İlk yarıyı çöpe atan takımın 56. dakikada yapılan değişikliklerden sonra oynadığı oyun, pozisyon üretme haricinde benim için olumlu idi. Özellikle rakibi kendi alanına hapsetme kullandıkları topun büyük bölümünü taca atmaya zorlama tamamı ile büyük takım oyunu idi tekrar belirteyim bitirme bölgesindeki performans haricinde. Giresun çok akıllı oynadı bence. Sağ stoperde Necip oynamasına rağmen onlar o tarafı kapatıp tüm topların Montero üzerinden çıkmasını sağladılar. Çünkü ona yakın oynayanlar Rıdvan – Alex ve Can idi. Yani yarısından çoğu sıfır etkili oyuncu grubu. Öbür tarafta Ghezzal – Rosier – Josef akıcılığındansa bir tarafı riske ettiler ki plan da tutu. Can demişken toplamda 50 kişiyi aşkın BJK li birkaç whatsapp grubunda son 5 haftadır soruyorum 'Can ne işimize yarıyor?' diye. Gerçekten göremediğim atladığım bir şey var mı diye merak ediyorum. Tek bir cevap gelmedi.Çünkü olmayan bir şey anlatılamaz. Çocuk hiçbir şey yapmıyor. 500 bine veriyorlarsa alalım 5 yıllık uygun fiyata imza atar ise de 2 yıllık mecburi oynatmalı kiraya verelim.

Genel olarak birkaç kelam... Hocayı eleştirecek bir durum yok. Adam bir sistemim var diyor ve onu oynayacağızda ısrar ediyor. Kendi kurmadığı elinde bulduğu takıma da gayet iyi oynatıyor bence. Geçtiğimiz dönemlerde bu satırlarda Alen harici 'Bana üçlüyle gelmeyin'i yazmış bir kişi olarak diyorum ki bu abinin 3'lüsü doğru oyuncular ile fena olur. Seneye yapılacak organizasyonun çok önemi var bu noktada. Gedson evet orta ikiliden 1’i olur. Yanına Josef ama kesinlikle 2 de alternatifi olmalı bu alanın. Sol ön olmaz ise olmazlarından biri transfer döneminin.. Nkoudu ile olmayacağını düşünüyorum. Fransız alternatif olmalı seneye kadro yapısında. Oyuncu tipi olarak orta kesit hücumlarına alışık illa sırtını çizgiye dayayıp oynamayan oyun kurma özelliği de olan bir hücum oyuncusu şart burası için. Bu pozisyon için Emirhan da bir alternatif olabilir gibi geliyor. Ama bize başrol lazım. Sağ tarafta ise bu örneğin Oscar almış olanı var ama ona da mutlaka alternatif gerekli. Fener'le görüşüyormuş yazıları çıktı ama Göztepeli Halil iki taraflı da işimize yarar, bize çok iyi transfer olur. Santrfor için bu tip kapanan rakipleri bozacak ortada hiçbirşey yokken çıkıp çaaat diye kafayı vuracak ama ayağı da iyi olacak adam lazım ki bu olsa olsa Sörloth olur o da bana göre Kaf Dağı'nın ardında transfer şansı olan bir isim.

Onun haricinde ancak ismi duyulmamış hoca referanslı oyuncu olabilir ki risk olur o yüzden yeniden Batshuayi mi acaba diye yazarken bile 3 kere fikir değiştiriyorum. Anladık adam bahtsız olur, şanssız olur da birader bir maç alır santrafor dediğin. Çıkar yoktan bir çakar o günü kurtarır. Güvenirsin, sırtını dayarsın kimse yoksa baba çıkar yazar bitirir işi dersin. Bunların hiçbiri yok. Abimiz; cakalı, havalı, süslü, teknik, inceci, akıllı, klas, süratli vs. say say bitmez iyi özellikleri iyi tamam abi gel bir maç al beee! İşte olmuyor o zaman.. Bak iki satır önce isterken yine vazgeçtim bundan. Çok zor belki de en zor problem bu oyuncu Beşiktaş için. Bak kral Alex’im öylemi. Net çocuk. Olmaz benden abi boşuna yırtınmayın diyor. Adam gibi adam. İnşallah Lens asalağı gibi asılmaz yakamıza. Son olarak en az yukarıdakiler kadar önemli elzem oğlu elzem 2 pozisyon.Sağ ve sol stoperler. Bunların görevi sadece kesmek değil aynı zamanda oyunun kurulmasında ilk basamak olmak ve hücuma katkı vermek. Bu pozisyonları detaylandırmadan önce defansın ortası için bir kelam.Eldeki kaynak yeterli bence Vida’yı çok tutanlardan değilim ama bu kadar kulübe alışmış ülke futbolunu tanımış bir oyuncu hele hele de arka göbekte çabukluğu ile bir çok açık kapıyor ise kalması doğru olur bence. Ama dediğim gibi sağ ve sol stoperlerin ateş etmesi kaydı ile. Weli ve Montero nun uygun maaş rakamları ile bu pozisyonların alternatifi olması gerekir. Ama sol taraf için tek isim Abdülkerim olmalı. Yerli olduğu için falan söylemiyorum yurtdışından da bulmak zor böyle sol stoperin öne doğru da oynayanını. Bunlar tamamen benim yorumlarım olup yönetenlerin ve işin içinde olanların daha iyi bildiklerine ve yapacaklarına eminim.

Sondan 1 önce bu uzun yazıyı okuyan taraftarlardan küçük rica. Etrafınızda,medyada, yok hoca şöyle yok hoca böyle, sistemi yok bu takımın, 3-4-3 oynamaz bu takım bize aslından 3-5-9 yok 7-4-6 gibi sistemler uyar falan diyen olur ise lütfen diploma isteyin. Bilimsel dayanak isteyin. Kimsin birader beni olumsuz etkiliyorsun işin uzmanı mısın yoksa başka hoca istiyordun da olmadı mı deyin. Kendisinin kurmadığı bir işe gelip çalışarak iş yapmaya uğraşan bir emekçiye bu kadar da sallanılmaz be abi/abla deyin. Hocanın geçmişini eleştirenlere Gordon ne yapmıştı bize gelmeden önce yada Sergen Milan’dan mı geldi deyin.. Yaw yada boşverin konuşsunlar dursunlar siz olumsuz etkilenmeyin takıma destek verin yeter..

Son olarak MHK Başkanı Sabri Çelik olmuş. Benim gençliğimin katilidir kendisi. Oyunun bir parçasıdır. Sisteme hizmet edendir. Hizmet işini iyi yapandır. Hakem değildir. Burada yazamayacağım çok süslü kelimelerimin, hitaplarımın sahibidir kendisi. Ve hala bu ülke bürokrasisinde kendisine yer bulmaktadır. Bu atamanın gerçek karşılığı ‘’Öyle saça böyle tarak’’tır. Devamı da vardır da neyse çok da indirmeyelim seviyeyi.