Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Sergen Yalçın, beIN Sports’a açıklamalarda bulundu. Sergen Yalçın, röportajında Beşiktaş'la ilgili de sözler sarfetti.


İşte Sergen Yalçın’ın açıklamaları…


”HEDEFİM AVRUPA’YA GİTMEK, BEŞİKTAŞ’A KIRGIN DEĞİLİM”


Benim ve ekibimin hedefi büyük takım değil Avrupa'ya gitmek. Kısmet olursa büyük takımları çalıştırırım ama bu şart değil. Bu bir iş Beşiktaş'tan teklif almadım diye kırılacak değilim, ben yollarımızı ayırdığımız bir çok yönetici ile hala görüşüyorum. Hala tecrübe ediniyorum ve pişiyorum, ilk zamanlarda tecrübesizlik yaşadım. Son zamanlarda işi kavradım, teknik direktörlüğün inceliklerini öğrendim. Risk almadan başarılı olamayacağını düşünüyorum, risk almaktan korkmuyorum. Yaptığımız işin kalitesi belli, şampiyon olacak takımı 15. yapacak halimiz yok.

”BEŞİKTAŞ’IN YERİ BENİM İÇİN FARKLI”


Beşiktaş benim için farklı bir yer, 10 yaşımda oynamaya başladım. Beşiktaş tarihinin en iyi 2 kadrosundan birinde oynadım, önemli başarılar yakaladım, tabi ki Beşiktaş benim için çok önemli. Galatasaray'da 2 sene oynadım 2sinde de şampiyon olduk, Trabzonda da oynadım ve orayıda çok seviyorum ama tabi ki Beşiktaş'ın yeri ayrı. Bende en çok yer eden teknik adamlar Fatih Terim, Lucescu ve Löw diyebilirim. İdolüm yok, kendim gibi olmak istiyorum. Birini örnek almak çok sağlıklı gelmiyor bana.


”YABANCI KURALI TÜRKİYE İÇİN FAZLA”


Yabancı kuralı bana hak vermişse oynarım, bu kimseyi ilgilendirmez ama fazla mı bence de fazla Türkiye için fazla. Şu anda bir Türk takımının Şampiyonlar Liginde çeyrek finali oynama ihtimali olmadığını düşünüyorum, sen olduğunu düşünüyorsan hayal görüyorsun derim. Her sene oralara gelen takımlar belli ne fazla 2 takım fark yaratıyor, bir Ajax bir Tottenham oluyor Arsenal'i bile konuşamıyoruz artık oralarda.


”HAKEMLER ÇOK KÖTÜ YÖNETİYOR”


VAR'a herkes kendi açısından yorum yapıyor, hakem çok baskı altında kalıyor. Yukarıdaki hakem çok karışmasın diyorlar, penaltı olmuş adam müdahale etmesin mi? Biz Anadolu kulüpleri olarak konuştuğumuzda çok kaale alınmıyoruz, biz konuştuğumuzda gündem olmuyor o yüzden artık çok konuşmuyorum. Artık hakemleri gündemden uzaklaştırmamız lazım, bu sonuç olarak faydalı bir sistem tüm dünya kullanıyor. Hakemler de hata yapıyor ama hep konuştukça bir çözüm çıkmıyor. Herkese göre pozisyonlar farklı önemli olan hakeme göre ne olduğu, onu kabul etmemiz lazım. 4. hakem gitmemizin sebebi hakemle konuşuyor olması, bazen çok sinirleniyorum ama art niyet olduğunu düşünmüyorum, bazen çok kötü yönettikleri doğru tabiki.

Bein Sports