Adnan Aybaba'nın açıklamaları şöyle:

"EN ÇOK ADALETSİZLİĞE UĞRAYAN TAKIM BEŞİKTAŞ OLMUŞTUR"

"Hakem tartışması çok erken başladı. Bu iyi değil. Şimdiden böyleyse ligin sonunda ne olur tahmin edemiyoruz. Burada köklü bir çözüm lazım. Bir kere şeffaflık yok MHK ile kulüpler arasında. Baktığımız zaman her kulüp dertli kendince. Ama iş çözüme gelince her kulüp kendi menfaatine oynuyor. Burada Ahmet Nur Çebi'nin de bastırarak bütün kulüplerle birlikte futbolun yararına oynamak lazım artık. Beşiktaş sahada adaletli bir ortam olduğunda her zaman başarılı bir takımdır. En çok adaletsizliğe uğrayan takım Beşiktaş olmuştur. Hak ettiği dönemlerde şampiyonlukları hakemlerle birlikte elinden alınmıştır. Ama artık bunlar olmasın." 

"BU HAKEMLER YÖNETEMEYECEKSE BAYAN HAKEMLER GELSİN"

"Temiz bir lig istiyoruz. Temiz bir futbol geleceği istiyoruz. İnsanlar futboldan soğuyor, tribünlere gelmiyor. Geçende de söyledim; eğer bu hakemler yönetemeyecekse bayan hakemler yetiştirelim, onlar yönetsin. Bu kadar kötü maç yönetilmez ki? 23 tane kamera var. Bu kadar donanıma ya da teknolojiye sahip olup herkesin 'kırmızı' dediği şeye, 'Hayır, mor ya da pembe' diyorsan sen bu işi bilmiyorsun. 10 kişiden 9'unun penaltı dediği pozisyonda sen VAR'a gitmiyorsan ya da VAR seni çağırmıyorsa sıkıntı büyük. Bu hakemlerle bu lig yürümez."

"HAKEM TEPKİSİNİ YÖNETİMİN YAPMASI LAZIM"

"Sergen hoca işini mi yapmalı, bunlarla mı uğraşmalı? O da haklı. Lig yeni başladı, Şampiyonlar Ligi maçları var. Sürekli maç oynuyor Beşiktaş. Bir de Beşiktaş bu kadar erken hakem işine girerse bu sıkıntı yaratır. Bence Sergen hocanın bunu yönetime bırakıp yönetimin planlamasıyla çeşitli şekillerde bunu tartışarak üst seviyeye taşıyarak yönetimin çözmesi lazım. Ki Sergen hoca da işine gücüne rahatça baksın. Ama Sergen hoca, gözün önündeki oyuncusuna hakem adaletsizlik yapınca haklı olarak çıldırıyor tabii ki. Bu sefer kendini tutamıyor. Bu oyunlardan bir tanesi bu değil mi zaten. Tahrik ediliyor. Olaylar çok çirkinleşmeye doğru gidiyor."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN TALİHSİZ BİR KADRO OLDU AMA..."

Beşiktaş takımı, 'Başakşehir maçını alıyorum, hazırım' dediği zaman hiçbir sorun yok. Sorunu yaratan da çözen de her zaman Beşiktaş olur. Bu maçta da her şey ona bağlı. Allah Sergen hocaya yardım etsin. Beşiktaş belki de tarihe geçti 12 sakatla. Onların geri dönmesi demek, Beşiktaş'ın ilerisi için çok farklı olması demek. Aslında 'Şampiyonlar Ligi için iyi bir kadro olsun' demiştik sürekli ama talihsiz bir kadro oldu. Ama son ana kadar umut varsa o zaman yola devam."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ