Servet Yardımcı: "Uzun zamandır bir Süper Lig projesi var. Bunun da başını M. United, Real Madrid ve Juventus gibi takımlar çekiyor. Bunlar, 'Biz artık 20 takımlı bir lig yapalım. 15 takım sürekli orada oynasın. 5 ekibi diğer federasyonlardan alalım' diyor. İşte o zaman biterdik biz... Büyük ihtimalle bu 5 takım Hollanda, Avusturya, Belçika gibi ülkelerden olurdu. UEFA buna kesinlikle karşı çıktı. Çünkü Avrupa futbolunun ölümü demekti bu. UEFA için yerel ligler çok önemli."

36 OLURSA, ŞAMPİYON GİDEBİLİR

"UEFA 2024 sonrası için çalışmalarını yapıyor. Buna 'Swiss System' (İsviçre Sistemi) diyorlar. Bu sisteme göre; her takım kendi ayarındaki rakiplerle oynuyor. Takım sayısını 36 yapıp, maç sayısını arttırmayı planlıyorlar. 36 takımın kabul görmesi yüksek bir ihtimal. Sayı 36'ya çıkarsa Türkiye Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan kulübün gitme şansı daha fazla olacak."

UEFA'YA TAVSİYEDE BULUNDUK

Ekstra 4 kontentajın birinden Fransa yararlanacak. Biz, UEFA'ya "2 kontenjanı kulüpler sıralamasında 11 ve 12. basamakta bulunan ülkelerin şampiyonlarına sağlayın" diyerek tavsiyede bulunduk. Sıralamamız çok aşağıda; 14 ama ileride biz 12 veya 13 de olsak katılım imkânına sahip oluyoruz. Swiss System'de her takıma bir şans veriliyor. İlk 8 bir üst tura çıkıyor. 9 ve 24. takımlar play-off oynayarak son 8 takımı belli edip son 16'yı oluşturuyor. Maç sayısı 125 yerine 225'e çıkıyor. Daha çok gelir de elde ediliyor, play-offlarda ise tek maç olacak.

CENGİZ, ÇEBİ VE KOÇ VAR, AĞAOĞLU YOK

Saat 14.00'te Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkezi'nde gerçekleştirecek toplantıda UEFA temsilcileri; TFF yönetimi ve Kulüpler Birliği ile buluşacak. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç toplantıya katılacak. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise bugün 16.00'da oynayacakları maçı mazeret gösterip gelemeyeceğini bildirdi. 

Kaynak: Sabah