İşte Abdullah Avcı’ın açıklamaları:

“Hepimiz dünyanın en zor işini yaptığımızı düşünüyoruz zaman zaman değil mi? Salgından hemen önce yaşadığım şu son süreçte, ben düşünüyordum mesela. Çok sevdiğim bir şeyi, yaşadığım tüm zorluklara rağmen, kendi doğrularım çerçevesinde, en iyi şekilde yapmak için çok büyük bir çaba gösteriyordum. Kayserispor maçının ardından kariyerimin en değerli ve unutulmaz anını yaşamam ile eşyalarımı toplayıp tesislerden ayrılmam arasında sadece birkaç hafta var. Övgü de yergi de kişisel olarak algılanmaması gereken şeyler. İnsanların sizi övmesi başarılı olduğunuzun, yermesi başarısız olduğunuzun tek başına kanıtı değil.”

BİR SINAVDAN GEÇİYORUZ

“İnsanlık adına çok büyük bir sınavdan geçiyoruz. Futbol sırasını savdı. Zamanı geldiğinde, iyileştirici özelliği ile yeniden aramıza dönecektir.”

“Kulüplerin ekonomik ve yönetimsel yapılarında köklü değişimler olacaktır. Avrupa’da futbolcu maaşlarında düzenlemeler konuşuluyor. Bu noktada Avrupa ve Türkiye farklı iki senaryo. Orada kulüpler şu anda oynanmayan, gelirin olmadığı dönemlere ilişkin bir kesinti öngörüyor. Adamların zaten geçmişe dönük borçları yok futbolculara.”

SERGEN YALÇIN HOCA’NIN BAŞARILI OLMASINI ÇOK İSTERİM

“Beşiktaş’ta elimden gelenin hep iyisini yapmaya çalıştım. Kulüp menfaatlerini gözeterek maksimum verimi almaya çalıştım. Herkesle iyi ilişkiler kurmaya gayret ettim. Ben mutlu çalışma ortamlarının sihrine inanırım. Ama bazen olmaz. O süreçten kendi adıma çıkaracağım sonuçlar elbet var. Ama “Keşke devam etseydim, farklı olurdu” bu sonuçlardan biri değil. Sergen Hoca şu anda, hem kendisinin çok istediği hem kendisinin çok istendiği bir yerde. Başarılı olmasını çok isterim. Sonuçta bundan kazanan Türk futbolu olur.”

FARKLI BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNECEĞİM

“Sahada olmayı özlemedim diyemem. İlk günlerde bir rahatlama yaşayacağınızı söylerler ya; mesleğinizi çok seven biriyseniz işler pek de öyle değil. Kendimi ölçüp biçmek açısından faydalı bir dönem geçiriyorum. Yaşadıklarımı gözden geçiriyorum. Yenilenme süreci diyebiliriz, mental ve profesyonel anlamda. Farklı bir şekilde döneceğim. Ama acelem yok. Önce şu hayati süreci atlatalım.”

Kaynak: Hürriyet