Mucize olmazsa  Yeni Malatyaspor, seneye bir alt lige düşecek. Böyle bir rakibe karşı hocanın oyuncu  tercihleri, maç öncesi herkesi çok şaşırttı. Neden Ların yerine Kenan 'ı tercih etti ?
Sadece bu değil. Kenarda Montero, Serdar Saatçi  dururken Necip'i stoper oynatıyor, anlamak mümkün değil.
Sezonu kupa ile tamamlamak gerekiyor, lig bu beraberlikle artık hayal bile değil. 
Ziraat Türkiye Kupası şu an için tek hedef, böyle yanlış oyuncu tercihleri ile bu nasıl olacak, yaşayıp göreceğiz.  
Beşiktaş takımının  bu sene farklı bir özelliği var: Skoru yakaladı mı savunmaya çekiliyor, rakip golü buldu mu mental anlamda çöküyor. Bu maçta da bunu gördük, maça coşkulu başlayan taraf Beşiktaş oldu. Alex’in golü sonrası cömertçe harcanan pozisyonlar, direkten dönenler, bunlardan biri gol olsa maçın hikayesi  bir anda değişecekti.
Necip'e de kızmamak lazım, elinden geleni yapıyor. Nerede görev verilse en iyi şekilde oynamaya çalışıyor ama kapasitesi bu kadar, fazlasını beklememek lazım.
Alex  kendini boşa çıkarıp doğru pas tercihleri ile topun Beşiktaş'ta  kalmasını sağlıyordu. Eğer kondisyon sorunu yoksa veya kendi çıkmak istememişse hoca yine yanlış müdahalede bulunmuştur. Sahada kalması gerekirdi.
Larin sözleşme imzalamıyor, yönetim  baskı yapıyor, bundan sebep mi tercih edilmedi?
Rıdvan hücumda iyi işler yaptı. Larin, Kenan'ın yerine, sahada olsaydı büyük ihtimalle bugün onun gollerini ve Beşiktaş'ın farklı galibiyetini konuşuyor olurduk.
Larin problemini Beşiktaş'ın çözmesi gerekiyor. 
Batshuayi 'nin alınacağı zaman  demiştim,  bu oyuncunun yanına gerçek bir santrfor şart diye. Cenk Tosun tarzı bir oyuncu ile oynasa takım gol rekoru kırardı .
Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmak için kadro mühendisliğini yönetim kurulu şimdiden yapmalı. Son dakikayı beklememeli.
Lig lideri Trabzonspor fırsat transferleri hariç kadroyu sezon başlamadan çok daha evvel gerçekleştirmişti. Aynı yolu Beşiktaş'ın da izlemesi gerekiyor.
Bu sezon VAR, MHK, Sergen hoca yüzünden kaybedildi. Bu bir gerçek, bu gerçeği görmemezlikten gelemeyiz.

Masis Kuyumcu / Duhuliye