Beşiktaş'ın unutulmazlarından Pancu, futbola sağ bek olarak başlasa da, orta saha ve forvette de oynadı ve Rapid Bükreş takımında futbolu bıraktı.

Daniel Pancu'nun Türkiye macerası 2002-2003 sezonunda başladı.

2002'de Beşiktaş'ın başına eski hocası Lucescu'nun geçmesiyle beraber Radu Niculescu'yla beraber Beşiktaş'ye kiralık olarak getirildi. Sezon sonunda ise bonservisi alındı.

Beşiktaş'ın 100. yılında şampiyon olduğu kadronun önemli bir parçası olan Rumen golcü o sezon kaydettiği gollerle takımının şampiyonluğa ulaşmasında kritik bir rol oynadı.

Pancu'nun kariyerinin kırılma noktası ise 2004-2005 sezonunda Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe derbisi oldu.

Derbide, kırmızı kart gören Oscar Cordoba'nın yerine kaleye geçen Pancu, yaptığı kurtarışlar ile 'Kadıköy Panteri' lakabını aldı.

Kariyeri boyunca, CSMS Iaşi, Rapid Bükreş, Beşiktaş, Cesena, Bursaspor, Terek Grozny, CSKA Sofia, Vaslui ve Voluntari olmak üzere 9 farklı kulübün formasını giydi.

Futbolu bıraktıktan sonra formasını giydiği Rapid Bükreş'te kısa bir süre başkanlık görevi de yapan Pancu son olarak Rapid Bükreş'te teknik direktör olarak görev aldı. Sadece 1 maç kaybettikten sonra takımını Liga 3'ten Liga 2'ye yükseltti.

Daniel Pancu zaman zaman ülkesinin kanalı Digisport'ta yorumculuk yapıyor.

duhuliye.com