İşte Okan Koç’un açıklamaları:

“BEŞİKTAŞ HANGİ SEVİYENİN TAKIMI OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Beşiktaş, Borussia Dortmund maçında yenilmesine rağmen hangi seviyenin takımı olduğunu gösterdi. Maçtan puansız ayrılmasına rağmen Borussia Dortmund gibi güçlü bir takımla kafa kafaya futbol oynadı. Beşiktaş, Dortmund maçından puanla ayrılmayı hak etmişti. Batshuayi girdiği gol pozisyonlarını değerlendirebilse, özellikle maçın başındaki pozisyonda diğer köşeye vurabilse bambaşka bir oyun ve skor ortaya koyabilirdi. Beşiktaş takımı ve taraftarını yenilgiye rağmen mutlu eden, gururlandıran bir oyun ortaya koydu.

“BATSHUAYI ŞİMDİLİK YALNIZ KALIYOR”

Beşiktaş’ta Batshuayi Borussia Dortmund maçında kaçırdığı gollerden dolayı çok eleştirildi. Bu eleştiriler için acele ediliyor, Batshuayi kalitesi belli olan, çok iyi bir oyuncu. Hiçbir defans oyuncusu karşısında Batshuayi gibi bir santrfor olsun istemez. Çok farklı özellikleri var. Rakip defansı çok zorlayan, yıpratan bir oyuncu. Aynı zamanda çok arıyor ve çok pozisyona giriyor. Şu an için en zayıf kaldığı nokta son vuruşları gibi gözüküyor ama bu kadar pozisyona girmeye devam ettiği müddetçe goller mutlaka gelecektir. Alex Teixeira sakatlıktan çıkıp takıma dönerek süreklilik kazandığında, Ghezzal, N’Koudou, Larin gibi yanında oynayan isimlerle iletişimi güçlendiğinde Batshuayi çok daha fazla tabela yapacak.

“ARKADAŞLARI PJANIC’E AYAK UYDURDUĞUNDA…”

Beşiktaş’ta kadro ne kadar geniş ve kaliteli olursa olsun herkesten daha farklı, daha meziyetli olan bir oyuncu var, bu oyuncu Miralem Pjanic. Gerçekten çok zeki, çok teknik, çok farklı bir oyuncu. Attığı pasları, hazırladığı pozisyonları gördükçe eski bir futbolcu olarak keşke böyle bir oyuncuyla oynasaydım diyorum. Pjanic daha çok yeni, onun attığı pasları, yaptığı işleri arkadaşlarının anlaması ve tamamlaması lazım. Pjanic’in yaptıklarına arkadaşları ayak uydurabilseler oynadığı iki maçta 3-4 asist daha fazla yapabilirdi. Batshuayi için söylediklerimi Pjanic için de tekrarlayabilirim. Özellikle hücumdaki oyuncular Pjanic’e uyum sağlayıp ayak uydurduğunda sahada çok daha başka bir Beşiktaş izleriz.

“GHEZZAL DÜŞÜŞTE DEĞİL, ÇOK DAHA İYİ OLACAK”

Beşiktaş’ta geçtiğimiz sezonun yıldızı Ghezzal oldu, lig ve kupa şampiyonluğuna büyük katkı yaptı. Ancak futbolcu her sezona bıraktığı yerden başlayamaz, Sezonun başlangıç temposu vardır, oyuncu gittikçe vites yükseltip sezonun kritik haftalarında en üst seviyesine ulaşır. Bu geçen sezonda da böyle oldu. Ghezzal’de düşüş yok, haftalar geçtikçe çok daha iyi olacak. Ghezzal eleştirilen haliyle bile geride bıraktığımız maçlarda arkadaşlarına harika servisler yaptı. Özellikle Karagümrük ve Dortmund maçlarında Batshuayi Ghezzal’ın paslarını gole çevirse bugün herkes yine Ghezzal harika diyecekti.

“STOPERDE SIKINTI OLMAZ”

Beşiktaş’ta Vida ve Welinton’un sakatlıkları önemli ancak Antalya maçı için büyük sorun oluşturacağını sanmıyorum. Montero Borussia Dortmund maçında sanki yıllardır Beşiktaş’ın banko stoperiymiş gibi oynadı, Necip zaten stoperde birçok kez görev yapmış bir oyuncu. Necip – Montero ikili olarak da geçen sezon iyi maçlar çıkardılar. Başakşehir ve Fenerbahçe gibi zorluk derecesi yüksek maçlarda takımın galibiyetine önemli katkı yaptılar. Antalyaspor karşısında da savunmada üstlerine düşeni yapacaklardır.

“ŞİFRE ERKEN GOL, TEK KORKUM İSE…”

Antalyaspor’u geçtiğimiz sezondan da biliyoruz. Kale sahasının önüne otobüsü çeken, kendi yarı sahasında kalabalık savunma yapıp kontra kovalayan bir takım. Böyle bir rakip karşısında Beşiktaş erken bir gol bulursa maçı istediği sonuca taşıma şansı yükselir. Antalya deplasmanında tek korkum ise sıcakların biraz daha azalmasına rağmen Antalya’da hala nem oranının yüksek olma ihtimali. Şampiyonlar Ligi temposundan çıkmış, yorgun denilebilecek bir Beşiktaş için hava şartları zorlayıcı olabilir. Beşiktaş için kolay bir maç olmayacak ancak zorlansa da kaliteli ayaklarıyla galibiyeti alacağına inanıyorum.

Doruk KOÇ / Duhuliye