Adnan Aybaba'nın açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ SORUNLARLA BOĞUŞAN BİR TAKIM"

"Beşiktaş hep sorunlarla boğuşan bir takım oldu. Bu gerçekleri göz ardı etmeyelim. Olağanüstü bir sakatlık dönemi yaşadı ve bu dönem iyi de geçirilmedi. Büyük ölçüde bence futbolcularda da bir sıkıntı var. Sağlık kurulu neden bu tedbirleri önceden almadı. Bu sıkıntı Beşiktaş'ı ligde de Şampiyonlar Ligi'nde de geriye iten en önemli unsur oldu. Futbolcuların sağlığı ve sağlık kurulunun bu duruma nasıl gelindiğine dair çözüm üretememesi ana faktör oldu."

"SERGEN HOCA AĞIR İDMANLAR YAPTIRMIYOR"

"Sergen hocanın normalden ağır idmanlar yaptırmadığını da biliyorum. Takım çok maç oynadığı için bundan dolayı ağır idmanlar zaten yaptırmıyor. Bana göre burada sorumlulukları futbolcular da kaldıramadı. Bu sakatlık durumları, bir bölümdü. Şimdi Beşiktaş, Avrupa'dan kurtuldu. Beşiktaş'ın iyi bir kadrosu var ve 10 puan fark Beşiktaş için hiç önemli değil. Ben burada Sergen hocaya ve oyuncularına güveniyorum. Ama futbolcuların aralarında da sorunlar olduğunu biliyorum. Beşiktaş fiziğin dışında psikolojik bir yorgunluk var. Şampiyonlar Ligi'nde hayal kırıklığı yaşandı, büyük hezimetler oldu. Ancak dünyanın sonu değil. Futbol devam ediyor neticede. Beşiktaş, Türkiye'ye tam olarak odaklandı mı 10 puan fark kapatılmayacak bir fark değil."

"YERLİLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI" 

"Kadro kaliteli ancak yerli oyuncular beni hayal kırıklığına uğratıyor. Oğuzhan'dan müthiş bir patlama bekliyordum, hikaye. Salih mesela... Beni inanılmaz bir hayal kırıklığına uğrattı. Beşiktaş'ın yerli seçimleri de sıkıntı yarattı. Necip gibi kimse yüreğini koymuyor ortaya. Sergen hoca beklediği hiçbir verimi alamadı ondan. Gökhan Töre buralarda olmaz artık. Yerlilerin hiç katkı yok, kaleci Ersin var o kadar."

"SİSTEMİN DEĞİŞMESİ LAZIM"

"Bir galibiyet serisi her şeyi değiştirir. Trabzonspor maçıyla son dakikada olmayacak bir şey oldu. Buradan çıkış için Alanyaspor maçı kritik. Ardından alacağı birkaç galibiyetle yeniden zirveye yaklaşır. Sistemin değişmesi lazım, yeni bir Beşiktaş oluşturmak lazım. Takım değişti, sistem de buna göre değişmeli. Bunlar olursa Beşiktaş şampiyonluğun yine en büyük adayı. Tüm takımlar böyle krizler yaşıyor ancak önemli olan bunları aşmak."

"BEŞİKTAŞ KAVGALARA GİRMEMELİ"

"Beşiktaş'ı bu arada kavgaya çekmeye çalışıyorlar, Beşiktaş kavgacı bir takım değil. Öyle bir ruh yok. Beşiktaş futboluyla adaletsizliklerle kavga eder. Onun için bu kavgalara girmemeli. Trabzonspor hakemi konuşuyor mu, işler iyi gittiği için konuşmuyor. Fenerbahçe'de Ali Koç'un hakemler için isyanı da ortada, geldikleri nokta ortada. Hakemlerin Beşiktaş'a karşı adaletsizliği var ancak buna karşı farklı strateji belirlemeli."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ