Bilgisizlik, basiretsizlik, ötekileştirici, tribün baskısından korkudan bazı tribün liderlerine verilen aşırı taviz , yanlarında çalıştırdıkları elemanlarını kongrelerde eleştirenlere karşı göndererek yaptırılan fiziksel ve sözel saldırılar, mali kongrede ibra oylamasında 2. başkanın yanında iki elini birden kaldırarak tüzük suçu işleyen gibi birçok asırlık kulübümüzde yaşanmamış olumsuzluklar giderek de çirkinliğe varmasına rağmen hiçbir kesimden ses seda çıkmamaktadır. Çoklukla bu nedenlerden ötürü kaybedilen koca bir sezon sonucu milyonlarca Avro'nun kaybedilmesine sebep olunmasına rağmen camianın üzerine ölü toprağı serilmiş bir tablo var.

Bütün bunlar yaşanırken Divan Kurulu Başkanı “Ne oluyor“ diye soracağına “Beni yeniden divan başkanı yapın” amaçlı yemekli içkili toplantılar tertipliyor. Eskisi ise “İadei itibar“ istiyorum diyerek benzer çalışmalar yapmakta. Bunca daha genç düşünce kaliteli ve çağdaş, vizyon sahibi divan başkanlığı yapmaya aday birçok kulüp mensubumuz olmasına rağmen kimse elini taşın altına koymak istemiyor. Bu nasıl bir kulüp sevgisidir anlamakta zorlanıyorum.

Diğer bir konu, şanlı Kartal'ın az sayıda yetişen yetenekleri de kapanın elinde kalmıyor adeta o noktalara itiliyorlar.

Şimdiye kadar kullanmadığım ama yeter artık diyerek kurucu yöneticisi olduğum “Özkaynak“ ile ilgili endişelerimi ve bundan böyle idari yapılanması öncelikli olmak üzere radarıma girdiğini belirtmek isterim. Özümüzden çıkan bu gençler de kulüp aidiyetinin gelişmemesinin nedenlerini kendilerine yüklemek kolaycılıktan başka bir şey değildir. Statü gereği 18 yaşına gelen sporculara noterden ihtarname çekilerek profesyonelliğe davet edilir. Aldığımız duyumlar bazılarına es geçilmiş ve serbest kalmalarına neden olunmuş. Emirhan İlkhan olayı ise başka bir muamma. Bu ve spor okullarının bir şirkete devri ile ilgili bilgi almak için sportif direktör Ceyhun Kazancı'ya -ki işe başladığında toleranslı davranılmasını, yardımcı olunmasını salık veren görüşlerimi de açıklamıştım-, bu profesyonele gazeteci , BJK Futbol A.Ş. hissedarı, kongre üyesi olarak bilgi almak istediğimi bildiren mesajıma ne yazık ki 2 gün geçmesine rağmen dönüş olmadı.

Oysa kendisine o tarihte BJK ile flört ederken küme düşmeye oynayan yöneticisi olduğa kulübe Gedson Fernandes’in transferini, öz geçmişini (CV), BJK'dan çok spekülasyon yapıldığı için aldığı maaşı, KAP bildirimlerinde rakamsal konuların neden açıklanmadığını, son alınan maşallah medya piarı tavan yapmış durumda olan Arthur Masuaku’nun son 5 sezonda dizinden 5 sakatlık ve geçtiğimiz sezon bir de ameliyat geçirip geçirmediğinin, sadece bu sakatlıklar ve operasyon sonucu 45 maç oynamadığının bilinip bilinmediğini, spor okullarının eski bir yönetim kurulu üyesinin kurdurduğu şirkete devri ile bilgisinin olup olmadığı gibi diğer bazı konularda cevaplaması çok kolay sorular yöneltecektim. Üstelik şimdilerde daha önce kulüpte görev alanlara “Tanrı parçacığı mısınız” diye soru yöneltmiş, şimdilerin parayı bulunca “tanrı parçacığı“ olmakta mahsur görmeyen, son günlerde bazı bilgileri malum kişilere servis ettiğini duyduğum, toplantılarda başkanın konuşması öncesi mikrofon ayarı dahi yapan bir danışman var. Susmak sadece zaman kazandırır gerçeklerin üstünü örtmez .Gerçeklerin bir gün ortaya çıkması gibi kötü bir huyu vardır. Bilinmeli ki “Güneş balçıkla sıvanmaz."

BJK Dernek Denetim Kurulu'nu bu yazımı dikkate alarak göreve davet ediyorum. Özellikle Spor Okullarının bir yöneticinin kurduğu şirkete Dernek İktisadi işletmesi, kurumsal yapı olarak yetiştirici hüviyeti taşıması nedeniyle ayni bir sermaye olup olmadığını, devir için genel kurul kararı gerekip gerekmediğini, günümüze kadar sağladığı maddi gelirin miktarını, hem dernek hem de derneğin %51 hissesine sahip olduğu Futbol A. Ş. nezdinde incelenip camiayı bilgilendirmelerini talep ediyor ve bekliyorum.