Son şampiyon Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki dördüncü maçında bu akşam Sporting Lizbon'a konuk olacak. Karşılaşma TSİ 23.00'te başlayacak. Süper Lig'de inişli çıkışlı bir grafik sergileyen, Devler Ligi'nde de henüz puan alamayan Kara Kartal, Sporting Lizbon deplasmanında hem ilk puan ya da puanlarını almak hem de Trabzonspor ile oynanacak derbi öncesinde moral bulmak istiyor. Avrupa kupalarındaki 228. mücadelesine çıkacak olan siyah-beyazlılar, geride kalan 227 maçta rakiplerine 84 kez üstünlük kurdu. 96 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 47 mücadeleden berabere ayrıldı.

20 KİŞİ GİTTİLER

Sporting Lizbon maçı için 20 kişilik kafileyle Portekiz'e giden siyah- beyazlı ekipte, sakatlıkları bulunan Domagoj Vida, Georges-Kevin N'Koudou, Michy Batshuayi, Miralem Pjanic ve Valentin Rosier kadroda yer almıyor. Beşiktaş, Sporting Lizbon karşılaşmasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 48. mücadelesini yapacak. Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 8. kez mücadele edecek siyah-beyazlı takım, yaptığı 47 karşılaşmada rakiplerine 13 kez üstünlük kurdu. 9 maçta berabere kalan Beşiktaş, 25 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

DEPLASMANDA ZORLANIYOR

Beşiktaş, Avrupa'daki deplasman maçlarında ise son dönemde galibiyet alamamanın sıkıntısını yaşıyor. Siyah-beyazlı ekip, Avrupa'daki son 10 dış saha maçının sadece birini kazanabildi. 2018-19'da Avrupa Ligi'nde Sarpsborg'u Norveç'te 3-2 mağlup eden Beşiktaş, diğer 9 dış saha mücadelesinde 2 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda rakip fileleri 10 kez havalandıran siyahbeyazlılar, kalesinde ise 24 gol gördü.

S. LIZBON-BEŞİKTAŞ MUHTEMEL 11'LER

S. LIZBON: ADAN, INACIO, COATES, FEDDAL, PORRO, PALHINHA, NUNES, REIS, POTE, SARABIA, PAULINHO

BEŞİKTAŞ: ERSİN, NECİP, WELINTON, MONTERO, UMUT, JOSEF, GHEZZAL, ATIBA, SALİH, LARIN, KENAN