Spor yorumcusu Serkan Reçber TRT Spor'daki Transfer Gündemi programında Beşiktaş'ın gündemindeki sol bek adaylarından Terence Kongolo'yu yorumladı.


İşte Serkan Reçber'in sözleri:


"Kongolo net bir sol bektir. Feyenoord altyapısından yetişti ve orada çok iyi sezonlar geçirdi. Büyük bir potansiyeli olduğu için Monaco'ya transfer oldu. Beklenti çok yüksekti Monaco'da ancak beklenen patlamayı yapamadı. Sonrasında Huddersfield'a gitti, özellikle bu sezon fena bir yıl geçirmedi.


HÜCUMDA SORUN ÇÖZEMEZ, DEFANSI İYİ


Önceliği savunma bekidir, uzun boyludur. Top ayağındayken rakip sahada sorun çözebilecek bir sol bek olacağını düşünmüyorum. İsmi geçe sol beklere baktığımızda Rıza Durmisi tam Beşiktaş'ın aradığı sol bek. Miguel Trauco da aynı şekilde. Beşiktaş'ın tam aradığı sol beklerdi bunlar. Kongolo işin savunma kısmına elbette katkı sağlayacaktır. Ama hücum kısmında çok etkili olabileceğini düşünmüyorum.


AVCI'NIN OYUN ANLAYIŞINA UYGUN MU?


Sol bek dışında sol stoper olarak da düşünüldüğünü duydum. Ancak orijini sol bektir. Kötü oyuncu değil ama Avcı'nın istediği sol bek anlayışına da uyan bir isim değil. Collins ve Kongolo güçlü oyuncular ama Avcı'nın istediği iç orta saha gibi oynayacak oyuncular değiller. Clichy ve Çaicara bu istekleri yerine getirmişti. Gökhan ve Caner'e de bu taktiği aşılamaya çalışıyor."


Haber kaynağı: duhuliye.com