşiktaş kimliğinden çıkmış görüntüsü var. Takımın enerjisi yok. Bunu Sergen hoca düzeltecektir.

Bir kulüpte başkanlık makamı da teknik direktörlük makamı da ayrıdır ama ikisi de takımın başarısı için çalışır. Bir kulüpte tek ses olur. Amaç burada bağcıyı dövmek değil üzüm yemekse ve başarı isteniyorsa bunu Ahmet Nur Çebi ile Sergen Yalçın'ın şimdiye kadar çözmüş olmaları gerekiyordu. Çözmedilerse artık çözmeleri şart. Geçen sezonki kadro olmayabilir, burada da antrenörlük meziyetleri devreye girmeli. Sergen Yalçın, Ümraniye'de yatıp-kalkıp takımı düzeltmeli. Yalçın da futbolcularla konuşmalı. Saha içinde vurdumduymaz, skora tepki vermeyen bir oyuncu grubu var. Bu bir takım için teknik ve taktikten daha önemli. Bu görüntü devam ederse siyah-beyazlı takım yol alamaz. Sergen hoca her hafta 7-8 oyuncu değiştirerek iskelet oluşturamaz. Sonuca bakmadan iskeleti oluşturacak oyuncu topluluğunu oluşturmalı. Kadroda 8-9 oyuncunun ezbere bilindiği bir yapı oluşturmalı. Ancak o zaman oyun pratiği ve ezberi oturabilir. Saha içinde takım lideri yok. Çok sesli, herkesin kafasına göre hareket ettiği, taktik disiplininden uzak bir görüntüsü var. Sergen Yalçın benim inandığım iyi bir teknik direktör ve önü de açıktır. Mutlaka bunlarla ilgili çözüm üretip gidişatı tamamen tersine çevirecektir. Beşiktaş, saha içinde rakiplerle değil de Beşiktaş ile mücadele ediyor. Bu sorunun en kısa sürede çözülmesi başarının altın anahtarıdır.